четвер, 10 січня 2019 р.

Носенко В’ячеслав Олексійович


 Носенко В’ячеслав Олексійович
Народився 10 січня 1985 року у Варві.
У 2002 році закінчив Варвинську загальноосвітню школу № 1. Навчався в Чернігівському державному інституті економіки і управління за спеціальністю “правознавство”.
Працював слюсарем у СТОВ “Дружба-Нова” у Варві, з 2012 року – помічником бурильника 4-го розряду цеху підземного і капітального ремонту свердловин НГВУ “Чернігівнафтогаз”.
Призваний до Збройних сил України у березні 2014 року. Солдат мінометної батареї механізованого батальйону 1-ї окремої танкової бригади. Був поранений, після лікування повернувся на передову.

Загинув 8 грудня 2014 року в районі селища Піски Ясинуватського району Донецької області (Донецький аеропорт).
Похований 11 грудня 2014 року у Варві.
Указом Президента України № 270 від 15 травня 2015 року “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі” нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).
Нагороджений нагрудним знаком “За оборону Донецького аеропорту” (посмертно).
В пам’ять про В’ячеслава Носенка в серпні 2015 року на будівлі Варвинської загальноосвітньої школи № 1 встановлена меморіальна дошка. У 2017 році на честь В’ячеслава Носенка та загиблих воїнів 1-ї танкової Сіверської бригади в містечку Гончарівське встановлений меморіальний знак. В пам’ять про В’ячеслава Носенка та загиблих земляків у жовтні 2016 року у селищі Варва встановлений пам’ятний знак.
Одна з вулиць Варви названа іменем В’ячеслава Носенка.

Немає коментарів:

Дописати коментар