неділю, 3 жовтня 2021 р.

Райком комсомолу в дії.


        В одному з крайніх своїх дописів, в «Люди просять», я подав громадськості кілька тез для характеристики теперішньої ситуації в громаді та творців цієї ситуації. Про те, що селищний голова Саверська-Лихошва  В.В. та секретар Гайдай М.В. створили навколо себе систему зневаги всіх хто не з ними в каравані, і працюють над знищенням соціальної інфраструктури нашої громади, щоб менше голова боліла, і щоб більше було грошей собі на премії і так далі. Підтвердження цьому всьому, сказаному мною, не забарилося.

      У вже згаданому дописі я наводив приклад з закриттям бабдому, подавав копію короткого судового рішення для ознайомлення громадськості. На наступний день після сесії з метою розібратися в ситуації з закриттям баб дому, я подав депутатське звернення для отримання акту перевірки бабдому управлінням ДСНС. У відповідь отримав листа та доданого до нього рахунку на оплату копіювання запитуваного мною документу (можете ознайомитися на зображеннях).  




Наразі мені невідомо, що це. Чи просто прояв тупості з боку селищного голови та її заступника Філоненка О., які не можуть відрізнити запит на інформацію від депутатського звернення, чи це тупе бажання приховати інформацію поєднане з бажанням вираження неповаги до мене, чи можливо і те й інше разом. Але одне можна стверджувати напевно, бажання закриття бабдому є, а зараз йде кампанія з приховування будь якої інформації з цього приводу. 

      Щодо виставлення рахунку, технічно, якщо комусь цікаво, то так, є такий механізм передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації», стаття 21, та постановою КМУ на виконання зазначених норм закону № 740 від 13 липня 2011 року. Якщо запитувач інформації звертається до органу з запитом на інформацію в порядку закону «Про доступ до публічної інформації» та просить надати йому копію того чи іншого документу, і якщо такий документ обсягом перевищує 10 аркушів, то розпорядник інформації, до якого звертався запитувач може виставити рахунок на відшкодування витрат з копіювання того чи іншого документу. Але це стосується запитувачів, які звертаються з запитами на інформацію, і ніяким чином не стосується роботи депутата та депутатських звернень. Депутат працює в раді на громадських засадах, але при цьому йому гарантується частиною 3 статті 30 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» забезпечення документами, матеріалами, інформацією та умовами для депутатської роботи. І зовсім не рахунками на відшкодування витрат. Це як будь хто, хто працює найманим працівником приходить на роботу для виконання своїх обов’язків, йому роботодавець надає спецодяг, інструменти, матеріали для виконання роботи та створює належні умови для такого виконання. Те саме з депутатською діяльністю. Але цього не знають та не розуміють Саверська з Філоненком, і надають от такі рахунки. Сьогодні я вже звернувся повторно з цього приводу і зазначив, що ваша зневага стосується не мене, а перш за все виборців, яких я представляю, і не обов’язково тільки тих хто за мене голосував. Зрештою звідки мешканці можуть дізнатися хоч про щось, саверські з філоненками нічого нікому розказувати не збираються тим більше когось знайомити з документами. Ну хіба як тренувати ноги та ягодиці.

   Не розуміє і не хоче розуміти роботи депутата і Гайдай М.В. Який начебто є секретарем селищної ради, в обов’язок якого входить сприяти та допомагати депутатам в їх роботі. Але для нього в першу чергу депутати, особливо з його каравану, з його партії та з партій його спільників, це бидло, яке треба загнати в стойло, щоб воно правильно голосувало, і самі депутати з того каравану постійно сприяють цьому. Також, як я вже зазначав, сприяють цьому кроки назустріч Миколі Васильовичу в його проханнях голосувати за потрібні йому рішення. Це його підбадьорює в його зневазі та його планах по знищенню інфраструктури громади, і загалом в його діяльності. От і з’являються то рахунки, то рішення, то листи де таке написано, що не налазить ні на яку голову. Скільки багато з нас чули про досвід Миколи Васильовича, та й в особистих розмовах він не раз мені вказував на те, що він стільки знає та стільки бачив, а я все бив голову про що йде мова? І тепер мені практично все зрозуміло, адже в селищній раді немає секретаря ради, а є секретар райкома комсомола, завдання якого не сприяти та допомагати депутатам в їх діяльності, а проводити політику партії та бути керуючим перстом цієї партії, заганяти бидло в стойло, що в принципі відповідає якраз отому славнозвісному досвіду.

Ну і насамкінець користуючись нагодою в переддень професійного свята, отих видавачів рахунків, а вони за дивним збігом обставин є пєдагогами, які не хочуть нічого читати та розуміти, хочу привітати учнів, які таких пєдагогів, слава богу, не бачать, та не мають безпосереднього з ними контакту. Хоча з іншого боку ці лихо пєдагоги відповідають безпосередньо за організацію не тільки освіти в громаді, а й всього життя громади, що виходить громаді ледве не щодня боком.

Ну й не забуваємо про географію. Тут вчора на сесії світило географії придумав собі пригоду, подивитися хто ж як там ту географію вчив, бо он  в Тетяни Іванівни є така можливість. На що я йому заявив, що то персональна інформація на яку ніхто йому ніякого дозволу не надавав. Хоча що там той дозвіл, кого цікавить будь які норми та правила, коли навіть географія, і та не цікавить. І продовжуючи тему географії хотів би привітати та згадати добрим словом справжнього викладача географії, Катерину Юхимівну, тільки тепер я по справжньому можу зрозуміти, що мені пощастило зустріти саме викладача, отримувати не тільки знання з географії, а й бачити людину з суспільно-політичною позицією, яку вона не втомлювалася заявляти та обстоювати, а не якесь там хтозна-що.

То ж всіх саме викладачів, а не пєдагогів, згаданих тут і не згаданих, яких було небагато, але вони були та й є, щиро вітаю з наступаючим професійним святом, бажаю і далі нести свою високу місію!


01.10.2021

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар