суботу, 18 липня 2020 р.

Про лихих практиків та їх пропагандистів.

     Періодично підчитуючи пропагандистську маячню в районній газеті, яка напрямлена на порятунок такої для них «святої» місцевої влади, не перестаєш дивуватися, і є чому. Тут тобі цілий букет і повна деградація уявлення про оточуючий світ, про суспільство, про те куди ми котимося;  і тут яскрава картина професійної деградації лихо писак, які не здатні ні на критичну думку, ні на ясність розуму, ні хоч щось притомне написати; тут тобі і вся правда про пропаганду та про її, пропагандистки, господарів; одним словом хоч на цитати розбирай. Що в принципі я і збираюся зробити.

До уваги візьму ось цей допис  який був по суті реакцією на мої критичні дописи про маніпуляціями коштів бюджету на прикладі збільшення окладів чиновникам та ненадання премій медикам до професійного свята.

   І почнемо з кінця, ось яка чудова цитата:
Особисто я теоретиків штибу "ви працюйте, а ми будемо критикувать" не сприймаю, краще вже практики, живі люди, що іноді спотикаються, але встають, шукають вихід і щось роблять.
  В принципі саме це речення, саме цей фрагмент і надихнув мене на цей допис. Що ж давайте перекладемо цю пропаганду на українську мову та я спробую пояснити, що ж пропагандистка так намагалася донести і так вже задуреним вкрай варвинчанам, що ж там вони так роблять після спотикача?
Перш за все нам всім заявляють, рєбята ви повинні зрозуміти, що місцева влада настільки свята, що її не можна критикувати, ви що? Це ж єресь в будь якому вигляді. А той хто критикує, той вставляє палки в колеса, той хоче затримати цей святий караван, який повинен рухатися до світлого майбутнього, до фонтану на кожному розі, до лавки на кожному погонному метрі кожної вулиці, до дерев’яного істукана на кожному кроці, щоб знав як влада про тебе дбає, коли будеш об того істукана лоба набивати, коли шукатимеш отой вихід, який і свята влада шукає, та все не може знайти.
    Це ж живі люди, каже нам пропагандистка, як можна їх критикувати? Як можуть неживі критикувати живих? Вони ж, оті живі, це Практики! А не щось там. І я так розумію єдина практика, що в них виходить, так це практика Вуду, звідси можна зрозуміти чому себе вважають живими, а задурманену громаду неживими, людьми-вуду, повністю задурманеними, що живуть розумом свого господаря. Цим і можна пояснити надзвичайно високі рейтинги на виборах, де тільки і лунає алілуя.
    І так як практики дуже довго практикують оте Вуду, то вже самі бідолашні так загралися, що спотикаються, але встають, шукають вихід і щось роблять, тобто знову спотикаються, щось потрапляє в колеса, заплутується і вони знову спотикаються, і вже повзуть, повзуть до виходу, якого не можуть знайти. І саме так виглядають наші практики, що так не хочуть втрачати влади. Саме так виглядає їх врядування, результатом якого вже зараз посеред року є неспроможність забезпечити працівників установ заробітною платою, про що нам і повідомляє пропагандистка в своєму опусі: Так, хто уважно прочитав інформацію, зокрема РДА, мав би зауважити: вже нині, липень, по райбюджету місячна заборгованість по зарплаті та прострочена заборгованість за енергоносії. І ще ось таке: Спекуляції на преміях особливо приємно читати тим, хто вже зараз не отримує зарплати.
     До кінця року така історія чекає практиків не тільки в районній владі, а й у селищній, у нашій славній ОТГ, де і засіли живі Практики. Для того, щоб якось проілюструвати оцю пропагандистську маячню, щоб читачі зрозуміли в чому ж занепокоєння і самої пропагандистки я пропоную вам таблицю нижче.

    Цю таблицю я склав з деяких показників селищного бюджету Варвинської ОТГ за час її існування, тобто за 2,5 роки, що минули з січня 2018 року. Так от, для того, щоб показати як ці показники змінювалися і про що це нам говорить я взяв кілька контрольних точок та кілька показників в цих точках. По перше відправною точкою в цьому невеличкому аналізі є перше рішення про селищний бюджет, що було затверджене 22 січня 2018 року і в якому ми маємо початкові показники які нас цікавлять, це перший рядок таблиці під її шапкою. Наступні два рядки це показники за підсумками двох років 2018 та 2019. Ну і останній четвертий рядок це передбачені показники на 2020 рік, що передбачені останнім проектом рішення про бюджет на 2020 рік, який був погоджений бюджетною комісією минулої п’ятниці.
Для ілюстрації нашої ситуації я взяв такі показники:
- Доходи бюджету за рік загалом, тобто і загального, і спеціального фонду;
- Вільні залишки на початок кожного року, як додатковий фінансовий ресурс, який використовується в бюджетному процесі, але не враховується в доходах;
- реверсна дотація, це дотація вирівнювання, тобто коли держава забирає у багатих і дає бідним, це якщо дуже просто. Так як в нас показник доходу бюджету на душу населення більший за середньостатистичний по Україні ми повинні частину доходів віддати у державний бюджет, цей показник для розуміння того скільки в нас лишається коштів після того як нас потрусять;
- штатна кількість наших чиновників, тут зрозуміло без пояснень;
- заробітна плата з нарахуваннями на відповідну штатну чисельність, тобто в скільки нам обходяться наші «святі» чиновники на чолі з самою «святою»;
- ну і останній показник видатки на пропагандистку, видатки на те, чого не має бути, адже ж ЗМІ роздержавили, щоб вони не залежали від бюджетів та від влади, але ж закон як дишло.
Ну й трохи коментарів по бюджету.
От дивіться 22 січня 2018 року був затверджений бюджет з доходом в 73 млн. грн.., реверсною дотацією, яку мали віддати до держави в 9,1 млн. грн., видатками на чиновників майже 5,9 млн. грн. при штатній кількості в 49 чоловік. При цьому видатки на послуги друку в газеті оголошень, рішень, повідомлень тощо склало 58 тисяч грн.. І от ви всі можете оцінити як те все змінилося протягом дуже короткого часу в два з половиною роки. Наші Лихо-Практики так допрактикувалися, що доходи бюджету в 2020 році стали менші ніж в 2018, не те що в попередньому. І це невідомо чи бюджет буде виконано в такій сумі. А якщо дохідну частину бюджету 2020 року порівняти з 2019 то вона зменшилася на 20 млн. грн.. Оце вам і всі практики. Але незважаючи на такий стан дохідної частини бюджету видатки на зарплату чиновникам зростають. І якщо ми порівняємо початкову суму таких видатків заплановану в першій редакції бюджету в 2018 році з такою ж сумою запланованою на 2020, то ці видатки зросли ледве не в два рази, в 1,88 рази, якщо бути точним, це прямо якесь щоденне виживання, як нам заливала пропагандистка. І от тут питання, а які ще видатки і кому зросли таким чином? Я не проти того, щоб люди за виконану якісну роботу отримували відповідну зарплатню, але в нашому випадку в своїй більшості ми маємо роботу лівою ногою і ні про що. І тут головне щоб наших лівих практиків рятувала пропаганда, за яку до речі, як можна побачити, теж виплачуються немалі кошти, і більше того не зрозуміло за що. Якщо ви поцікавитеся за що саме і яким чином заплачено які саме суми коштів, то вам відразу ніхто нічого і не пояснить. І як ви бачите в 2019 році видатки на пропаганду зросли в 7 раз по відношенню до початкового рішення про бюджет. І якщо вас дивує, що в 2020 році сума істотно зменшилася, то зважайте на те, що ще не вечір. Хоча пропагандистка і стала однією з перших жертв істотного зменшення дохідної частини бюджету. Так в початковій редакції бюджету їй було виділено на 2020 рік 170 тисяч гривень, а ось на цьому тижні на черговій сесії планують до виділити ще 60 тис. грн., що вже погодила бюджетна комісія. А хочеться ще більше, тому і стільки отрути в тих дописах, де громадськість так муляє очі. Ви тільки уявіть якби тієї громадськості не було, щоб можна б було витівати. А тут таке розстройство. Виявляється писати правду та показувати обставини та подробиці діяльності місцевої влади це в неї кидати щось там таке погане про що і не можна писати. Оце вам яскравий приклад повної деградації професійних кондицій. Цей чи подібний допис повинна писати не громадськість і не в Інтернеті перш за все, а на сторінках газети повинні писати журналісти яких в нас немає, і які перетворилися на пропагандонів, які тупо стережуть спокій влади і заробляють нехитру копійку. От вам і вся практика, а ви і далі продовжуйте вибирати.

13.07.2020

Павленко Дмитро

Немає коментарів:

Дописати коментар