середу, 12 лютого 2014 р.

Fitch знизив рейтинги 12 найбільших українських компаній


 Рейтинги найбільших українських холдингів знизились до "сміттєвих". 
Aгентство вслід за суверенним рейтингом України знизило рейтинг 12 українських компаній з В- до ССС.
  Про це йдеться в повідомленні Міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.  
Зокрема, Fitch знизив довгострокові рейтинги в іноземній валюті з В- до ССС і в національній валюті з В до В- холдингової компанії "Авангард", компанії MHP SA (афільована компанія холдингу "Миронівський хлібопродукт"), компанії "Миронівський хлібопродукт", компанії Kernel Holding SA (об'єднує активи агрохолдингу "Кернел"), агрохолдингу Ukrlandfarming і агрохолдингу "Мрія".

Також знижені рейтинги енергохолдингу ДТЕК, металургійного холдингу Metinvest BV, компанії Fintest Trading Co Limited (холдингова компанія групи "Донецьксталь"), залізничного оператора "Лемтранс".
Рейтинги компанії Ferrexpo plс, яка контролює Полтавський і Еристівський ГЗК, а також промислової групи "Креатив" знижено в іноземній валюті з В- до ССС. Водночас довгостроковий рейтинг "Креативу" у національній валюті підтверджено на рівні В-.
Довгострокові рейтинги НАК "Нафтогаз України" в іноземній і національній валюті підтверджені на рівні ССС.
Нагадаємо, згідно зі шкалою Fitch, рейтинги групи В означають наявність певних кредитних ризиків при обмеженому запасі міцності, а рейтинги групи ССС означають, що дефолт емітента, якому вони привласнені, є реальною можливістю, а здатність виконувати фінансові зобов'язання залежить від ділової або економічної кон'юнктури.
Як повідомляв INSIDER, 7 лютого міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratingsзнизило рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті з B- до CCC і підтвердило аналогічний рейтинг в національній валюті на рівні B-. Прогноз негативний.
У повідомленні агентства уточнюється, що зниження рейтингу пов'язане з політичною нестабільністю в країні і загостренням політичної кризи у зв'язку з відставкою прем'єр-міністра Миколи Азарова і його уряду.
Крім того, експерти Fitch звертають увагу на втрату доступу до зовнішнього фінансування, важкий для скарбниці графік погашення заборгованості, знецінення гривні в останні дні.

Немає коментарів:

Дописати коментар