середу, 15 липня 2020 р.

Ширка як форма влаштування представницького органу самоврядування.

      Цей допис мабуть буде цікавий для невеликої кількості варвинчан, хто цікавиться місцевою політикою, а також для тих хто задається питанням чому ж так у нас все відбувається. Наприклад, чому премію медикам треба виплатити після величезної колотнечі, чому в принципі і на зарплату їм потрібно збирати також під час колотнечі; чому щоб відкрити дитсадок, потрібно також поколотитися, а потім можливо його і відкриють і то ви самі будете забезпечувати його життєдіяльність, ну і так далі. А все дуже просто, бо все перераховане логічне продовження певних подій та дій як окремих посадовців, так і цілих органів самоврядування.

   Що ж, участь у цих подіях найвищої посадової особи в селищі, селищного голови, можна довго обговорювати та описувати, і вона безперечно значна, але не лише вона є причетною та дотичною до цього. Немалу відповідальність в цьому випадку несе і представницький орган місцевого самоврядування, тобто Варвинська селищна рада, що складається з місцевих депутатів, що були обрані наприкінці 2017 року. Адже саме від селищної ради залежить багато чого в житті селища, навіть діяльність селищного голови також залежить від селищної ради. І саме цей орган мав би представляти інтереси громади, через своїх представників – депутатів. Але так трапилося, що переважна більшість депутатів не вважають, що вони представляють інтереси громади. Я нагадаю, що в 2017 році з 26 депутатів Варвинської селищної ради 21 депутат належав до двох політичних сил Аграрної партії та ВО «Батьківщина» - 11 та 10 депутатів відповідно. На першій сесії новосформованої ради ВО «Батьківщина» в якої було трохи менше штиків почала показувати принциповість в кожному питанні порядку денного, приїхала купа депутатів обласної ради, почали учити як потрібно жити всіх присутніх, і як виявилося їхня принциповість була викликана знову ж не інтересами громади, а партійними інтересами, які потім звузилися взагалі до особистих інтересів на той час керівника районного осередку цієї партії.  І довго пнутися юльчиним пташенятам не довелося і вже на другій сесії селищної ради 22 січня 2018 року їхні опоненти з аграрної партії на чолі з керівником районного осередку Гайдаєм М.В. разом уклали ширку, тобто угоду про широку кааліцію, як казала Юля. В результаті ми всі отримали домовленість, що «у нашому селі єБют» не заважає жити так би мовити аграріям, які претендували на всі посади в керівництві ради та виконкому, натомість керівника районного осередку ВО «Батьківщина» Чаленко І.І. влаштували на роботу третім заступником селищного голови, а цю «злуку» благословила та скріпила своїм підписом селищний голова. Що дала ця ширка громаді? А нічого, додаткові витрати з бюджету в сумі близько 250 тисяч гривень щороку. А її підписанти, так би мовити, з одного боку посаду, де немає ніякої ні роботи ні відповідальності, про що вже говорилося сотні разів, а з іншого боку як для селищного голови так і для керівника районного осередку аграрної партії необхідний їм «спокій», посади та суцільну ідилію задля власних інтересів.

     Вже давно варто було згадати про це все, але зараз напередодні виборів це потрібно робити край. Щоб потім ніхто і не казав, а я за того не голосував чи я не думав, чи ще щось там. Якщо вам потрібно когось влаштувати на роботу чи забезпечити чийсь душевний спокій, то питань немає, тоді нічого волати про свої премії. А якщо ні, тоді думай Те.
   До речі якщо хтось із підписантів тієї ширки скаже вам що такого не було, ніяких документів немає, покажіть йому оце зображення, ось цей документ з печатками та підписами. До речі цього рішення не мало б бути, ця посада абсурдна як в теорії так і на практиці, два з половиною роки все показали, і з’явилося воно лише щоб затвердити ширку.
30.06.2020
Павленко Дмитро

Немає коментарів:

Дописати коментар