вівторок, 23 лютого 2016 р.

Коли відзначати день захисника Батьківщини?

4 коментарі:

  1. Про діяльність редакторки у Корюківці опитають громадян
    Заява громадської організації "Медіа-центр "Свобода слова нового століття"

    Події 19 – 20 лютого цього року не знайшли в повній мірі висвітлення на сторінках газети "Маяк", про що було написано на сайті Чернігівської обласної газети "Сіверщина" 22 числа
    http://siver.com.ua/news/korjukivka_vidznachila_den_gerojiv_nebesnoji_sotni_a_vlada_napljuvala/2016-02-22-18322 .

    Дана ситуація дуже обурила патріотів України Корюківщини, воїнів АТО. Це є не поодинокий факт ігнорування редакцією громадської думки на сторінках районної газети. Досить часто чуються нарікання на роботу газети і в сільських громадах району. Часто інформація є не в повній мірі правдивою й достовірною. Ситуація, що склалася з районною газетою "Маяк", вимагає кардинальної зміни редакційної політики, дотримання зваженості матеріалів та усунення недоліків у роботі редакції.

    Громадська організація "Медіа-центр "Свобода слова нового століття" заявляє, що це не є особистісний конфлікт інтересів. Районна газета "Маяк" є монополістом в інформаційному полі Корюківщини. На відміну від сусідніх районів: Менського та Сосницького, уже не кажучи про Ніжинський чи Прилуцький райони, громадяни Корюківщини не мають можливості отримувати достовірні матеріали про події з територіальних громад, в районі з альтернативних джерел друкованих ЗМІ. Інтернетом користується майже виключно молодь.

    Разом з тим, у зв'язку з майбутнім роздержавленням державних та комунальних засобів масової інформації постає питання: хто володітиме та контролюватиме районну газету "Маяк", чи буде доступ на шпальти газети незалежній думці громади. Громадська організація "Медіа-центр "Свобода слова нового століття", зважаючи на вище вказане, публікації щодо діяльності редактора І. Гайової, з 1 по 15 березня 2016 року вирішила провести опитування громадян Корюківщини. Ціль опитування – засвідчити громадянську позицію людей в районі.

    Заступник голови ГО "Медіа-центр "Свобода слова нового століття" Віктор ТАТАРИН


    Здається і в нас монополія?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже багато скарг та нарікань і на нашу районку. Люди хочуть друкуватись в тому числі і з критичними матеріалами. Друку немає. Незалежна думка громади відсутня. Тому й тираж малий.
      Адміністраторам блогу обов’язково треба підняти цю важливу тему?

      Видалити
    2. А самому слабо?

      Видалити
  2. Сейчас 60 лет исполнилось бы Гайдару. Этот человек принес всем нам больше зла, чем все татарские набеги, польские походы и нацистские бомбардировки вместе взятые. Именно он — совсем как вирус — заразил простой идеей: нет в жизни другого смысла, кроме денег. Убей, укради, распили завод на металлолом, уволь тысячи людей, сократи и закрой целые экономические и человеческие миры, которые строились многие годы, на костях и на крови, — но заработай. Заработай любой ценой.

    И пусть школьники будут мыть машины, бабки будут стоять с водкой и батоном у метро на морозе, бывшие физики будут возить турецкие куртки, а бывшие программисты перепродавать вагонами неизвестно что и заказывать друг друга бывшим спортсменам, — зато бабло идет. Нет общества, нет солидарности, нет памяти, нет справедливости, нет сострадания и нет сложности жизни. Есть «экономический рост». И дом в Лондоне — у того, кому он, этот рост, через цепочку компаний и оффшоров принадлежит.

    Сначала Гайдар научил этому комсомольцев, партаппаратчиков и фарцовщиков. Потом этому научились и кэгэбэшники, судьи, прокуроры и милиционеры — к негодованию тех, кто пришел раньше. Теперь это знают все.

    Я не буду желать покойному ни заочного суда на Земле, ни Страшного Суда в другом месте. Проклятия — пустой жанр, а то, чего он заслужил, — он в любом случае получил и получит. Важно другое.

    Важно, чтобы однажды мы оказались в стране, где мертв не только Гайдар, а — его идеи. Где больше нельзя во имя денег делать что угодно, как угодно и с кем угодно.

    Победило же человечество чуму, оспу, холеру, — победит и Гайдара.

    Во всяком случае, я в это верю.

    ВідповістиВидалити