середу, 23 жовтня 2013 р.

«Гроші» вполювали олігарха-аграрія. Той відкупився


Редакція програми «» телеканалу «» святкує –вона  розвела чергового лоха провела чергове вдале розслідування. Але за загадкових обставин, матеріал так і не з’явився в ефірі. Про це написав на сторінці «Української кривди» у «Фейсбук» журналіст Анатолій Шарій. 
Журналістам «1+1» цього разу вдалося викрити жирного спонсора справжнього махінатора,  голову ради директорів крупної агрокомпанії «Kernel», Андрія Веревського.

Знімальна група «Грошей» витратила чимало часу на створення сюжету про махінації Веревського, який, за словами журналіста, обкрадає фермерів. 
 «Мені написали фермери про колосальні проблеми, про які знімала сюжет програма «Гроші». Програма мала вийти в ефір 21 жовтня о 22:30. І програма…. Не вийшла. Вона пропала, стерлась, випарувалась», — повідомив Шарій на сторінці в Фейсбук.
Журналіст припускає,  що програму могли прибрати з ефіру і намагається дізнатися прайс зняття вже анонсованого та змонтованого сюжету.

За інформацією джерел «Кривди» на телеканалі «1+1», виготовлення замовного сюжету програми «Гроші» коштує 20-25 тисяч доларів. А ось зняти матеріал влетить в копійку — ледь не вдвічі дорожче: від 35 до 40 тисяч у.о. хоча суми можуть коливатися в залежності від об’єкту медіакілерів та його статків.
Припускаємо, що в даному випадку, коли матеріал було не лише виготовлено, а й анонсовано, окрім щедрого гонорару для зняття сюжету мав місце телефонний дзвінок когось дуже впливового.
Рівно за два дні до запланованого виходу сюжету в ефір редакція «Грошей» вирішила трішки розкошелитися та відкрити справжнє представництво програми в самому центрі столиці.
 «Відтепер щомісяця журналісти «Грошей» у пошуках нових тем для розслідувань будуть особисто спілкуватися з глядачами на Майдані Незалежності в Києві. Команду «Грошей» можна буде знайти в наметі із символікою програми», — розповіла про новий офіс колег «Телекритика».
Намет для зустрічей, особливо зимою, — крута ідея як для групи журналістів які рублять капусту за інформаційні вбивства. З іншого боку, необхідно зароблене витрачати хоча б з мінімальною користю для суспільства. Інакше можна поїхати дахом втратити контроль, як попередній ведучий програми Олег .
Як відомо в 2011 році Олега Дейнеку було відсторонено керівництвом каналу  через переслідування з його боку губернатора Хмельниччини Василя Ядухи та вимагання в того грошей за невихід «компрометуючого» сюжету. Хоча, за нашими даними, насправді менеджерів Коломойського дістало, що Дейнека активно косить табло з усіх підряд, але не ділиться з ними.
 «Нас дуже дивує поведінка ведучого програми Олега Дейнеки, який через засоби масової інформації намагається протиснути в ефір ще один сюжет про діяльність Хмельницького губернатора. Ми переконані, що позерство та боротьба за свободу слова — абсолютно різні явища», — такою була офіційна  відповідь від редакторської групи програми «Гроші».
Як бачимо, у «Грошах» із того часу нічого не змінилося. Браття по цеху зжерли колегу на радість іншим та згодом таки відновили справедливість. 

2 коментарі:

  1. Это, всего навсего, рассуждения человека на тему. Нету ни одного доказательства! Дали денег, и просили пофилософствовать.
    А вы, уважаемые, опубликовали здесь. Между прочим, Шарий - живет в Нидерландах, это так, к сведению, а вы - в Украине. Здесь все по другому.

    ВідповістиВидалити
  2. а хтось живе в Лондоні,а в Україні все по іншому,закони не для всих???????????????

    ВідповістиВидалити