середу, 14 липня 2021 р.

Операція ліквідація продовжується.


              Як і передбачалося в моєму попередньому дописі група ліквідації Варвинської селищної ради продовжує свою роботу. Тепер прийшла черга і лікарні. Так, це ще не 100  штатних одиниць під скорочення, але вже 70. Саме такий проект рішення про погодження штатного розпису КНП «Варвинська лікарня» оприлюднено на офіційному сайті Варвинської селищної ради .



             Проектом рішення, який розробив Олександр Філоненко, заступник селищного голови  з гуманітарних питань, передбачено кількість штатних одиниць після скорочення 99. Я нагадаю на даний час штатний розпис лікарні затверджено в кількості 169 штатних одиниць.



             Так, на мою думку, це початок знищення лікарні. Звичайно, ніякий чиновник вам про це не скаже, що ми збираємося знищити лікарню, але цей крок призведе саме до цього. Вибачте-пробачте, але з порогу скорочувати персонал на більше ніж 40 %, що це? Яка тут використана логіка чи принцип? В період Ковіду скорочувати інфекційне відділення, яка тут логіка? Звичайно скорочується не все, але хто і що рахував, хто і що обговорював? Яка ж є потреба громади в тому чи іншому відділенні чи спеціалісті, які ще є в нашій лікарні? Інформації як завжди нуль. 

             В продовження теми тупих дітей в селах, мабуть, є і пропозиція до скорочення педіатричного відділення. І тут все логічно, для чого тупих ще й лікувати? Навчаться їздити в школу, значить навчаться їздити ще далі в лікарню.

            Особисто я не дивуюся таким проектам рішення. І в розробника, і в інших посадових осіб що погоджували такий проект рішення все добре, як ми бачимо їх не скорочують, більше того, а що трапиться з чиновниками коли приймуть це рішення? У них збільшиться можливість отримати премію, в них все буде добре. Мене в цьому випадку дивують медики. Їх збираються скорочувати, через два тижні приймуть це рішення, вже третій день як цей проект оприлюднено і ніхто з 70 чоловік ніяк і ніде не обізвався. Оце мене дивує. Їх не двоє, не п’ятеро, не семеро – їх сімдесят. Рєбята, окрім вас самих ніхто вас не порятує.

           Яка участь керівництва лікарні в цьому процесі невідомо. Як ми можемо бачити з оприлюдненого проекту рішення там про це нічогісінько не сказано. А нам лишається тільки спостерігати за цим процесом, адже мудрий нарід позбавив можливості як себе, так і нас хоч якось впливати на ці процеси. Обрали тих хто найбільше їх і зневажає, а потім на публічних зібраннях ще й бреше межи очі про все підряд. Що це робиться з Варвою, причитала одна жіночка. А робиться те на що Варва заслужила.


09.07.2021


Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар