вівторок, 6 липня 2021 р.

Стратегію розвитку громади розроблено. Кутайтесь в простирадла.

 


       Вчора 30 червня 2021 року у залі засідань селищної ради вчергове була влаштована вистава для подальшого окозамилення  в газеті. Була зібрана позачергова сесія без особливої на те потреби, а після сесії було влаштовані так звані депутатські слухання щодо оптимізації бюджетних установ. Про деталі цих слухань повідомлю трохи пізніше, а зараз хотів повідомити вам головне з почутого.

        В процесі балаканини що немає грошей і всіх треба скорочувати, окрім апарату ради звичайно, селищний голова Саверська-Лихошва коротко, тезово оголосила стратегію розвитку громади. На її думку в зв’язку з тим, що держава не допомагає з розвитком Варвинської лікарні наступний розвиток Варвинської громади буде виглядати так:

- От я вам кажу, нічого не буде, і громади не буде. Лікарні не буде, буде ото шкіл стільки як Володимир Євгенійович розповідав (5 шкіл, у Варві та в найбільших селах). І громаду нашу приєднають до Прилук. Ви ж бачите, що держава не допомагає, ми не зможемо утримувати лікарню, податки від нас йдуть, буде так як в Озерянах, спочатку було, а потім все. Так що нічого не буде, громади не буде.

Як вам, варвинчани, ви ж за це голосували? І я хочу наголосити, що Саверській ніхто з їхньої коаліції не заперечив, ніхто не сказав, та що ви там мелете. Всі сиділи мовчки, роддоми, наші краї, зелені, і всі інші, всі поважні та досвідчені. Не заперечив ніхто, відповідно роблю висновок, що всі вони з цим погоджуються. А це і є справжня стратегія розвитку Варвинської СТГ як її бачить Саверська та компанія. Так, вони не кажуть що це стратегія, але це вона і є. Нічого не буде, саме над цим вони і працюють, це їхня позиція, це їхнє відчуття громади, це їхнє сприйняття дійсності та бажання за будь яких обставин вижити самим, а як припинять своє існування то тільки з громадою разом. Цей потік дебільної мислі був поданий, звичайно, не як передвиборча програма, адже зараз немає виборів, цей потік мислі був поданий для переконання присутніх, а потім і всіх хто поведеться на цю маячню розтиражовану через газету, в тому, що це ж не ми це все робимо, воно саме! Це не ми, ми що, ми ж так любимо Варву, ми так любимо Варвинщину, кожне село, так любимо, так любимо, це держава не хоче нам допомагать. Ми працюємо, працюємо, а воно саме все розвалюється. Ми так стараємось, так працюємо, але грошей немає ви ж знаєте, на премію немає, дожилися. Хіба ми можемо в такій ситуації утримувати лікарню. Якщо хтось спитає чи вони хворі і взагалі що відбувається? То з цими питаннями вам потрібно звернутися до фахівців. 

В цій ситуації тепер не зрозуміло на біса тратити 100 тисяч грн.. на розробку Стратегії розвитку громади, коли вона проста як двері, вже розроблена та озвучена. Більше того саме це і буде реалізовуватися в подальші п’ять років. Саверська-Лихошва реалізує її вже 10 років, Гайдай з Гармашем вже три роки. Так, прямо вам ніхто в цьому не признається, але вони саме над цим працюють, і проговорилася Саверська лише випадково з бажанням повідомити, що воно саме, так просто получається, то ж не ми.

Так що, мудрий наріде, вчергове вітаю тебе з такою «чуйною» владою, яка є опозицією до тебе самого. Заява зроблена, опозиція до громади себе проявила і зробила черговий крок – заявила, що вона буде хоронити громаду, і в результаті тут нічого не буде. Де там той Козлов, який рейтинги вимірює чи збирає симпатії, тобі ж чітко було сказано, кутайся в простирадло і на цвинтар, і це не моя позиція, а твоєї вчительки.


01.07.2021


Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар