пʼятницю, 12 квітня 2013 р.

"Кернел Груп" купив агропідприємство із земельним банком 108 тис. га


Один з найбільших операторів на зерновому і олійному ринку холдинг "Кернел Груп" (Київ), на чолі із Андрієм Веревським уклав договір купівлі-продажу 80% акцій сільськогосподарського підприємства, яке обробляє 108 тис. га на півдні Чернігівської і Сумської областей та півночі Полтавської області.



СТОВ «Дружба Нова» є одним з найбільш високотехнологічних сільськогосподарських підприємств в Україні, повністю оснащена сучасною технікою і самодостатня в робочому капіталі. Елеваторні потужності компанії складають 100,000 тонн зберігання.
Сума угоди - $ 68 млн, при цьому, придбана агрокомпанія, має заборгованість в $ 101 млн.
"Кернел Груп" планує збільшити земельний банк до 422 тис. га в 2013 році.
До складу "Кернел Груп" входять Полтавський маслоекстракційний завод, Приколотнянський МЕЗ і Вовчанський МЕЗ (обоє - Харківська область), елеватори потужністю 2,2 млн тонн і інші агропідприємства. Підприємства холдингу виробляють продукцію під ТМ "Щедрий дар", "Стожар", "Любонька", "Чумак".

12 коментарів:

  1. Ваш сайт тут вийшов найпоінформованішим в Україні, бо повідомив про це в одному з коментів ще 31 березня.А подати 1 квітня матеріал про Веревського це було просто супер! Ану хто там на останній сесії райради годував депутатів байками, що нічого не продається? Як так можна брехати й не червоніти?

    ВідповістиВидалити
  2. Схоже, що у прес-службі "Дружби-Нової" і досі або нічого не знають про покупку, або не мають що сказати. А може і самої прес-служби вже нема?

    ВідповістиВидалити
  3. Я работаю на ХПП пренадлежащим в данный момент Кернелу более семи лет( с Кернелом только три).До прихода данного работодателя ХПП работало,принасило значительную прибыль,о том ,что кто-то воровал такого небыло.ХПП убиралось каждый день и естественно были отходы,насыпи и т.д. Лаборатория проверяла ели мусор разрешали людям разбирать,заберать,выносить для жывности супер корм.Всё ремонтировалось,преобретались необходимые запчасти,вся авто и тракторная техника была отремонтирована на высшем уровне, и самое главное небыло охраны так как ХПП работало круглосуточно в охране небыло нужды.После покупки Кернелом данного предприятия финансирование резко урезали,авто и тракторный парк на 90% поломался( на покупку запчастей денег *уя,стоит всё гниёт).На ремонт по подготовке всего ХПП к приёмка выделилась капля в море ( можно преобрести только одну бухту ленты норийной и всё).На ХПП работает 30 человек и 9 из них это альфонсы ( я так называю охрану ) сидят целый день КАЗЛЫ и даже кружку воды не принесут, видетили по инструкции не положено.Так вот на службу охраны в бюджетике сумма в два раза больше чем на подготовку ХПП с новому сезону обьясняют ,что приоритеты играют роль.После установки охраны всё рабочие стали ворами,врунами а охрана самая святая.Едим дальше;что касается зарплаты то на бедных работников понавешивали по две или три должности и платили 1800 с НДСом. Руководителям показалось , что люди от этой зарплаты «начали» набирать вес и урезают рабочий день с 8ми часов на 7мь.Урезали часы и сразу залезли рабочим в карман. Но и получившаяся сумма показалась многовато для нашего «богатейшего» работника и делают работу ХПП раз в двое суток.Данная процедура называется языком Кернела ЭКОНОМИЯ. *бу я такую экономию. А городишка у нас маленький и по большому счёту работать негде и Кернел я так думаю пользуются этим.ХПП за первые два года Кернелу делало тройной оборот,я так понял,что выше изложеное это благодарность.Тут я читал о премиях,за три года в Кернеле никто премий никаких не получал.Кто думает вступить в эту дружнюю семейку МИЛОСТИ ПРОСИМ))))

    http://www.vnutri.org/kernel/

    ВідповістиВидалити
  4. “Форбс”, посилаючись на джерело, близьке до “Дружби-Нової”, пише, що “Основатель «Дружба-Нова» Сергей Гайдай и его партнер Владимир Попенко свою долю не продают” і далі - “Согласно его информации, Гайдай по завершении сделки останется генеральным директором «Дружба-Нова» “ (http://forbes.ua/business/1350959-andrej-verevskij-dorogo-zaplatit-za-druzhbu). А тим часом Попенки вже сказали Варві “до побачення” і обоє чкурнули в Росію. Мабуть змусили таки продати їх “свою долю”. Навіщо Веревському ці співвласники? Знайшов чоловік гроші на 80% так невже у нього нема за що докупити решту 20%? Чи не те ж саме чекає і “свою долю” Гайдая? З якого б це дива новий власник залишав старого керівника замість призначити свою людину?
    Тим більше, що “Форбс” називав спочатку цифру 70%, а пізніше йшлося вже про 80%. Трохи часу пройде і побачите, що ця цифра стане 100%. Але це не буде такою великою подією на аграрному ринку України як покупка 80%.

    ВідповістиВидалити
  5. А ви що, сподівались що буде по-другому? Наївні людці, коли думали, що гайдаї і Ко будуть дбати про людей! Те саме зробить і другий засновник, тільки хтозна куди чкурне, але залишатися йому та його родичам тут немає ніякого резону. Треба дивитися людям у вічі...

    ВідповістиВидалити
  6. Довгенько я не заглядав в інтернет, але за новинами постійно слідкую по телевізору та в газетах. А сьогодні ось випала нагода зазирнути у мережу. Почитав, що люди говорять про продаж “Дружби-Нової”. Дай, думаю, ще і на сайт дружбанів (http://www.druzhba-nova.com) загляну, як вони це коментують. А там nou comments, як кажуть у країні, де живе новий власник “Дружби-Нової” Андрій Веревський. Ні слова немає ні про нового власника, ні про продаж. Нічого про це немає взагалі. Так навіщо такий сайт здався, питаю я сам у себе, і така прес-служба, яка “забила” на власника фірми? Для кого взагалі вони подають інфу? Мабуть тільки для Гайдая і для себе. Де хоч одним словом написано, хто це не днях облітав поля дружбанів на такому красивому вертольоті? Куди поділися з Варви їхні найдорожчі джипи? Ні слова про це. Тим часом на сайті Кернел є вся інформація про раду директорів і ніяких оцих страусячих хованок - голову в пісок і мене вже не видно.
    А на сайті дружбанів і досі Володимир Попенко займає посаду “директор департаменту з юридичних та земельних питань”. Ау, Вова, де ти зараз? Вимагай спростування і компенсації моральних збитків. Хто там із Кернела відповідальний за зв'язки з громадськістю? Розберіться нарешті та покладіть край оцьому шоу із підлеглим вам варвинським дезосайтом.

    ВідповістиВидалити
  7. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  8. Просто цим нахабам прийшов крах. Таке повинно було трапитись. Прокльони людські так просто нікуди не діваються. Їм потрібен вихід...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не спешите с выводами и желаньями. Они имеют свойство сбываться! Если нынешнее руководство просто откажется от всего и будет лежать на печи и есть калачи, как думаете что будет?
      А будет следующее:
      Зарплата персонала катастрофически упадет. Квалифицированные кадры будут перетянуты на другие организации. Финансирование в бюджет - 0. Развитие района - 0. Может пострадать вся цепочка не только Варвинского района. Достучаться до руководства, возможно станет тяжелее, нежели достучаться до небес.
      Так что, вместе со своими прокленами, на всякий случай, обзаведитесь плакатами - "......, вернись, мы погорячились!".

      Видалити
  9. На жаль людям рота не закриєш, а значить те, що сказане не вертається і нікуди не дівається. Без причини нічого не буває. Такі правила гри...

    ВідповістиВидалити