вівторок, 26 вересня 2017 р.

Про передачу ДНЗ у Варві з селищної власності до районної.


   14 вересня 2017 року відбулася позачергова сесія селищної ради. Основним по суті питанням розгляду на цій сесії було питання передачі дитсадків у смт Варві до районної ради. Якщо хтось цікавиться варвинськими подіями та новинами, то більше всього вже чув про нього. Мало того, на ньому спекулювали всілякі «доброзичливці», а совєцька преса скільки лайна всілякого вилила на активістів (тричі треба засміятися).
    Але цей розгляд був ініційований не селищною радою, а стороною так би мовити приймаючою.
    Якщо говорити про передумови даного питання, про передісторію, то варто нагадати, що виникло воно зі спірної ситуації, де районна рада з районною адміністрацією відмовлялися в повній мірі утримувати дошкільну освіту в районі, хоча повинна була. Районні органи самоврядування та виконавчої влади довго робили вигляд, що вони тіпа не при ділах. Селищна рада ініціювала судовий позов, в якому як в першій так і в апеляційній інстанція селищна рада програла. Але чомусь на початку вересня цього року, тобто наприкінці третього бюджетного року коли діють такі норми бюджетного законодавства голова Варвинської РДА висловила позицію з необхідності передачі дитсадків до районної ради з метою подальшого фінансування та управління. Мені особисто невідомо які саме події, звернення чи ще якісь чинники спонукали до таких змін, але на сесії на запитання депутата Волох Ніни Миколаївної, що також є методистом дошкільної освіти відділу освіти, Любов Вікторівна сказала, що такі вимоги законодавства. Чим, мабуть, здивувала численних противників та тих що вагалися, а також інших пофігістів, що так впевнено та невтомно критикували активістів (ги-ги-ги). Але в цій всій історії єдиним публічним противником була саме методист дошкільної освіти. При цьому вона не могла пояснити в чому її такий інтерес продовжувати далі порушувати законодавство здійснювати фінансування в той спосіб в який воно зараз здійснюється? Дійшло до того, що пів зали в тому числі голова РДА мусили відповідати та опонувати на дурні та недоречні питання та пропозиції. От давайте, каже, попросимо грошей на водогони, а дитсадки будемо фінансувати і далі; або для чого передавати ДНЗ, адже будуть скорочення; а чому ж вони будуть, бо будуть; а для чого було ініціювати це питання тощо.
    Доречі, це засідання сесії і саме це питання викрило чимало цікавих моментів. Всілякі підводні камені почали провиднятися, вилазити на поверхню. Так наприклад на засіданні бюджетної комісії головний бухгалтер селищної ради так різко заголосила проти передачі, що і гроші з’явилися і ви всі такі сякі нічого вам робити прийшли тут воду мутити. Дуже цікавий поворот. А Валентина Василівна на сесії добалакалася до того, що вона й начеб то і ні до чого в справі передачі ДНЗ, це не вона ініціювала, а окремі депутати. Взагалі, це дуже облюбований нею прийом, тобто коли вона відчуває десь в розмові з кимось, на якихось засіданнях поза селищною радою тощо, що її загнали на слизьке і її дії засуджуються, вона зразу переводить стрілки. А що я, я нічого, то депутати. І в таких ситуаціях немає що їй пред’явити, те що вона любить підбрехати ми про це давно знаємо, найгірше в таких ситуаціях це те що люди ведуться на це все.
    Але повертаючись до дитсадків потрібно сказати наступне: рішення селищна рада прийняла, тепер справа за районною радою, і питання фінансування ДНЗ буде знято з порядку денного, принаймні на певний час. Я повторюся, що ініціаторами передачі було керівництво району, ми особисто з колєгами бачили й інші передбачені законодавством механізми здійснювати управління та фінансування дошкільної освіти у Варві.
    Що ж, трохи згодом подивимось в що виллється ця історія, на сьогодні незадоволеними вкрай опинилися посадові особи, які захотіли щоб все лишилося як було, це і методист відділу освіти, і головний бухгалтер селищної ради, навряд чи селищний голова, але робить вигляд що їй шкода. Звичайно є зацікавлені особи і в дитсадках, де зараз розгониться інформаційна завіса про те, що мало не дитсадки будуть закривати.
19.09.17


Депутат селищної ради Павленко Дмитро

15 коментарів:

  1. Передача дитячих садків на баланс районного бюджету - це жах!
    Адже найближчим часом у Варві(районі) буде ОДНА громада.
    Висновок тут такий: передаємо, щоб знову передати.Людям потрібно бути мудрими і більше не голосувати за таких передавачів, хай вони уже відпочивають.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дурень думкою багатий! Яка одна громада?!! Тіпун вам на язик!!! Насильно милим не будеш!

      Видалити
    2. Багатий чи небагатий , а громада буде одна! Очолить її Людина з Великої літери - це В. Саверська- Лихошва.

      Видалити
    3. пане Анонім, ЯКА ОДНА ГРОМАДА????? Озерянська громада буде - це раз (так-так на області сказали Дмитренку йти до Варви, але ОЗЕРЯНСЬКА ГРОМАДА БУДЕ Й КРАПКА). ЖУРАВСЬКА ГРОМАДА - ЦЕ ДВА. ну і варвинська. як мінімум три.

      Видалити
    4. Пане аноніме! А чи не сходити вам разом з людиною з великої літери, кудись далеко?!! Утворювати Варвинську громаду, наприклад, у складі Леляків і Федоренкового хутора, бо ви тепере ще й Калиновицю просрали. Куди вам ще до Озерян лізти! Село живе за своїми правилами!!!

      Видалити
  2. Павленко Дмитро26 вересня 2017 р. о 19:09

    Людям треба бути мудрими коли вони читають коментарі ботів. Людям треба бути мудрішими коли вони голосують за чиновників на виборах. І коли чиновники не виконуючи своїх обов'язків, порушують закони, а потім пропонують вихід з ситуації яку створили, а потім самі ж критикують свою пропозицію вказуючи на когось іншого, для цього звичайно не потрібно бути мудрими, для цього потрібно бути просто чиновником!

    ВідповістиВидалити
  3. Діма так прожени тих чиновників)))

    ВідповістиВидалити
  4. Павленко Дмитро26 вересня 2017 р. о 23:17

    То бери, недіма, та й жени, якщо тобі так хочеться, чи просто так хочеш красіво понтонуться, тіпа та нам пох, що ти там пишеш та що ти там робиш, ми нєпотопляємиє?
    Рєбятки, вас видно за кілометр. Так, безперечно, найпопулярніший зараз в Україні історичний персонаж в контексті чиновників, це Піночет, і його популярність зростає щодня, і буде зростати. І дуже скоро знайдуться сотні і тисячі тих хто буде їх, чиновників, гнати, а може і не буде, а просто чавити на місці, мені не відомо як це буде відбуватися, але я переконаний що це трапиться, і в дуже короткій перспективі.
    До речі мене і не буде серед тих хто буде їх гнати, я буду спостерігати цей процес збоку.
    І тоді ти будеш понтуватися тіпа, ну давай прожени нас, ми ж безсмертні.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми брали і братимем жили і житемем в шоколаді
      а ти просто ДіМКА простак!!!

      Видалити
  5. Громад буде одна. А все інше від ЛУКАВОГО. Хто щоб не хотів, але це буде так.
    З приводу голови то вищого рейтенгу чим у Саверської немає. Подобається вона вам чи ні, це вже інше. З приводу Павленка, то він правий. Хто та що там брав, і в кого це ваші справи. Краще все життя давать чим просить. )))
    Кабалик С.В.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як любить говорити Діма Павленко: Ги-ги-ги... Більше тут нічого добавити!!! Цього не буде, ніколи! Її рейтинг уже нижче плінтуса!!!

      Видалити
    2. "Її рейтинг уже нижче плінтуса!!!" в очах людей, які читають новини тут. Більша ж частина варвинського населення навіть не знає про існування сайту ВАРВА НОВИНИ. Зате лавочки і мусорки вони бачать))) На мою думку, даному ресурсу не вистачає піар-кампанії)

      Видалити
    3. Ви помиляєтесь. Щоб зрозуміти цей факт, достатньо лише поспілкуватися з варвинчанами.

      Видалити
    4. спілкуюсь з варвинчанами, знайомлюсь з новими людьми і зі своїх спостережень помітила, що негативно про Валентину Василівну Саверську-Лихошву висловлюються в основному ті, кому довелось "мати справу" з місцевими органами самоврядування. можливо, я помиляюсь, і менш ніж за 2 роки її рейтинг змінився, але на останніх виборах в мери Варви ВОНА НАБРАЛА БЛИЗЬКО 70% ГОЛОСІВ. виправте мене, якщо помиляюсь

      Видалити
    5. Не знаю за всіх, та особисто я і члени моєї родини голосували за неї. Але, після її експериментування і невдалої спроби без відома мешканців району, утворити громаду на базі району, її перешкоджанню людям утворити свою громаду, та ще такими вишуканими способами, голосувати за цю особу ми вже точно не будемо!!! І, щось мені підказує, що не лише ми такої думки

      Видалити