середу, 27 лютого 2019 р.

Про 26 сесію селищної ради.


      21 лютого 2019 року відбулася чергова 26 сесія селищної ради. В мережі вже є значний масив інформації, відео та світлини з того дійства. Саме на цьому засіданні була проміжна кульмінація історії з бібліотекою, тер центром та лікарнею. Але варто загалом подивитися на це дійство та розставити акценти в кількох окремих епізодах. Більше того значна кількість питань порядку денного вносить свої корективи. Порядок денний складався з наступних питань


       Як ви можете бачити більше 50 питань, з яких 33 питання – земельні питання, і трохи менше 20 питань складає решту моментів та напрямків. Підготовка питань порядку денного відбувалася чи не за 10 підходів, не знаю як більшість питань, а от питання змін до бюджету це точно. Остання редакція проекту рішення готувалася в день сесії. Це вчергове нам показує професійні кондиції виконавців та учасників процесу. Та й в інші проекти рішень зміни вносилися по кілька разів.
       Безперечно, в зв’язку з колотнечею, яку спровокували недолугі дії  селищних чиновників та обранців, зміни до бюджету було центральним питанням порядку денного. І в цьому дописі я більше акцентую увагу саме на цьому питанні. Але на цій сесії розглядали ряд важливих та об’ємних питань, які потребують окремої уваги та окремих дописів. Адже на цій сесії розглядали і звіт про виконання бюджету за 2018 рік, який ніхто і не пробував озвучити ні на комісії, ні на сесії, навіть жодної цифри, як на мене це повне дно, далі падати вже нікуди.
      Також звучав звіт про виконання програми благоустрою за 2018 рік, що потребує також окремого висвітлення, але чомусь окрім депутата Цопи М.М. з цього приводу не висловився жоден інший депутат, а для чого ж, і справді.
   Окрім цього звітував за 2018 рік і директор КП «Господар» Руслан Ніязов, і це по суті за винятком центрального питання було єдиним питанням порядку денного, яке доповідалося та обговорювалося.
   Були і інші питання порядку денного які варто було б описати більш детально в окремому дописі. Але повернемось до питання внесення змін до селищного бюджету на 2019. В своєму дописі «Лікарня чи госпіс?» я вже подавав інформацію стосовно планованих змін до бюджету, і описував в чому вони полягали, але протягом тижня ці плани зазнали значних змін. І як вже повідомлялося всьому причина страх перед громадою от і все, бо виявляється грошей не було, а тут з’явилися. Саверська та компанія довго брехали, викручувались, цитували Дудка та закони, але потім якось це все зникло. Зникли всі обставини на які посилалась горе голова, і з’явилися гроші. Так незначні, але з’явилися, змінилася трохи риторика у обранців, але у Саверської ні. Взагалі, ця ситуація багато чого проявила. Починаючи від відношення до окремих установ та їх працівників так і взагалі до всієї громади. Після зборів у вівторок 19 лютого, що відбулися у залі засідань, за участі більше ніж сто чоловік, в середу наші славні чиновники, які розповідають по всім усюдам, що в райраді та РДА не хочуть домовлятися, почали перемовини по одному  з окремими керівниками зазначених установ, але чомусь це не зробили публічно, або за участі всіх зацікавлених осіб. В результаті ми маємо те, що маємо, спів фінансування виділили лише тер центру та бібліотеці, і то не зрозуміло на що саме. Решта видатків спів фінансування лишилися поза увагою селищної ради, що ви можете побачити і в пояснювальній записці.



Що ж відбулося? Як ми можемо побачити в пункті 2 пояснювальної записки кошти в сумі 5,1 млн. грн. розподілили на різні видатки. Тобто, щоб не давати кошти на спів фінансування районних установ були розподілені практично всі вільні залишки коштів що утворилися після закінчення 2018 року. І тепер Саверська може сказати: от бачите грошей в нас немає, все, ми всі потратили. Але як кажуть, дурня не потрібно заставляти робити дурниці, головне його налякати і він все сам зробить. Так сталося і цього разу. З патологічного бажання не дати ні копійки на спів фінансування, тобто на свій обов’язок, виділили гроші взагалі на видатки, які можна, і треба було профінансувати за кошти державного бюджету. Тут йде мова про 1,475 млн грн.. на видатки загальноосвітніх закладів, що зазначено в другому абзаці пункту 2.1 Пояснювальної записки. Заробітна плата педагогічних працівників має фінансуватися за кошт державного бюджету за рахунок освітньої субвенції, але на даний момент за словами працівників фінансового відділу Варвинської селищної ради цієї субвенції не вистачає, тобто вона не покриває всієї потреби в цих коштах. Але замість того, щоб почекати, звернутися до відповідних органів виконавчої влади і вимагати від них цієї субвенції, що і передбачено Бюджетним кодексом України, наші славні чиновники вирішили заплатити свої. А чого ж, нам же ж нікуди грошей діти, ми краще поскорочуємо працівників тер центру, бібліотеки та лікарні, ніж будемо використовувати кошти за призначенням. Те ж саме, стосується і інших видатків на загальноосвітні заклади, які можна було залучити за рахунок додаткової дотації про яку Саверська вже більше двох місяців ляпає язиком, але не розуміє, що воно таке і для чого вона потрібна. І тут підходять слова одні, слова унилой московськой лошаді – дебіли бл@дь. Хто хоче підбирати інші слова нехай підбирає, але я їх підібрати не можу, іншими словами це все не пояснюється. Бо так профукать 1,5 млн. грн. – це треба постаратися.
    Але північна біла лисичка, як казав класік, на цьому засіданні не закінчилася на прийнятті змін до бюджету. Для мене ще більшим проявом дебілізму була в різному заява Саверської стосовно участі Варвинської ОТГ у відборі проектів для залучення фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Як ми знаємо кілька тижнів тому єдиний проект  Варвинської ОТГ, що був поданий на конкурс в 2019 році не відібрали. А от заявку на участь в цьому ж конкурсі на 2020 рік потрібно подати до 28 лютого 2019 року. З цього приводу Саверська заявила приблизно наступне: у нас проектів немає, але ми подумали і пропонуємо вам добудувати музичну школу приблизно на 5 млн. грн.., бо там тісно і багато дітей хоче грати на скрипці. Тут вже пішов гул по залу, не витримала і голова РДА Доля Л.В. та запитала чи немає в нас приміщень в Варві, чи немає об’єктів інших для реконструкції, ремонтів утеплень тощо? За нею прорвало і директорку ліцею №1, депутку Прищенко Т.І., яка забідкалася, що може там хтось щось і хоче, а в нас ось в окремих будівлях вчитися не можна, початкова школа потребує ремонту даху та вікон, теж саме, ще гірше, з майстернями і так далі. На ці всі зауваження Саверська заявила: якщо так, то ми нічого подавати і не будемо. І то таке, баба з возу… Зарплату і так отримають разом з премією, хоч подали проекти, хоч ні, так що наїдайтеся. Європейське містечко наступає, і я так розумію скоро наступить. От для мене більшого діагнозу і не потрібно три роки коту під хвіст як і попередні 7, правління її святості. Найбільш ймовірний шлях залучення у Варву коштів, за 10 % співучасті протягом трьох років м’яко кажучи профукали. Але може нам ті інвестиції і не треба, у нас йолка яка є, а ще лавочок наставляють на площі, жизнь удалась, тільки лишилось не обляпатись…
26.02.2019
Павленко Дмитро

20 коментарів:

  1. Ознайомившись з дописом, можна сказати горе тай усе. Оце весь професіоналізм кермачів селища. Головне щоб чиновники селища 100% фінасувалися. тут вони розуміють як ділити кошти. І коли я прочитав у попередньому дописі коментар, що заступик селища Кальний за 2018 отримав 356945 грн зарплати- це не цікавість, а жах. Все, приїхали.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Відбулася помилка - Кальному і ще декільком працівникам селищної ради (які в той період були на лікарняному) зараховано доходи два рази за один із кварталів. Це виявилося після того як було подано декларацію. Правильний доход за 2018 рік (зокрема Кального) буде в уточненій декларації.

      Видалити
    2. 6 лютого військова прокуратура Деснянського гарнізону Центрального регіону України затримала голову однієї з об’єднаних територіальних громад Чернігівської області. Затриманий вимагав та одержав від громадянина України неправомірну вигоду в розмірі 27 тисяч гривень за вирішення питання щодо виділення останньому земельної ділянки.

      Затримання відбулось за оперативного супроводу Управління захисту економіки ГУ Національної поліції у Чернігівській області слідчими Козелецького відділу поліції Ніжинського ВП ГУ НП в Чернігівській області.

      Yes

      Військовий прокурор Центрального регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк особисто повідомив затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

      Yes

      На даний час військовою прокуратурою готується клопотання до суду про обрання стосовно голови-хабарника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

      Видалити
    3. Нахер Ви засираєте тему?пишіть на своєму сайті Отг.уроди.

      Видалити
    4. Уточнена декларація Кального О.В. подана 02.03.2019 року https://declarations.com.ua/declaration/nacp_20f386ec-c528-4c93-809f-9c436a5cc05d



      Видалити
  2. Як Вам не соромно на людину таке говорити? Він працював і працює, він компетентна і фахова людина, у нього всі консультуються і на ньому там все тримається. Якби не він, то хтозна чи була б та селищна рада взагалі.
    Зарплата достойна посадовця!
    Навантаження там дуже велике.
    Пропоную Вам вибачитись!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Козел він рідкісний.так йому 320000грн.на одного є.а на тер.центр на всіх така сама сума.Там в отг самі скоти!!!

      Видалити
    2. Козел то козел, а зарплатня міністерська. Дивлячись на це, вои не схожі на тварин, вони і прийши в отг за тим що мають. Подивитесь зарплатню ще і в інших п"яти великопоставлених ОТГ. До 1 квітня покажуть свої бюджетні доходи, хоч вони і не бажають розсекретити свої статки. Такі ж і депутати, мовчать .

      Видалити
    3. Нахер Ви засираєте тему?пишіть на своєму сайті Отг.уроди.

      Видалити
    4. Старшого матроса Максима Авдієнка, уродженця Сновщини, посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня. Про це йдеться в Указі Президента України Петра Порошенка від 28 лютого.

      Максим з липня 2016 року служив за контрактом у зенітно-артилерійському взводі роти вогневої підтримки 36-ої окремої бригади морської піхоти.

      Захищаючи суверенітет України, загинув 5 вересня 2018 року під час мінометного обстрілу в районі населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області.

      Похований на своїй малій батьківщині в селі Гірськ Сновського району.

      Герої не вмирають!

      Слава героям!

      Видалити
  3. А кармани не прорвуться. Ое да. Окаку мати зарплатню

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В Україні запроваджується новий механізм отримання «доступних ліків» — за електронним рецептом. Вже з квітня лікарі будуть виписувати лише е-рецепти, які дозволять пацієнтам отримувати потрібні їм препарати в будь-якій аптеці, що увійшла до урядової програми. А головне — незалежно від міста чи селища, де було виписано рецепт.

      Видалити
    2. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
  4. 21 лютого я вперше була на засіданні сесії селищної ради. Скажу відразу у Саверської і депутатів нехватило ума розглянути наші питання першими. Бачили вони, що в приміщенні знаходиться більше 30 працівників терцентру, бібліотеки і других мешканців Варви які хотіли бути присутніми на сесії. Дле всім невистачило місця у залі тож і вимушені були чекати майже три години рішення. Саверська злякалася, що буде бунт і частково порішала із своїми неуками виділити кошти на зарплату. Але для чого нам було ждать коли на передодні було уже вирішено. Я думаю, що Саверська хотіла щоб ми помучилися і ждали подачку, щоб думали шо від неї все залежить. Хай тією подачкою Саверська подавиться. Собі гребе зарплату, премію а нам і на мінімальну зарплату не має. Оце зробили ОТГ. Читаю вище за Кального і його зарплату. Це ужас що робиться. Його хтось хвалить. Та він у Києві не вробив. Який з його фахівець. Мені декілька раз доводилося з ним спілкуватися у Господарі. По перше це некультурна людина і високомірна. І толком він мені так ні разу і ненадав розяснень. Прийшлося звертатися до других юристів. Хай ще скаже спасібо що взяли у комуналне підприємство. Раніше то була остання стадія де можна було устроїтьсч на роботу. А тепер Кальний довів до абсурду підприємство і втік у селищну раду. Ось і бачу я його фафівость. Собі зарплату і премію д нам на мінімальну зарплату не має. То як це понімать. 356945 грн. розділити на 12 місяців це блиєько 30 тис. грн. у місяць. Люди добрі це ж грабунок селищної ради серед білого дня. Де правоохоронці поліція, прокуратура та і адміністрація. Де управління праці. Як це так одним немає на мінімальну зарплату а їм отакі зарплати із наших податків. Я ніколи б так не подумала за Миколу Гайдая, що він так опустився і голосував за такі рішення. Одним словом, те що я побачила і почула на сесії це страшно. Страшно за завтрішній день, що так посадовці безсоромно розкрадають бюджет. А в кінці сесії Пальоха ще устроїла істерику з Цопою. Я сиділа не далеко від їх і все чула. Пальоха безсовісна і весь час провокувала Цопу. Прикидалася що мліє, водою відливали її. Кіно та ї годі. А Павленка дякую, що доносить нам інформацію. Може це хоч стримає наглюк Саверську і її подібних. Давайте будим активніші а то вони нас зведуть із світу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У Прилуках біля під’їздів невідомі розвісили фотографії людей, які є агітаторами кандидата у президенти Петра Порошенка.

      Зазначається, що ці люди збирають персональні дані людей.

      Видалити
    2. Хто такий Павленко? Де і ким (на кого?) він працює?

      Видалити
    3. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
  5. Та не дивуйтеся Пальохою, у неї друга група інвалідності, через те вона і показує що "хвора", бо у березні необхідно іти на перекомісію. По друге мліє можливо через те, що не іде в ногу з радикалькою партією Ляшка, а у Варві Хажанця. На цю брехуху не звертайте увагу. Вона у лікарні горілочку попиває з Ткач, а Гундир захищає і тягнуть із людей останнє, можливо і через це мліє.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
  6. Підтримую повністю коментар щодо чиновників ОТГ. якщо вони не тямлять поділити бюджетні кошти, а вміють рахувати тільки для себе, цим вони провокують , щоб люди зроили розрахунки.

    ВідповістиВидалити