вівторок, 29 січня 2019 р.

Про тариф на водопостачання або втрати завжди покриють мовчазні лохи.


        Продовжуючи тему тарифів цього разу піде мова про тариф на водопостачання. В принципі, його формування та розрахунок здійснюється так як і на тариф на водовідведення, про який йшлося в моєму попередньому дописі. І я знову ж не збираюся занурюватися в розрахунок собівартості як загалом тарифу так і його окремих складових, хоча до нього теж багато запитань, але припустимо, що собівартість порахована без зловживань.

        У випадку з тарифом на водопостачання так як і в випадку з тарифом на водовідведення найбільша маніпуляція відбувається навколо обсягів водопостачання. Так само собівартість тарифу на водопостачання рахується на весь обсяг піднятої води, а вже остаточний обрахунок тарифу здійснюється на обсяг наданої послуги.
От вашій увазі «Висновок щодо рівня економічної обґрунтованості планових витрат на централізоване водопостачання» № 46/04-18 від 11.04.2018 року. На другому аркуші в кінці таблиці в рядку ІХ під назвою разом маємо суму планової собівартості та прибутку в розмірі 3 077 052,20 та загальний обсяг наданої послуги 229 117,15 м3. Розділивши суму собівартості та прибутку на обсяг надання послуги отримуємо і вартість тарифу який зараз внесено в платіжки, тобто 13,43 грн/м3.


    При цьому при розрахунку собівартості послуги в розрахунках використовується зовсім інший обсяг водопостачання, а саме обсяг піднятої води на свердловинах. І складає цей обсяг 340927 м3. Саме на такий обсяг води розраховані витрати на електроенергію, що ви можете побачити на сторінці 47 розрахунків тарифів яка так і називається розрахунок вартості електроенергії.

Теж саме стосується і інших складових собівартості вони теж розраховані на обсяг в 340927 м3, як на приклад розмір рентної плати за надра. І в випадку з водопостачанням так як і в випадку з водовідведенням маємо ту ж саму історію обсяг централізованого водопостачання є один, а обсяг наданої послуги інший. Так і в розрахунках в одному місці використовується одне значення, а в іншому друге. А чим менше значення обсягу водопостачання ви використаєте в кінцевій формулі розрахунку, тим буде більший тариф.
   І от тут виникає питання, а чому ж так, чому утворилася така колосальна різниця між піднятою водою на свердловинах і тією, яка надійшла споживачам, тобто різниця склала 111809,85 м3. Де ж поділася майже третина піднятої води? Яким чином вона могла втратитись на шляху до споживачів, які відкрито та чесно її споживають та сплачують за неї. Чому в розрахунки тарифів на чесного споживача покладають витрати і на втрачену воду? Таких питань дуже багато, але ніхто їх чомусь не збирається вирішувати. Де ж наші славні партачі життя? Де розгляд цих питань на засіданнях сесії та виконкому, де перелік заходів для мінімізації цих втрат, де прийняті рішення? А їх немає, партачі життя думають що вони повинні там у залі дути губи та щоки, показуючи які вони важливі, а решта їх не цікавить. От наприклад прийняли якесь Положення для боротьби з магнітами на лічильниках, от і подивимось, який же ж об’єм води вони знайдуть при цьому коли поборять магніти, і чи такий об’єм вони зможуть взагалі порахувати.
   Натомість ситуація на сьогодні от така, ми платимо за третину втраченої води, тобто третина тарифу в повітря, внікуди. І поки мовчки платить вся Варва ніхто і не буде її шукати . Це при тому якщо ніхто не зацікавлений в таких обставинах втрати. Звідки ми можемо знати чи ніхто під прикриттям наших чиновників не відбирає воду взагалі без обліку в промислових масштабах? Хто може гарантувати, що цього немає? Адже за останні 5 років нами було виявлено декілька споживачів серед установ, які на виду та на слуху, а в них не було ніякого обліку, ніхто не брав з них плату, і ніхто не враховував їх в розрахунках. Дозволу в підприємства на такі втрати немає, такі втрати лежать поза вимогами законодавства. При цьому завдання як підприємства так і чиновників постійно здійснювати заходи зі зменшення втрат, тобто заходи з раціонального використання води, а такі заходи ніхто не збирається проводити, принаймні до 2020 року так точно. Адже 2018 рік вже прогуляли, на 2019 рік теж ніхто нічого не планує, так що чекати нам особливо нічого.
 А в результаті ви, шановні лохи, платіть за все, голосуйте за партачів життя з Аграрної партії та БЮТу, і взагалі підгинайте плечі, бо раби не ми, а ми не раби, хоча все виглядає саме навпаки.

29.01.2019

Павленко Дмитро




18 коментарів:

  1. Поки 90 відсотків населення не перейде на лічильники то втрати води сутьєво не зменшаться.

    ВідповістиВидалити
  2. Іван Петрович29 січня 2019 р. о 16:53

    А як "Господарі" рахують об'єм піднятої води? На всіх скважинах є лічильники? Хто знає, підкажіть

    ВідповістиВидалити
  3. Цим питанням потрібно на мою думку зацікавитись правоохоронні органи, а не відмахуватися від поданої інформації ,як від мух.В цифрі не допоставки можуть бути заложені технологічні втрати а за залишок(втрати) потрібно заплатити шановним господарям з Господаря а не перекладати на плечі довірливих Варвинчан.А ціною за втрати хай використають запропонований тариф.

    ВідповістиВидалити
  4. Драстя.Ви не в курсі -наші підараси з Отг будуть взагалі коли небутть чистити сніг??

    ВідповістиВидалити
  5. Нафіга він розтане .Зате яке поле фантазії на списання ГСМ посипочних матаріалів і інш.

    ВідповістиВидалити
  6. Так вчора поливали якимсь гімном.

    ВідповістиВидалити
  7. Ірці зараз нема коли заніматись вашою Варвою.в неі Вибори.потрібно другу бабусю привести до влади.і Бют зробить сраку в маштабах Украі'ни?))

    ВідповістиВидалити
  8. Скажи своєму туркменові чи дебілу шо на тракторі хай почистить улицю сорокаріччя перемоги. Ні пройти ні проїхать неможна. Собі ж почистила совість май як ви вже задовбали там тільки собі грибуть. Падлюки.

    ВідповістиВидалити
  9. та задовбали дійсно.Варва потонула в снігу. А їм пофіг. Ірка та нічого не робить. тільки гроші греба.хай йде у свої яслі й там керує або куди небудь подалі.

    ВідповістиВидалити
  10. Тільки гроші собі гребти вміє. а дороги організувать почистить совісті і ума невистачає.та де він там у яслах візьметься.

    ВідповістиВидалити
  11. З Іркою на посаді замісника по благоустрою повний завал. Ну як можна було призначати на таку посаду того. хто до цього тільки в тому дит. садку діткам жоп.и вмів приводити до порядку.. що вона може . чи організує. ставити надо було щербатюка. той би давно порядки понаводив.

    ВідповістиВидалити
  12. До школи між панельним скоро діти будуть пливти.Якщо вони так любили бавити дітей в школі і дитсадку то чому зараз так ненавидять діток.І це в той час коли Орз на кожному кроці.Цікаво хоч крапля совісті залишилось??

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вони вже давно свою совість загубили! Думають як тільки собі кармани набити! Нелюди!

      Видалити
  13. А казали каток.який каток.бовдурі. вварва потонула у снігу.машинам у людей каюк.
    а вам безсовісні каток! що ви робите ледацюги! по 20000зарплати та премії собі. а за що вам премії??

    ВідповістиВидалити
  14. Мало того що досить гарна зарплатня та ще й в кінці року премія в розмірі майже двох окладів...а ви як лохи мовчки плавайте по снігу...

    ВідповістиВидалити