суботу, 12 липня 2014 р.

Цього могло не бути


 якби Варвинський селищний голова Саверська-Лихошва В.В. та директор КП «Господар» Черняхович М.В. дослухалися до думки  членів громади, діяли в рамках законів України, а не за їхнім принципом,  а я отак хочу. І як бачимо тепер результат їхньої роботи, штрафні санкції Держцінінспекції України майже в 300 тис. грн. на КП «Господар»
за порушення формування, встановлення та застосування тарифів на житлово-комунальні послуги з вивезення твердих побутових відходів, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

     Щоб всім було зрозуміло надаю інформацію з цих питань.
КП «Господар» з січня 2013 року надає послугу з вивезення побутових відходів і здійснив розрахунок вартості послуги в порушення вимог постанови КМУ № 1070. Про це мною письмово вказувалося, як директору КП «Господар» так і селищному голові. Ще, на сході громадян селища Варва в 2013 році, шанований Портний П.Я. в своєму виступі також вказував на не правильний розрахунок вартості послуги, але тоді Саверська-Лихошва та Черняхович не взяли до уваги зауваження і в подальшому не реагували. Не реагували на пропозиції Варвинської районної організації «За права споживачів», на рішення відділення Антимонопольного комітету у Чернігівській області. І таким чином підприємство нараховувало плату у два рази більшу чим повинно бути.
     Щодо тарифу на послугу з централізованого водопостачання і водовідведення та тарифу з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. За ініціативи ВРГО «За права споживачів» була створена робоча група за розпорядженням голови Чернігівської ОДА, яка виявила помилки в розрахункових матеріалах і зобов’язала їх усунути, здійснити перерахунок тарифу. Проте було здійснено лише зміна тарифу, а перерахунок тарифу не був здійснений споживачам за період з 01 травня по 30 листопада 2013 року.   
Тому і запроваджені такі штрафні санкції до підприємства.
     Як бачимо, саме з вини посадових осіб Саверської-Лихошви В.В. та Черняховича М.В. завдано таких штрафних санкцій підприємству. Як би розпочали відшкодування споживачам надмірно нараховану плату за послуги то і штрафні санкції не були би застосовані. І про це знали ці посадові особи.
     Мій висновок. Непрофесіоналізм, особисті амбіції і безвідповідальність  привели до цієї ситуації за яку і повинні вони понести персональну відповідальність.


    Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів В.П.Остапець

3 коментарі:

  1. Я попереджав, учіть закони бо буде біда. Думали, що схватили бога за бороду і будуть робити як їм заманеться, чхати вони хотіли на закон і для чого його виконувати "вони ж власть" їм все можна, но тільки до пори до часу і як кажуть свєршілось. Я так думаю, що це тільки квіточки, ще ягідки попереду.

    ВідповістиВидалити
  2. "Знищення шляхом спалювання" - боротьба з чумою.

    30 серпня в приватному господарстві, що по пров. Партизанський в с. Охрамієвичі Корюківського району було встановлено факт захворювання 2 свиней на африканську чуму. Підтвердженням цьому став експертний висновок Київського науково-дослідного інституту від 31.08.2014 року.

    Хворих тварин знищили шляхом спалювання, - повідомляє управління з надзвичайних ситуацій . З метою локалізації осередку захворювання, навколо населеного пункту встановлено 4 км карантинну зону, введено обмеження руху транспортних засобів, заборонено вивіз за територію села продуктів і сировини тваринного походження, кормів та інших вантажів.

    1 вересня проводились заходи по недопущенню поширення збудника захворювання за межі епізоотичного осередку та ліквідації хвороби. Відповідно до вимог «Плану заходів по оздоровленню території с. Охрамієвичі Корюківського району від африканської чуми свиней», який було затверджено рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії Корюківського району, для ліквідації надзвичайної ситуації було створено робочі бригади.

    До їх складу увійшли представники органів влади, рятувальники, ветеринари та правоохоронці. На дорогах при в'їзді в с. Охрамієвичі встановлено 3 карантинні ветеринарно-міліцейські пости. Організовано обхід дворів села, в ході чого у населення вилучено 26 свиней та 8 голів їх залишків, яких утилізовано шляхом спалювання.

    2 вересня проводився повторний обхід дворів села Охрамієвичі з метою виявлення і подальшої утилізації свиней, а також дезинфекція господарств, де утримувалась худоба.

    ВідповістиВидалити
  3. Ветеринарна медицина з порушеннями
    Під час ревізій установ, що належать до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, встановлено порушень на суму 2,2 млн грн.

    Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 2,2 млн грн під час ревізій установ, що належать до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

    Внаслідок надання платних послуг без пред’явлення замовникам рахунків на їх оплату та не проведення коригування тарифів за надання ветеринарних робіт і послуг установами недоотримано доходів в сумі 1029 тис.гривень.

    Посадові особи установ коштами загального фонду покрили витрати спеціального фонду, здійснили витрати за сторонніх юридичних осіб та за завищеною вартістю оплатили ремонтні роботи. Через це загалом незаконно витрачено 471 тис.гривень.

    Також, виявлено порушення законодавства з питання оплати праці, що призвело до незаконного витрачання 360 тис.грн., з урахуванням внесків до державних цільових фондів.

    Окрім того, під час ревізій встановлено нестачу товарно-матеріальних цінностей, безпідставне та понаднормове списання матеріальних цінностей на загальну суму 271 тис. гривень.

    За результатами контрольних заходів на посадових осіб складено 40 протоколів про адміністративне правопорушення; застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань.

    Про результати проведення ревізій поінформовано правоохоронні органи.

    ВідповістиВидалити