понеділок, 23 грудня 2013 р.

Дещо про Лєніна.

 Ми всі по різному можемо та ставимося до повалення пам’ятника Лєніна в Києві, хтось говорить, що саме так й треба було робити; хтось говорить, що треба було зробити те в цивілізований спосіб; хтось заявляє про паплюження пам’яті, й про те що комуністичні боги когось накажуть за це. Але ніхто з цих трьох таборів не заперечить, що ця подія зактивувала дискусію стосовно пам’ятників Лєніна по всій Україні. Безперечно це символ, це відправна точка.

 Винятком не стала і Варва. Якщо хтось не знає, то варто зауважити, що у Варві наряд міліції цілодобово стереже Лєніна. Нам не відомо хто чого боїться, невідомо достеменно чия це ініціатива, говорять про місцеву ініціативу керівництва управління, але…


      Зараз в варвинській громаді посилились дискусії стосовно цього пам’ятника. Дане питання обговорювалося на сесії селищної ради, була дискусія на засіданні Громадської ради при адміністрації. 

Тож варто й нам тут обговорити відношення громади до цього питання тож просимо читачів висловитися з цього приводу в коментарях.
П.С. Час перегляду коментарів прикрасить милозвучний баритон Ляпіса

Прослушать или скачать 9 - Убей раба! [320] бесплатно на Простоплеер

28 коментарів:

  1. Цього ідола здати на металобрухт і за ці гроші з добавкою 110 тисяч гривень, які заплановані на арку в парку, заказати памятник жителю який вніс вклад в розвиток Варви, або герою Варви, який дійсно заслужив похвали жителів Варви.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Петро Петрович23 грудня 2013 р. о 16:51

      А кому Ленін мішає? Нехай стоїть!
      Він стоїть і диветься на споруди, які побудували при комуністах.

      Видалити
  2. Цей " ідол" дав безкоштовну освіту батькам анонімата і , мабуть, решті "великих умів" Варви. "Тоталітарна влада" збудувала дороги, завод ГПЗ, школу, лікарню і.д.
    А демократи Кравчук,Кучма, Ющенко, Тимошенко,Янукович?!
    Наша місцева "історико- патріотична" влада змогла лише організувати вивіз сміття та частково відновила освітлення вулиць.
    А скільки було розкрадено електричних дротів, опор - їм байдуже!
    Отож , шановні аноніми, пам'ять про Леніна - це пам'ять про колишню славу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановний Геродоте! Те, що Ви пишете - це консерватизм, ностальгія. Дискусія йде про пам"ятник Леніну, а не про електричні дроти і тим більше не про освіту, яку у свій час дала "тоталітарна влада" і Вам, і аноніму і мені і багатьом іншим, але це не значить, що ця постать вождя світового пролетаріату повинна прикрашати центр Варви. Ми живемо зараз зовсім у іншій країні, з іншими цінностями та реаліями. Ніхто не говорить про те, що його треба викинути на смітник та як би там не було, чи пам"ять, чи історія, все це вже є у минулому часі, а відтак цей момент повинен знаходитись у історичному музеї, як показник часової віхи минулої історії Варви. І хоч би там що, варвинські партайгеносе в особі панів Рибака, Неділька, Шолома та інших будуть р"яно відстоювати право на житя монумента, як показника свого пишання і минулої величі, в чому тільки....

      Видалити
    2. "Ми живемо зараз зовсім у іншій країні, з іншими цінностями..."
      Цікава думка...
      Мабуть, для Вас "Цінності" - це європейські гоміки та трансвістіти.
      До речі! Європейські "керівники" дуже поважають сексуальні меншини.

      Видалити
    3. ще один красавчік. Тобі не розповідали в твоєму камсамолє про свабодную любовь, то хоч підчитай трохи. Не виключено що гарічьо любімий Лєнін був не те що гоміком, а парувався взагалі з усім що совалося. Й при тому в обох напрямках, а робив він це на европейських курортах за члєнскіє взноси партєйцев, й саме таким чином підхопив сифіліс, який до речі став причиною його смерті

      Видалити
    4. Шановний Штефанус ! У тебе параноя останньої стадії.Звернися, будь ласка,
      до лікаря, бо криша у тебе поїхала остаточно.
      Ленін - це символ нашої народної волі, символ України.
      Ми будемо оберігати його від різних негідників.

      Видалити
    5. камсамолєц, ти тупий обмежений троль. Тобі, навіть, немає що відписати. Перераховані мною факти мали місце, й люба людина, яка що найменше здатна до прочитання та аналізу прочитаного, зможе віднайти в мережі підтвердження моїм словам. А те що всі вищі партєйци, й в тому числі камсамольци на початках Совдепії були пєдіками, як ти виразився, це також є беззаперечним фактом, бо всі вони пропагували свабодную любовь.

      Видалити
    6. Якщо я троль, то ти - просто ДУРАК.

      Видалити
    7. багатослівно, вражає. Справжній камсамолєц, мертва істота, які ще слова знаєш?

      Видалити
  3. Комуністи зараз піднімуть галас, що Ленін це історія і пішло, поїхало... Думаю, що справедливо буде вчинити із пам'ятниками Леніну так, як його послідовники зробили з пам'ятниками своїх попередників, всіх дореволюційних державних діячів - знищили. Як знищили церкви, цей ж у вашому стилі все руйнувати, що не вписується у вашу продажну ідеологію. Вам, комуністами, подобається, коли нова влада нищить все, що нагадує владу попередню.
    Тільки не кажіть, що варвинський Ленін це пам'ятник мистецтва, історії чи культури. Він таким не є і ніколи не був, навіть якби його звели в десять раз більшим.
    Нехай пам'ятники Леніну стоять у Петербурзі, Москві, Ульяновську, де він жив, щось робив. А при чому тут Варва?! Або карликовий Ленін на супер-постаменті в Озерянах? Це взагалі пародія, яку не зрозуміло чому терплять навіть комуністи. А яким андеграундом виглядає на оновленій, красивій площі на фоні церков пам'ятник Леніну в Прилуках. І вершиною маразму у нашому регіоні є пам'ятник Леніну на центральній площі у Срібному, де він стоїть з простягнутою рукою прямісінько під церквою.
    Чи в нас немає своєї, української історії, історії Варви? Немає кому поставити пам'ятник на центральній площі райцентру? Хай не такого неадекватного розміру, невеликий, акуратний, але щоб це був пам'ятник людини, яка дійсно того заслуговує.

    ВідповістиВидалити
  4. Це не ідол нам дав заводи, фабрики, освіту, а воно зроблене руками простих людей. Яким платили копійчану зарплату, а решту залишали на щасливе життя при соціалізмі – безкоштовну освіту і все інше, що давали нам як подарунок, куплений за наші ж гроші. Не розказуйте казок про щось безкоштовне, його не буває і за все треба платити.

    ВідповістиВидалити
  5. Е ні, шановний анонімус! Ленін дійсно дав нам і заводи, і фабрики, і освіту, і медицину.
    А що дали Ви?!
    Прихватизували ! Розікрали! Зруйнували!
    При комуністах земля, заводи, фабрики- були народними.А тепер?!
    Ганьба анонімусам!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. шановна потороча під ім'ям марія, ви можете скласти 2+2, взагалі? Вас ваша безкоштовна школа навчила те робити? Тоді пригадайте гімн, який ви співали про те, як ви, та такі як ви до основанія разрушат єтот мір, а потом... Так от, вам не сказали шо буде а потом, та й вас, як зрозуміло, не особливо цікавить питання, а що ж буде потом. Єдиний хто при совєтах будував це був сталін, всі решта просирали те все. Але при цьому варто зауважити якою ціною було проведено будь яке будівництво при совєтах. Десятки міліонів замордованих українців. Хто може виправдовувати таке будівництво? Лише повністю позбавлена будь яких ознак людяності тварина, можливо варто вжити слово скотина, такий собі біоробот под названієм савок.

      Видалити
    2. Проїдьте в Європу і подивіться як живуть люди. Кругом чистота, порядок закони діють для всіх однаково, дороги добрі. Люди заробляють їздять по світу на екскурсії в азію, індію, австралію. Ви могли при ссср іздити по всьому світу на свою зарплату, вирватись з села було неможливо, так як паспорти не видавали, як в селах робили за трудодні. Як в Київ їздили за колбасою і за другими продуктами я це все пережив і тепер хочу, щоб мої внуки жили в країні де діють закони для всіх, де можна проїхати світом за свою зарплату.

      Видалити
  6. Шановний анонімус, щасливої тобі дороги.
    Їдь у Європу поскоріше.Тебе там чекають.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я живу в Україні і помру в Україні, але хочу щоб мої внуки жили в Україні, де править закон для всіх Українців однаково як до президента, так і для простого селянина, де суди, міліція, прокуратура стоять на захисті справедливості народу, а не купки чиновників, які дорвалися до влади і викручують руки тим, хто фізичною працею заробляє собі на хліб. Такі закони діють в розвинених країнах Європи.

      Видалити
    2. Шановний комсомолець, з твоїм розумом їдь в магадан, там діють закони природи, там можливо научить природа, а не сидіти на батьківській пенсії.

      Видалити
    3. Анонім! Ти як був холопом при будь-якій владі, так ним і залишишся.
      Холоп-є холоп!

      Видалити
    4. Я думаю, що не довго вам осталося з холопів кров пити, кара наближається. Не думайте, що бога взяли за бороду, Український народ терплячий, но терпець уривається, читайте історію.

      Видалити
    5. Анонім! Я з тебе крові не п'ю. Ти простий холоп і без бороди.
      Ну читай історію, холопе!
      Наш народ постійно був під кимось: татари,монголи,поляки, литовці, "брати росіяни".На жаль, холопе, це факт!
      Отже, залишиться у тебе лише твоє "но - терпець..."


      Видалити
  7. На мою думку, цій купі комуністичного металобрухту давно пора на пенсію. Демократичне суспільство та країна не потребують залишків комунізму. Сучасна історія доводить, що ленінський режим був тоталітарним по відношенню до радянського народу, особоливо українського. Ленін прикривався створенням єдиного союзу заради блага всіх "братніх" країн, хоча сам вважав Україну частиною Росії яка намагалася від*єднатися в критичний період".
    Тож я хотів би щоб влада дослухалася до варвинчан і врешті-решт знесла непотрібний пам*ятник, а замість нього,заради благоустрою збудувати фотнат. Тоді наш мер наблизиться до того щоб, стати головою ради дійсно європейського містечка!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А за воду фонтанчика,холопе, будеш ти платити ?.
      Плати! Але лохів нема.
      Досить,що за іржаву гроші видурюють наші "Господарі".
      Кармани набивають.

      Видалити
    2. Тоді прошу пана Гарика лизати дупу своєму Леніну, поки язик на морозі не примерзне, заодно можеш підлизати й ментам, які його охороняють!
      Не холоп, а українець - по-перше
      Це не я холоп та лох, а ти! Якщо ти не знав, то ти вже давно платиш і за фонтан, якого нема, і за воду, яка, вже як відомо, ніколи там не хлюпотітиме!
      Плати, любий Гарику, плати!

      Видалити
    3. Холопе, вибач, але ти звичайний - ЛОШОК! У мене на подвір'ї зроблена водяна скважена, а у тебе? Тож, холопе, піднімай свою "дупу" і смакуй.

      Видалити
  8. Лошок-це ти,бо твоя вода-помия,ти ж паскудо пожалів грошей і зробив скважину на 20 метрів і хлищеш гівно,бо воно ж з тебе пре аж,а якби пробурив на 70 метрів так і гівно з тебе б не лізло.Пив би чисту водичку як я ,і думки б у тебе були б чисті ,а так лайно в тобі сидить.Так твоя правда -діло таки в воді.

    ВідповістиВидалити
  9. Время поменялось, а мозги нет. Дороги и прочие полезную инфраструктуру делали вы. а не Ленин. Он идол той станы которой нет просто памятник хорошего совкового прошлого и алергия теперешнего. Пусть оно стоит и показывает путь к магазину. (Старый памятник точно рукой указывал где выпивка продавалась.) Я думаю пустое место будет смотреться намного хуже, а так хоть какая то историческая рухлядь.

    ВідповістиВидалити
  10. Що ви сваритесь за якогось Леніна? Кому заважає, нехай за свої гроші прирає. А щоб ми стали "європейцями", давайте самі після себе будемо прибирать, одне одного поважати, вітатися, а то всі одне одного знаємо, а "добрий день" дуже рідко почуєш. Не обзивайте одне одного, ви ж люди. В тваринній стаї і то чистіші відносини.

    ВідповістиВидалити