четвер, 16 липня 2020 р.

Окозамилювання як основний принцип в діалозі «влада-громада».

           Вчора мені на очі потрапила чергова пропагандистська публікація штатної пропагандистки з районної газети під рубрикою: «Діалог влада-громада» (див. на доданих зображеннях). Особисто для мене там нічого нового, але так як цей допис яскравий приклад пропаганди та окозамилення, або навіть окозамулення, тому вирішив відреагувати.

   Якщо коротко то ми там бачимо, що відома у Варві працівниця медицини та бувша депутатка селищної ради Тетяна Іванівна Чеберда звернулася до газети з гнівним нагальним питанням, чому ж? У відповідь пропаганда навалила півтори сторінки друкованого тексту показників бюджету району та селища, які і Саверська не змогла б прочитати з аркуша, не те що Тетяна Іванівна чи якийсь пенсіонер вдома на дивані, а в кінці резюме, для якого і друкувалася ця пропаганда:


«За ініціативою бюджетної комісії селищної ради, не зважаючи на недостатнє забезпечення власних видатків селищної ОТГ, рішенням 48-ої сесії сьомого скликання від 25 червня 2020 року для виплати медичним працівникам грошової премії до Дня медичного працівника у розмірі 25% посадового окладу було спрямовано 251 тис.грн.,»
Ось основна думка, яку пропаганда несла читачам. Виявляється за ініціативи бюджетної комісії медикам попало трохи премії, не тому що була колотнеча, не тому що була публікація, що показала справжнє обличчя місцевої влади на прикладі збільшення окладів чиновникам, в той час як медики взагалі лишились з нічим на своє професійне свято. Виявляється  тільки у зв’язку з щедрістю бюджетної комісії незважаючи на те що самим не вистачає ну і так далі, з’явилися ці премії.
    Це якщо коротко, але для того щоб зрозуміти якими принципами керуються що обранці, що їх пропагандисти на цю ситуацію потрібно глянути пильніше.
По перше.   Чеберда Т.І. пише звернення в газету. Незрозуміло коли і чому вона його пише. Адже неодноразово її звернення або взагалі не друкували, або друкували з затримкою в місяць, тобто тоді коли те все вже не актуально. А в цьому конкретному випадку  пропагандисти повідомили що Чеберда звернулася, але ж ніхто не надрукував те звернення, що ж там таке страшне, що не можна його надрукувати? І тут важливо розуміти, чи Тетяна Іванівна не розуміє що її використають для власних цілей чи вона це зробила щоб дати можливість Саверській та компанії виправдатися за такий зашквар. Адже Тетяна Іванівна в минулому бувши депутатом та перебуваючи під тінню сонцесяйної, так її захищала, так підтримувала, так переймалася проблемами особисто Валентини Василівни, більше ніж своїми питаннями, і те що зараз у медиків немає ні премій ні зарплат, це логічний розвиток минулих подій.
По друге. Відповідь, яку газета надрукувала начебто на звернення пані Чеберди лише підтверджує, що її використали. Адже у текст відповіді вміщено інформацію, яку надала Варвинська РДА та Варвинська селищна рада. Ця інформація перенасичена бюджетними показниками та по суті і не стосується запитання поставленого Тетяною Іванівною, адже питання мабуть звучало таким чином: чому не було завчасно передбачено кошти на премії до професійного свята? І от саме ця відповідь окремий раз підтверджує отой основний принцип не пояснити та визнати обставини які є, а замулити та замилити очі так, от тими показниками ні про що, щоб ніяка Тетяна Іванівна і ради не дала тим цифрам. От таке відношення і от така відповідь.
І по третє. Реклама бюджетної комісії, така собі вже передвиборча агітація. Я так розумію тут мається на увазі дві обрані особи голова цієї комісії Гармаш В.І. та його партійний керівник Гайдай М.В., оце і є бюджетна комісія, ну не Мелащенка ж з Цопою тут рекламують. Виявляється ці два аграрних депутата запропонували та ініціювали виплати премій медпрацівникам. Це чергове окозамилення, профанація та тупа брехня. Чому я так заявляю? Все дуже просто, потрібно просто відновити події. Так от бюджетна комісія в складі згаданих аграрних депутатів чемно на 15 годину 19 червня з’явилася на своє чергове планове засідання. Це була п’ятниця, тобто переддень коли медики на своїх робочих місцях приймали вітання з прийдешнім професійним святом, що мало відбутися 21 червня у неділю. Так от наша славна бюджетна комісія відбула засідання, ніяких медиків вона там не вітала, не розглядала питань та нічого не ініціювала. Медики ж в свою чергу мовчки в тряпочку святкували своє свято без премій. А вже в понеділок 22 червня в мережі було опубліковано допис про премії медикам яких немає та про підвищені оклади чиновникам які є. І от Варву трусило з понеділка по середу, а вже в четвер 25 червня за кілька годин до сесії бюджетну комісію просвітило до неї прийшло прозріння і вона вирішила надати медикам 25 % від окладу премій. От так відбувалися події, саме тому у пропагандонів суцільна брехня та маніпуляції, а що їм ще робити у них така робота, жнива, вибори на носі.
    А бюджетна комісія теж хоче на вибори, дуже хоче, тому і з’явилися премії, більше причин немає, не тіште себе ілюзіями. А бюджетній комісії окремо хотілося сказати наступне, ви зберіться на засідання та ініціюйте забезпечення засобами індивідуального захисту та дезінфекторами дошкільні заклади освіти у Варвинській ОТГ, чи вам потрібна колотнеча чи ви чекаєте що там в дитсадках щось станеться, от тоді ви будете ініціювати, як півник клюне? Чи що вам потрібно? Ви ж так турбуєтесь про дітей, що там немає ні масок свіжих ні антисептиків, чи ви думаєте що персонал сам все придбає чи батьки принесуть? А ви тоді для чого рєбята? На вибори ходить?

03.07.2020
Павленко Дмитро

Немає коментарів:

Дописати коментар