середу, 20 листопада 2013 р.

Хто дав маху

 «Про депутатську діяльність, чиновницьку
зухвалість, про сміх, про гріх,
про кримінал і все інше в подробицях»

      О, дивак..., прочитавши заголовок посміхнеться читач, адже як Божий день зрозуміло, що в цьому винні батько й мати...
      Але схоже в подіях, про які хочу проінформувати громаду, маху дали не лише батьки, а й багато інших персонажів.

      Безпосередньо це ті, хто допустив порушення Закону, ті хто спонукав неправомірними діями, також ті, кому було відомо про злочин, але відмовчувався, безпосередньо ті, хто мав би виявляти та попереджувати злочини, навіть ті, хто виявив злочин, але не може довести справу до логічного завершення.
      А мова піде про наступне. Ще в березні 2011 року депутатами Варвинської районної ради Давиденком О.М., Уродою М.М., Гиленком В.М. були виявлені порушення діючого законодавства, а саме, Постанови Кабінету Міністрів України № 804 «Про затвердження положення про порядок стажування в державних органах» при призначенні на посаду керуючого справами виконавчого апарату Варвинської районної ради. Про виявлені порушення нами був проінформований голова районної ради Петренко В.В.
      Але оскільки протягом місяця ніяких дій по усуненню порушень не було зроблено, ми змушені були звернутись до прокуратури району.
      Прокуратура району на наше депутатське звернення зреагувала миттєво, про що був винесений протест на дії очільника районної ради. В серпні 2011 року протест прокуратури району був відхилений керівництвом району та Чернігівським адміністративним судом. І в цій історії можна б було ставити крапку до розгляду матеріалів вищестоящою судовою інстанцією, якби не одне «але».
      Як виявилось згодом, порушення процедури призначення у порівнянні з іншими порушеннями були дріб’язковими, але по «невідомій» причині їх ніхто не помічав.
      І лише через 2 роки за неодноразовими депутатськими зверненнями     в різні інстанції правоохоронних органів, справа з величезними потугами зрушила з місця.
      Варвинським РВ УМВС було відкрито кримінальне провадження у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.358 КК України (підробка документів). І щоб не завантажувати читача домислами, інформую, що згідно вироку Варвинського районного суду від 3 липня 2013 року було встановлено факт підробки трудової книжки та внесення до неї неправдивих відомостей. А належала дана трудова книжка керуючому справами виконавчого апарату Варвинської районної ради Ляшенку М.Г.
      Про дані кримінальні прояви нами впродовж 2-х років інформувались як керівники району, так і керівники правоохоронних органів, на що отримували відверті відписки, інколи навіть без проведення ніяких процесуальних дій.
      За неналежне виконання службових обов’язків, до сурової дисциплінарної відповідальності були притягнуті ряд працівників Варвинського РВ УМВС, проте з розслідуванням справи ніхто не квапився.
      Що заважало працівникам контролюючих органів довести справу до логічного завершення, незрозуміло і по цей день.
      Свого часу подібні справи в лічені дні міг розглянути і направити за підслідністю лейтенант міліції з річним досвідом роботи. Що заважає сьогодні?
      Лише в квітні 2013 року наші матеріали про виявлені порушення були адресовані працівникам слідчого відділення Варвинського РВ УМВС. Справа нарешті зрушила з місця.
      Відповідно до вимог Закону, було відкрито кримінальне провадження, проведені слідчі дії та направлені матеріали до суду за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.358 Кримінального Кодексу України (підробка документів).
     Але хто ж отримав покарання за вчинення протиправних дій?
     Звісно не той, на чиє ім’я була підроблена трудова книжка і приписано 5 років трудового стажу, і не той, хто своїм рішенням працевлаштував “трудягу”, навіть не той, хто зволікав з розслідуванням справи, всі звинувачення зосередились на “стрілочнику”.
     Згідно вироку Варвинського районного суду, штраф в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн., отримав такий собі Соломаха Микола Васильович, що також відповідає вимогам Закону.
     А яке ж покарання понесли ті, хто скористався послугами Соломахи М.В., а потім залишивши останнього в біді? А ніякого!
     Керуючий справами виконавчого апарату районної ради продовжує працювати з підробленою трудовою книжкою, голова районної ради посилається на відсутність в його відомстві вироку суду, поки що мовчать і контролюючі органи. Хто має ознайомити голову районної ради з вироком суду і яке ним буде прийняте рішення, також невідомо.
     На сьогоднішній день спрацьовує народна мудрість, яка говорить: “Закон як дишло, куди повернув, туди й вийшло”.
     Але у всій цій зухвалості чиновників, непрофесійності окремих служителів Закону, мене більше за все бентежить і хвилює інше. Адже всіх цих кримінальних проваджень, протестів, вироків і т.д. взагалі могло і не бути, якби очільник районної ради взяв до уваги наше перше депутатське звернення і вжив відповідних заходів.
     13.11.2013 р.



     Депутат Варвинської районної ради                                            Гіленко В.М.

85 коментарів:

  1. Ехали медведи на велосипеде,
    А за ними кот задом наперед (ст. 213"Хулиганство")
    А за ним комарики на воздушном шарике (ст. 211 "Угон воздушного судна"; ст. Нарушение правил международных полетов)
    А за ними раки на хромой собаке (ст. 245 Жестокое обращение с животными)
    Едут и смеются, пряники жуют (ст. 212 Массовые беспорядки; ст. 264 Нарушение правил дорожного движения и эксплуатации транспортных средств)
    Волки от испуга скушали друг друга (ст. 110 Доведение до самоубийства)
    Бедный крокодил жабу проглотил (ст. 107 Убийство совершенное в состоянии аффекта)
    И сказал Гиппопотам крокодилам и китам: Кто злодея не боится и с чудовищем сразится, Я тому богатырю двух лягушек подарю И еловую шишку пожалую (ст. 291 Дача взятки; ст. 280 Публичные призывы к осуществлению экстремистской деятельности. )
    Не боимся мы его, великана твоего! Мы зубами, мы клыками, мы копытами его! И веселою гурьбой звери кинулись в бой (ст. 279 Вооруженный мятеж; ст 282, 1 Организация экстремистского сообщества)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А если серьезно, то просто в районе собралась кучка проходимцев в высшем эшелоне власти, которая пользуясь безнаказанностью со стороны государства к таким как они, продолжает в том же духе уже довольно продолжительное время оставаться на своих должностях при этом делая что ИМ угодно. Это коррупция чистейшей воды. За такое нужно строго наказывать. За кого они принимают людей? Или они думают, что этого никто не понимает? И не о том ли Николае Васильевиче идет речь, который является эксуправляющим делами районного совета? Тогда вырисовывается четко выраженная группа лиц, которая достойна более строгой криминальной ответственности, нежели штраф в указанном размере.

      Видалити
  2. Так, таких треба не тільки гнати з високих посад, а й позбавляти права займати посади в иісцевому самоврядуванні та державній службі.
    А ми говоримо чому люди вийшли на майдан! От через таких якраз і вийшли, які дискредитують як правлячу партію, так і владу вцілому. А всю оцю трійцю тркба негайно саджати до в’язниці, щоб іншим не повадно було. Вони ж відкрито насміхаються над людьми! Коли ж це нарешті закінчиться???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "всю оцю трійцю" - це кого? Мова ж наче йшла про двох людей - Соломаху М.В. (постачальник "послуг") та Ляшенка М.Г. (замовник "послуг"). Чи під третім мається на увазі ще й Петренко В.В.?
      Чи може, ця трійця - "депутатами Варвинської районної ради Давиденком О.М., Уродою М.М., Гиленком В.М."? )))

      Видалити
    2. Звісно Петренка В.В., кого ж іще! Чи може він не знав кого приймав?
      А скільки коштів він за це отримав?

      Видалити
    3. Він (Петренко) його (Ляшенка) забрав у раду за те, що той його протягнув у депутати по Мармизівці з перевагою в один голос. Хто перераховував там голоси? Вірно! Той чия підроблена трудова книжка!

      Видалити
  3. Ну, є й інші версії. Але суть в тому, що формально "не знаючи" про існування кримінального провадження і рішення суду, а насправді просто прикриваючись цим "незнанням", голова райради фактично продовжує бути співучасником кримінального злочину. Мотиви його мені достеменно не відомі, але факт сам по собі сумний.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як це не знає Петренко про існування рішення суду? Звісно знає і покриває Ляшенка і цим віддячуючи йому за протеже в депутати і тим самим є співучасником кримінального злочину. І сам Петренко маючи повноваження не бажає витребувати рішення суду для вирішення конфліктної ситуації. Молодці депутати, що підняли на розгляд громади цю тему. А Петренку в даному випадку іти у відставку.

      Видалити
    2. І хто тоді буде при владі?Гіленко чи Давиденко?Вони вже були при посаді...Наслідки очевидні!

      Видалити
    3. А ти не хвилюйся. Крім пенсіонерів Петренка, Давиденка, Гиленка, Уроди, Попсуя, Сопілка, Коротуна, Шудрика є і молоді депутати районної ради, які набагато грамотніші, чесні та можуть навести порядок і законність в районі. А на майбутнє нам потрібно думати кого вибирати в депутати.

      Видалити
    4. Можливо і так, є багато молоді достойної бути депутатами районної ради, але така молодь, яка є в зараз районній раді це її баласт. І сидить вона там для підтанцьовки владі.

      Видалити
  4. А який термін ув’язнення передбачає стаття про корупцію для цих трьох чоловік, хто знає - поділіться!
    Думаю рано чи пізно, але вони будуть відповідати за вчинене! Не при цій, так при наступній владі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну, одного з них вже покарано - Соломаху М.В. - штрафом. А за один і той самий злочин не можна карати двічі - такий закон. Хіба що в справі відкриються нові обставини, справу поновлять і т.д. - але це практично фантастика (в даному випадку).

      Видалити
  5. А почему Гиленко не дал эту статью в районную газету, а ограничился только интернет версией? Наверняка газету читают больше людей.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А з чого висновок що Гіленко не давав статтю в районку? Не кожна районка це надрукує...
      І, більш цікаве, що за версія, що газету читає більше людей? Дослідіть тираж газети і кількість переглядів цього сайту. До висновків додайте можливість обговорити тему. Чи ви свій коментар в районці надрукуєте?

      Видалити
    2. Если не печатают, значит здесь вина редактора. Если этот факт имеет место, то зачем держать такого редактора? Впрочем, в этой газетенке (по-другому ее назвать не могу) все номера как один похожи. Зато оклады там космические. Только за что?

      Видалити
  6. А куди дивляться вищестоящi органiзацii? Наприклад обласна рада? Чи там теж такi самi?

    ВідповістиВидалити
  7. Мабуть якби не були такі самі, то не було б Майдану! Такого нахабства керівництва як в нашій районній раді жителі Варвинського району ще не бачили... Ну не було тут ще таких пройдисвітів при владі. Відверто сміятись над своїми це свого роду мистецтво. А справа,я думаю поновиться. Тільки одна людина з депутатів районної ради була на той час безробітною (на час виборів) і, відповідно, анкета була заповнена цим же кандидатом в депутати (Ляшенком), де соїть його підпис. А вже в районну раду прийшов прямо з посади юриста приватного підприємства, де проробив більше 5 років. За що керуючий справами в минулому (Соломаха) поніс заслужене покарання у вигляді штрафу... Так чи має право така людина бути депутатом?

    ВідповістиВидалити
  8. Не хвилюйтесь, анкета вже переписана.

    ВідповістиВидалити
  9. Сумно від всього цього! Головним є те, що прості люди, які бачать як оцей непотріб над ними знущається та насміхається, не можуть нічого зробити. Але їх гнів накопичується і можливо дійсно до них прийдуть з вилами. А ми дивуємось з майдану! Тут свій майдан! Яка тут євроінтеграція!

    ВідповістиВидалити
  10. Вельмишановні добродії!
    Не чіпайте наших людей, не треба! Ну що то за порушення, не смішіть! Завжди так робилось, коли треба було взяти потрібних людей на добре оплачувані посади. Власників блогу хочу попередити про більш ретельніший добір тем для їх публікацій. Невже ви не розумієте, що в нас діє закон "курятника"? І доки ми тут, ви для нас - ніщо!

    ВідповістиВидалити
  11. Це хто потрібна людина? Той що БЮТом "керує" в районі і який торгує дріжжями на базарі? Чи хто?

    ВідповістиВидалити
  12. Районна рада остаточно перетворилась на осередок корупціоністів в регіоні.Це вже видно неозброєним оком. Це звичайна банда, яка не рахується ні зким і ні з чим. Вишукуються прогалини в законодавстві і тим мотивують свою поведінку. Така рада нам не треба...

    ВідповістиВидалити
  13. Самое простое, что можно сделать в этой ситуации, это путем голосования на сессии выразить недоверие такому председателю.Со всей вероятностью можно утверждать, что вина в этой истории больше всех лежит на нем! К тому же он пенсионер...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На сесії за недовіру проголосують одиниці, так як проголосували за відміну тарифів на воду 8 депутатів, а за 3 дня до голосування підписались під зверненням, про відміну тарифу в кількості 18 депутатів. Так, що там і в райраді і селищній раді все завязано на корупційних діях і не тільки там.

      Видалити
  14. Хотілося б почути, куди Гиленко, Давиденко, Урода ще зверталися, щодо підробки трудової книжки. Також ще почути б щось цікаве про фігурантів справи! Якщо я не помиляюсь, то рік, чи два тому Ляшенко відпрацьовував покарання у вигляді виправних робіт на Варвинському сміттєзвалищі на холодниці за водіння автомобіля в нетверезому стані! Чи правда це?

    ВідповістиВидалити
  15. Да, это правда. С милиции его уволили за несоответствие за пьянки и за хищения, несколько раз кодировался от алкоголя, сократили с администрации, К сожалению это далеко не полный перечень достижений этого госслужащего!

    ВідповістиВидалити
  16. Це що, значить, отакі будуть керувати й далі? А як же моральні цінності, та й просто людські якості? І чи не пора керівництво, а може й всю раду відправити на смітник історії? Саме через таких от дармоїдів! Та й зарплатня там мабуть немаленька, якщо вчепилися за посади як блохи в кожух!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Про які моральні цінності і людські якості може іти мова, там бидло яких треба гнати сра..ою мітлою. Таких людей на пушечний вистріл не можна допускати до влади. Для того потрібно їх викривати, писати на всіх стовпах, щоб люди знали про цих "хероїв".

      Видалити
  17. А які висновки зроблено з цього всього, що зробила влада та на якій стадії розгляду в правоохоронних органах перебуває дана справа? За інформацією з ринку головний герой сюжету нахвалявся про свою недоторканість в даному питанні! "Х...й ви мене візьмете"!...
    В кого є яка інформація - поділіться.

    ВідповістиВидалити
  18. Теперь правоохранительные структуры с удвоенной силой будут заниматься этим вопросом, дабы реабилитироваться перед новой властью! Этот криминал нужно пресечь на корню.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можливо тільки тоді, коли поміняють судью, прокурора і другу шваль, яка кришує цю оборудку.

      Видалити
  19. Из оперативного источника (по неофициальным данным) стало известно, что Ляшенко срочно ведет работу с депутатами районного совета по своему избранию председателем. Вместе с тем ведется параллельная работа по назначению его главой администрации в случай не избрания председателем в районный совет.
    Также имеет место давления на правоохранительные органы с его стороны (как будущего руководителя района) о закрытии упомянутого выше уголовного дела.

    ВідповістиВидалити
  20. Вот именно по неофициальным! А то что неофициальное это ложь и провокация. Я думаю что это дело рук таких узкомыслящих людищек как Гиленко, Давиденко и Урода.Давиденко был у власти - не пил, не курил, не отрабатывал штрафы и что с того.Просидел в кабинете,перечитал подписку районки и на тому крышка. Ни себе ,ни людям. Гиленко-из 9 месяцев назначения на должность Председателя поселкового совета на больничном был 6 месяцев.Вообще ничего не сделал.А теперь копается в чужом белье. И к сыну Руслану,который работает в органах очень много вопросов,касающихся коррупции.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Далеко Вам Миколо Григоровичу до таких "узкомыслящих".Чого ж Ви не вийшли до людей, які прийшли до районної ради? Стало страшно? Сховався, мабуть, в кабінет, ще й на ключ закрився!
      Ганьба!!!

      Видалити
  21. О,какие вырисовуваются факты! Значит люди,которые поливают дерьмом одного.сами в нем по самое нехочу. Наверное у них главный орган-задница. Во всем принимает участие:в лечении,учении,воспитании,принятии решений.А в поисках приключений ей вообще нет равных.У многих оттуда ростут и руки, а отдельные индивидуумы ею еще и думают.

    ВідповістиВидалити
  22. Загалом люди прийшли на Майдан Варви не до Ляшенка, а в пам ять загиблих.А хто написав цю дурню мабуть точно "узкомыслящий".

    ВідповістиВидалити
  23. Цікава картина вимальовується. Депутати викрили злочинну шайку, а правоохоронці з якихось невідомих причин не можуть довести справу до кінця. Це при тому, що є беззаперечні докази того, що вони праві, навіть більше, є рішення суду, що трудова книжка підроблена! І за підробленою трудовою книжкою (стаж юриста кілька років) він не тільки влаштувався на посаду, а й працює там вже доволі тривалий час. Але ж у нас закон одинаковий для всіх! Чому ж для цієї мафії він не застосовується? Адже за такі правопорушення передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі. Але тут, як бачимо, в коментарях деякі намагаються забалакати та перевести тему в іншу площину. Порушення є. Злочинців виявлено! Що ще треба для того, щоб ці громадяни понесли заслужене покарання, але вже за іншою статтею кримінального кодексу, а не за тою, за якою був осуджеий Соломаха? Можливо, якщо покопатися в документах, виявляться ще багато цікавих моментів як в цій, так і в іншій справії. Але це вже інша тема і вона поки що перебуває в стадії розгляду.
    А тепер питання! Які можливі дії правопорушників, щоб не відповідати за вчинене? - Необхідно вчиняти якісь дії по недопущенню відповідальності! А які саме, ми зараз з Вами й спостерігаємо.

    ВідповістиВидалити
  24. У нас пол Варви фиктивно устроены на работу.Но эти депутаты именно эту ситуацию вынесли на растерзание народу.Может они хотят загребти жар чужими руками?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Интересно узнать кого конкретно Вы имеете в виду, или хотя бы скажите в каких организациях работают эти граждане?

      Видалити
  25. Те, що стосується інших осіб, не викличе у загалу такої реакції, як та, де задіяні вищі посадові особи району. То з кого треба починати? Звісно покарати треба в першу чергу тих, про кого йде мова в статті. А потім закон застосувати й до інших.

    ВідповістиВидалити
  26. Шановне товариство, земляки! Наразі надаю телефони Правого сектора в містах Києві та Чернігові:

    Телефони гарячої лінії "Правого сектора" для повідомлень про корупційні прояви та випадки бандитизму: +38 (044) 338-26-67.

    Чернігівська область +380935159630 (Литвин Владислав)

    Без цих людей вам самим не впоратись!

    ВідповістиВидалити
  27. Нічого. Активісти приїдуть і розберуться в усьому самі. Все буде справедливо. Якщо винен - відповідай! Нехай тепер їм Петренко розказує що він нічого не знав та хто повинен в суді рішення забирати.

    ВідповістиВидалити
  28. Господи,невже не ясно, що той хто пише весь оцей бруд хоче помститися, а не доказати хто прав,хто винен! Що кругом твореться,жах якийсь,людей забирають воювати,а ви ганьбите один одного.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вельмишановна добродійко!
      Все вірно ви говорите! Але! Уважно почитайте всі теми цього блогу, а саме ті що стосуються тих особистостей, про які йде мова в листі. Говорите людей забирають воювати! А хто винен? А отака наволоч і винна, яка на місцях своїми діями підривала державність нашої країни. Саме через них і почався її розвал. Основа цього розвалу це корупція, чим і скористались наші вороги, тому що знизу доверху все пропитано таким гів...ом. А для того, щов врятувати державу від остаточного її розпаду, треба в першу чергу викорінити всю ту гидоту з державних установ, про яких йде мова в листі. І так у кожному районі, в кожній області.

      Видалити
  29. Вот сейчас модно писать про коррупцию. Разве не было коррупции когда в милиции работал и тот же Гиленко и Урода. Ведь честными этих так сказать "правдолюбов" назвать ну никак не получается.А еще пусть вспомнят так называемые "врезки", за которые простым людям-тюрьма, а эти как видим на свободе. А из-за чего поднялась вся улица Горького в недалеком прошлом? А поднялась она по одной простой причине: из-за "вышки", за разрешение на установку которой некая Гречановская получила очень ценный подарок-компьютер.Выходит гов...ом уже давно все пропитано.

    ВідповістиВидалити
  30. Тут говориться про речі, які офіційно доведені. В цьому різниця. Все інше з розряду "чутки"...

    ВідповістиВидалити
  31. Так може сюди підключити люстраційний комітет? Багато прізвищ проявиться...

    ВідповістиВидалити
  32. Кажуть Петренко написав заяву на звільнення. Перший пішов...

    ВідповістиВидалити
  33. За перевіреними даними голова ради Петренко написав заяву про свою відставку побоюючись візиту Правого сектора. А як почуває себе його керуючий-непотопляємий!!!??? Можливо не треба й люстраційного комітету?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так він же писав десь тут, що на кожний правий сектор знайдеться лівий. Як люди прийдуть на сесію, так він знову в МЖ закриється і сидітиме там до вечора.

      Видалити
  34. Ця історія несподівано отримала своє продовження. Після того, як наша доблесна міліція закрила справу проти цих корупціонерів, не вбачаючи в ній ніяких ознак зловживань, Варвинський районний суд скасував її закриття. Тепер правоохоронники чухають потилицю та думають яким макаром її закрити знову.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Виходить у цій справі з’явились нові персонажі в подобі працівників силових структур?
      Це так треба розуміти?

      Видалити
  35. Якщо для тих хто викрив цю злочинну шайку ця справа є справою честі, то їм необхідно звертатись до міністра МВС та до генпрокуратури.

    ВідповістиВидалити
  36. «Про депутатську діяльність, чиновницьку
    зухвалість, про сміх, про гріх,
    про кримінал і все інше в подробицях»

    ...А віз і нині там...

    ВідповістиВидалити
  37. А що кажуть Аваков з Махніцьким? А що каже Правий сектор? А що каже Єгор Соболєв? До цих посадовців звертались, чи ні?

    ВідповістиВидалити
  38. Шановні Варвинчани. Читаю і диву даюся не історія а ціла епопея., Хоча разом із цим мені хочеться розповісти ще про одну людину у Варві, яка своїми вчинками дає підстави думать чи з нею все гаразд? а саме: пан Дробченко Олександр Степанович (1962 р.н.) так полюбляє іномарки мабуть (власної немає) що пише заяви до міліції з проханням перевірити автомобіль на фальсифікацію. Стережіться власники іномарок бо в любий час до Вас завітають правоохоронні органи за заявою Дробченка О.С. . Такі люди своїми безпідставними заявами займають значну частину дорогоцінного робочого часу правоохоронних органів, який вони могли б присвятити розгляду більш значимих для суспільства справ.

    ВідповістиВидалити
  39. Прокуратура про розгін Євромайдану: "Вам приснилося!"
    Кримінальне провадження про розгін Євромайдану, який відбувся у листопаді 2013 року у Чернігові, закрито через відсутність складу злочину.

    Про це у середу, 20 серпня, повідомив прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко, передає УНІАН.

    За його словами, нікого не притягнуто до відповідальності, а кримінальне провадження закрито за відсутністю складу злочину.

    «Складу злочину не було. І міліція і прокуратура не бачать. Справу закрито», – сказав прокурор, додавши, що з приводу цієї справи зацікавлені особи не зверталися.

    Зазначимо, 22-24 листопада в Чернігові громадські організації провели акцію на підтримку євроінтеграції України, вимагаючи підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

    23 листопада активісти встановили намет і оголосили акцію безстроковою, а 25 листопада близько 12:00 державні виконавці разом з представниками комунальних служб при підтримці міліції знесли намети Євромайдану у сквері ім. Попудренка, поблизу Красної площі.Zaxid.net

    ВідповістиВидалити
  40. Штаб спротиву зустрівся з прокурором області

    "Справу про розгін євромайдану у Чернігові буде відновлено" - це один з головних підсумків зустрічі обласного штабу національного спротиву з прокурором області Володимиром Стеценком.

    Члени штабу налаштовані критично до роботи обласної прокуратури - загальну думку на початку зустрічі висловив голова обласної організації Народного Руху Володимир Ступак: "Ми не бачимо якісних змін в роботі обласної прокуратури. Тому підготували звернення до Генерального прокурора України, але відклали його до нашої з вами зустрічі".

    Прокурор повідомив, що слідчий, який підготував рішення про припинення провадження щодо розгону чернігівського євромайдану, відсторонений і справа буде продовжена. Оперативно було вирішено питання про надання свідчень членами штабу Світланою Жимолостновою ("Нас ніхто і не запитував з прокуратури про те, як нас розігнали!"), Володимиром Сергієнком та Сергієм Соломахою.

    Про факти корупції у міській раді Чернігова вів мову Олексій Корж. Приклади відписок з прокуратури замість перевірок навів голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний. Заступник прокурора Вячеславу Кривов'язу було доручено зайнятися порушеною проблемою.

    Про корупцію щодо земельних питань говорили Володимир Поліщук та Вадим Йовенко. Перший з них розповів про факти прикриття кримінальних справ щодо помічника народного депутата та про махінації з виділенням землі для воїнів АТО. Вадим Йовенко та Віктор Лазар розповіли про факти корупції у МРЕО.

    Члени штабу наголосили, що не дадуть можливості зам'яти питання про транспортування бюджетників на антимайдани під час Революції Гідності: "Це питання честі і для нас, як громадян, і для органів правопорядку - відкрито і нахабно колони автобусів возилися для розпалювання ворожнечі у Київ, а винні і досі працюють начальниками. Ми цього не дозволимо!". Вирішено, що штабісти нададуть факти прокуратурі, яка пообіцяла уважно ними зайнятися.

    Прес- служба обласного штабу національного спротиву.

    ВідповістиВидалити
  41. Суддю апеляційного суду відсторонили через кримінал
    На підставі клопотання Генерального прокурора України Вища кваліфікаційна комісія суддів України прийняла рішення відсторонити від займаної посади двох суддів.

    Про це повідомляє газета "Закон і бізнес".Закон і бізнес

    Так, як повідомили „ЗіБ” у ВККС, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відсторонений від посади терміном на 2 місяці
    суддя апеляційного суду Чернігівської області Козак Василь Іванович.

    ВідповістиВидалити
  42. В Чернігові зловили на хабарі прокурора

    Працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно із Генеральною прокуратурою України викрили в отриманні неправомірної вигоди прокурора та його помічника - повідомляє прес-служба МВС.

    Операція із затримання проходила в м. Чернігів у ході реалізації матеріалів кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

    Спільники вимагали 3 тисячі доларів США за вирішення питання щодо зняття арешту з автомобіля по кримінальному провадженню, яке знаходиться в прокуратурі. Правоохоронці зафіксували факт передачі помічнику прокурора спочатку 500 доларів США та на наступний день ще 1,5 тисячі доларів.

    36-річного прокурора та 35-річного помічника затримали після того, як вони розділили свій «заробіток».

    Під час обшуку у кабінеті прокурора працівники міліції вилучили 11 тисяч доларів США, 80 тисяч гривень, вироби із жовтого металу, схожого на золото та травматичний пістолет ПМ.

    У помічника прокурора вилучили 1 тисячу помічених доларів США, які він отримав у якості хабара, 5 тисяч гривень, два магазина до автомату, 60 патронів калібру 5.45, обріз мисливської рушниці, військовий ніж, граната Ф-1 і РГД.

    ВідповістиВидалити
  43. Начальника чернігівської міліції звільнено по люстрації?
    Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що люстрація в органах внутрішніх справ розпочата у відповідності до вимог Закону України «Про очищення влади».

    «Загалом у рамках першого етапу вчора, моїм наказом звільнено з органів 91 працівника, з числа тих, які займали керівні посади як в апараті міністерства, так і в територіальних органах. Серед них 8 генералів.

    В числі звільнених: начальники обласних УВС – Київської, Донецької, Чернігівської, Тернопільської, Хмельницької, Полтавської; керівництво Департаменту служби охорони та підрозділів ДАІ.

    Робота в рамках реалізації закону продовжується. Як і взагалі щодо формування нової кадрової філософії поліції продовжується. Крок за кроком», – заявив Арсен Аваков.
    Отож надсилайте свої пропозиції та побажання стосовно кандидатур на люстрацію...

    ВідповістиВидалити
  44. В обоасті нвбирає обертів люстрація...

    Петро Головач – директор Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури Чернігівської облдержадміністрації.

    Євген Хлапьонов – старший слідчий слідчого відділу прокуратури Чернігівської області.

    Олександр Шморгун – перший заступник прокурора Чернігівської області.

    Олександр Ясь – заступник прокурора Чернігівської області.

    Останні троє звільнені наказами Генпрокуратури від 23 жовтня 2014 року. А чиновник ОДА – розпорядженням облдержадміністрації від 24 жовтня 2014 року.

    Усім чотирьом заборонено займати посади, щодо яких передбачена люстрація, впродовж 10 років.

    ВідповістиВидалити
  45. Вадим Філашкін очолив міліцію Чернігівської області
    Вадим Філашкін

    Тимчасово виконувати обов’язки начальника управління МВС України в Чернігівській області буде підполковник міліції Вадим Філашкін.

    24 жовтня 2014 наказом МВС України з міліції, згідно закону «Про очищення влади» були звільнені головний чернігівський міліціонер Олег Демченко і його Микола Свєточев.

    Крім того, днями люстрація добралася і до ще двох заступників – Олександра Любарця та Олексія Литвишко.
    Напередодні наказом МВС України заступником начальника УМВС України в Чернігівській області призначений Вадим Філашкін, який до цього обіймав посаду начальника управління по боротьбі з організованою злочинністю.

    Тимчасове виконання обов’язків начальника кримінальної міліції УМВС області покладено на полковника міліції Максима Гончара. Слідче управління очолить підполковник Євген Гончаров, а очолювати боротьбу з організованою злочинністю буде майор Валерій Бевзюк.

    Нагадаємо, що в травні цього року Вадим Філашкін вже очолював обласну міліцію замість написавшого рапорт і вийшовшого на пенсію Олега Демченко. Але той, опісля три тижнів передумав, відкликав рапорт і повернувся у своє крісло.

    Довідка

    Вадим Філашкін народився 14 червня 1975 року в селищі Арбузинка, Миколаївської області.

    1993-1995 – служба в армії.
    1995-2001 – служба у внутрішніх військах за контрактом.
    З 2002 по 2007 перебував на різних посадах в УБОЗ УМВС в Миколаївській області.
    У 2007-2008 роках працював в УБОЗ в Одеській області.
    З 2008 по 2011 очолював відділи в структурі УБОЗ УМВС в Миколаївській області.
    2011-2012 – перший заступник начальника Миколаївського міськуправління міліції.
    2012-2013 – заступника начальника УБОЗ в Сумській області.
    2013-2014 – начальник Комінтернівського райвідділу міліції (Харків).
    З 11 квітня 2014 очолив УБОЗ УМВС в Чернігівській області.

    У 2002 році закінчив Миколаївський державний педагогічний університет, в 2008 – Київський національний університет внутрішніх справ.

    ВідповістиВидалити
  46. Люстрація продовжує косити чернігівські ряди
    Люстрація

    Міністерство юстиції України оновило список людей, які відповідно до закону «Про очищення влади» були звільнені зі своїх посад із забороною займати чиновницькі крісла наступні десять років.

    Список збільшений майже на 100 осіб – з 220 до 317. У новій порції люстрованих – три представника чернігівських правоохоронних органів: податківець і два міліціонери.

    Під люстрацію, зокрема, за даними Мін’юсту потрапили:

    заступник начальника оперативного управління Головного управління Міндоходів в Чернігівській області Сергій Кузнєцов;
    заступник начальника управління МВС України в Чернігівській області, начальник кримінальної міліції Олексій Литвишко;
    перший заступник начальника управління МВС України в Чернігівській області, начальник слідчого управління Олександр Любарець.

    Крім того, в списку є і Едуард Гребенюк, який на момент реалізації закону працював в Одеському УМВС. Саме під його наглядом проходила силова ліквідація Євромайдану в Чернігові в листопаді минулого року.

    Нагадаємо, що раніше, в люстраційному списку Мін’юсту опинилися прізвища ще чотирьох чернігівців: чиновника ОДА і трьох працівників прокуратури, яких було звільнено 23-24 жовтня.

    А ось начальника обласного УМВС Олега Демченко, звільненого профільним міністром Арсеном Аваковим, в списку поки немає.

    ВідповістиВидалити
  47. Вадим Філашкін прагне очолити обласний УМВС, громадськість виступає проти.



    Нещодавно, згідно наказу міністра МВС Арсена Авакова було звільнено з посади керівника чернігівської УМВС харків’янина Олега Демченка, проти призначення якого у свій час виступала чернігівська громада, в т. ч. ПП «Правий Сектор» та «Самооборона».

    Разом з ним за наказом міністра Авакова звільнено його заступників Олександра Любарця, начальника кримінальної міліції Олексія Литвишка, Миколу Свєточева.

    Проте, як повідомляє чернігівський «Правий Сектор», дехто з команди Олега Демченка не те що не залишив посади, а навіть прагне очолити обласний УМВС.

    Цитуємо повідомлення «Правого Сектору»:

    «Ще одна людина, яку Олег Демченко привіз з Харкова, є Вадим Філашкін. Окрім того що його і досі не люстровано, він виконує обов’язки свого колишнього шефа.

    Вадим Філашкін – людина Олега Демченка, якого він привіз із собою до Чернігова аби разом «тримати» область. Як так трапилося, що з набуттям чинності закону про люстрацію, людина, яка підлягає люстрації, призначається на керівні посади? Оскільки відбувається реформуванням міліції і структура УБОЗу має розформуватися, бо вона дублює функції карного розшуку і в системі МВС вона є непотрібною, Вадима Філашкіна переводять з посади начальника УБОЗу на посаду заступника начальника УМВС в Чернігівській області. Крім того, за інформацією з правоохоронних органів, Вадима Філашкіна на посаду начальника обласного УМВС лобіює Валерій Дубіль. Таким чином він хоче втримати свій нелегальний бізнес та вберегти вплив на органи влади на Чернігівщині.
    «Правий Сектор» обурений таким призначенням. Людину, яку потрібно люструвати, ставлять на керівну посаду»

    ВідповістиВидалити
  48. Заступника командира "Азову" Вадима Трояна, який брав участь у звільненні Маріуполя, було назначено начальником міліції Київської області.
    Також Троян отримав звання підполковника. Троян разом з Андрієм Білецьким заснували організацію "Патріот України", створили Соціал-Національну Асамблею та батальйон "Азов". На Київщині міліцією керують добровольці, на Чернігівщині - мусара. До того ж не місцеві. Філашкіна - звільнити слідом за Демченком без виплати вихідного та оформлення пенсії. Мусара, які працювали на керівних посадах за Януковича не повинні далі залишатися в органах. На їх місце мають прийти доровольці або офіцери з незаплямованою репутацією та патріотичною позицією.

    ВідповістиВидалити
  49. Наказами Генерального прокурора України від 20 листопада 2014 року призначено першого заступника та двох заступників прокурора Чернігівської області. Їх представлено колективу прокуратури області.

    Першим заступником прокурора Чернігівської області призначений старший радник юстиції В’ячеслав Кривов’яз.

    В’ячеслав Павлович Кривов’яз в органах прокуратури працює 20 років. Починав з посади стажиста прокуратури м. Чернігова, працював помічником і старшим помічником прокурора, прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції при провадженні ОРД, дізнання та досудового слідства прокуратури області, заступником Чернігівського міжрайонного природоохоронного прокурора, слідчим прокуратури Городнянського району, прокурором Талалаївського, Ічнянського та Борзнянського районів області. З квітня 2014 року був заступником прокурора Чернігівської області.
    Родом з м. Бобровиця Чернігівської області (1974 р. н.). Одружений, має сина.


    Заступником прокурора Чернігівської області призначений старший радник юстиції Вадим Бедрига.

    Вадим Васильович Бедрига в органах прокуратури працює майже 30 років. Обіймав посади слідчого прокуратури Городнянського району, слідчого в особливо важливих справах прокуратури Чернігівської області, прокурора відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ про посадові злочини управління нагляду при проведенні слідства органами прокуратури Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, Прилуцького міжрайонного прокурора, прокурора м. Чернігова, начальника відділу приймання, опрацювання та аналізу оперативної інформації управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Чернігівської області.
    Нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури України».
    Родом з Прилуцького району Чернігівської області (1958 р. н.). Одружений, має двох дорослих дітей.


    Заступником прокурора Чернігівської області призначений старший радник юстиції Сергій Івашко.

    Сергій Володимирович Івашко працює в органах прокуратури 16 років. Починав з посади слідчого Ніжинської міжрайонної прокуратури, потім був старшим слідчим, заступником Ніжинського міжрайонного прокурора, старшим прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Чернігівської області. З квітня цього року працював на посади Прилуцького міжрайонного прокурора.
    Уродженець Ніжинського району Чернігівської області (1975 р. н.). Одружений, має доньку і сина.

    ВідповістиВидалити
  50. Третина українців категорично не довіряють органам внутрішніх справ, більше половини – просто не довіряють. Такі результати опитування громадської думки навів директор Харківського інституту соціальних досліджень Денис Кобзін.

    За його словами, дослідження проводилося у Львові як «у репрезентативному регіоні».

    Найменше опитаних громадян погодилися з твердженням про те, що міліція дотримується прав людини.

    Більше 80% опитаних підтримують ідею створення місцевої міліції, орієнтованої на громаду. З цією думкою погоджуються і 50% співробітників міліції. Це має дозволити проводити ефективніший моніторинг роботи правоохоронців.

    ВідповістиВидалити
  51. "Прочитал недавно хорошее высказывание: "Наибольшее проявление зла - когда добрые люди перестанут что-то делать и опустят руки". Если хоть кто-то считает, что я - хороший человек, то я обязан бороться".

    ВідповістиВидалити
  52. Голову Бобровицької райради засуджено за преміювання самого себе

    Голова Бобровицької райради Шапченко Олександр Дмитрович, член ВО "Батьківщина" у березні-липні сам оцінював власну діяльність як «блискучу» і сам собі нараховував премії на суму близько 5 400,00 грн. без повідомлення депутатів райради.

    Про це повідомляє прес-служба Чернігівської організації «Самооборона Майдану».

    Чернігівська організація «Самооборона Майдану» вважає, що в часи війни, коли бюджетний мішок сяє дірками, такі дії є аморальними. Тож «Самооборона» взяла цю справу під контроль і взяла участь .

    27.11.2014 о .9.00 в Апеляційному суді Чернігівської області відбувся розгляд скарги Чернігівської обласної прокуратури на постанову Бобровицького районного суду Чернігівської області від 30.10.2014 у справі про притягнення до адміністративної відповідальності. Бобровицький районним судом провадження по справі було закрито у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

    За результатом засідання Апеляційного суду голову райради Олександра Шапченка притягнуто до адміністративної відповідальності, з нього буде стягнуто штраф у сумі 1 700 гривень.

    Сподіваємося що решту коштів з премії пан Шрапченко перерахує публічно як допомогу учасникам АТО. Чернігівці звернулися до побратимів з Бобровиці, щоб вони взяли вирішення цього питання під контроль.

    ВідповістиВидалити
  53. Підробка документів та незаконні призначення на посаду – джентльменський набір правопорушень чиновників Городнянської райдержадміністрації

    Справжня детективна історія сталася нещодавно в одному з провідних північних районів Чернігівського краю. Та її головними учасниками стали не герої фільмів про Шерлока Холмса або лейтенанта Коломбо, а, здавалося б ті, хто, навпаки, має неухильно дотримуватися законів України.

    Так, 3 квітня 2014 року розпорядженням Городнянської райдержадміністрації, виданим на підставі розпорядження Президента України, з посади був звільнений Микола Силенко – тодішній очільник району. (Що це таке розпорядження РДА? Його може видати голова, заступник або ж інша уповноважена особа. Хто його підписав? Він що сам себе звільнив?)

    Відповідно до змісту розпорядження Городнянської райдержадміністрації, Микола Силенко був звільнений з займаної посади у зв’язку з переведенням на подальшу роботу до Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації.

    Здавалося, б що тут такого? У наш бурхливий час такі накази не є чимось незвичним – практично щодня когось із посадовців звільняють з займаних посад або переводять на іншу роботу. Втім, як казав один із великих мислителів, диявол ховається в деталях’. Сховався він і тут. І справа ось у чому - розпорядження Президента України про звільнення Миколи Силенка не містить жодної згадки про те, що це було зроблено у зв’язку з переведенням посадовця на іншу роботу.

    Нині, відповідно до усіх вимог українського законодавства, для такої операції мали б бути наявні наступні документи: заява Миколи Силенка на ім’я Президента України про звільнення у порядку переведення, клопотання від голови Чернігівської облдержадміністрації на ім’я Президента та згода останнього на звільнення голови Городнянської райдержадміністрації в порядку переведення.

    Втім, жодного з вищевказаних документів вам ніхто не покаже. І не тому, що вони становлять державну таємницю, а тому що їх просто не існує в природі. Тому напрошується логічний висновок – Миколою Силенком та певним колом осіб було вчинено кримінальне правопорушення – підробка документів. (І що ж вони підробили? Який документ? Напевно треба вжити термін –«посадовий підлог») А отже, впродовж останніх місяців за економічний розвиток області дбав справжній аферист. Після звернення депутата Городнянської райради Андрія Жадченка до правоохоронних органів вищезазначена особа швиденько звільнилась з роботи, намагаючись у такий спосіб уникнути відповідальності.

    ВідповістиВидалити
  54. Продовження...

    Втім, жодного з вищевказаних документів вам ніхто не покаже. І не тому, що вони становлять державну таємницю, а тому що їх просто не існує в природі. Тому напрошується логічний висновок – Миколою Силенком та певним колом осіб було вчинено кримінальне правопорушення – підробка документів. (І що ж вони підробили? Який документ? Напевно треба вжити термін –«посадовий підлог») А отже, впродовж останніх місяців за економічний розвиток області дбав справжній аферист. Після звернення депутата Городнянської райради Андрія Жадченка до правоохоронних органів вищезазначена особа швиденько звільнилась з роботи, намагаючись у такий спосіб уникнути відповідальності.

    За даним фактом було відкрито кримінальне провадження і можна б було підсумувати – Закон в нашій країні діє, але коли посадовці, які ставили підписи на підроблених документах, щоб втілити задуману аферу і надалі продовжують обіймати керівні посади в Городнянській райдержадміністрації та облдержадміністрації, роблячи вигляд, що нічого не трапилось, то стає гірко і прикро від подібного нахабства та зухвалості.

    А ще більший присмак гіркоти виникає, коли голова Городнянської райдержадміністрації вважає недоцільним відсторонення від виконання обов’язків посадовців, причетних до вказаного кримінального правопорушення і проведення службового розслідування, намагаючись у такий спосіб приховати даний злочин.

    Дивує і позиція Чернігівської облдержадміністрації, яка володіючи інформацією про вищевказану оборудку, зробила вигляд, що нічого не сталося. Більше того, в свою чергу, намагається прикрити, вивести з-під можливих санкцій директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Леоніда Подоляка, який зіграв не останню скрипку роль у цій справі.

    Враховуючи все вищезазначене, викладені обставини, виникає просте запитання: до якого часу буде тривати чиновницький «бєспрєдєл»? Чому прокуратуру і міліцію буквально потрібно примушувати виконувати свої обов’язки щодо забезпечення законності?

    На жаль, усі ці та багато інших запитань залишаються поки без відповіді.

    У час, коли на Сході точиться неоголошена війна, у якій, виборюючи краще майбутнє для України, гинуть і наші з вами земляки, влада не хоче змінюватися. Чиновники ніяк не хочуть зрозуміти очевидну річ – суспільство не зможе жити далі без дотримання законності у прийнятих рішеннях. (у прийнятті рішень). Тому напрошується очевидний висновок – або мають прийти у владу нові, молоді і чесні (або до влади прийдуть нові, молоді і чесні політики) або буде третій Майдан.

    ВідповістиВидалити
  55. Кому можна поскаржитись на слідчого і прокурора?

    Звернутися із скаргою на рішення, дії чи бездіяльність слідчого можна до прокурора (ч. 2 ст. 305 КПК).

    Звернутися із скаргою на рішення, дії чи бездіяльність слідчого і прокурора можна до:

    слідчого судді (статті 306 – 308 КПК);
    вищестоящого прокурора (ст. 308 КПК, ч. 4 ст. 12 Закону «Про прокуратуру»).

    ВідповістиВидалити

  56. Якщо не виконав рішення суду, то що буде?

    Сьогодні досить часто у розмові з людьми можна почути таке: «Ну і що те судове рішення, якщо ніхто не буде його виконувати!» А між тим, існує відповідальність, та й ще кримінальна за невиконання судового рішення
    За невиконання рішення суду Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність. Зокрема, про це йдеться у статті 382 «Невиконання судового рішення» та статті 389 «Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі».

    Наприклад, днями розпочато кримінальне провадження за фактом невиконання вироку суду, яким Щорського міського голову Зуба Р.І. засуджено за одержання неправомірної вигоди. Серед іншого, йому призначено додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік. Попри цю вимогу, міський голова досі залишається на посаді.

    Слід зазначити, що згідно ст. 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», повноваження міського голови вважаються достроково припиненими у разі набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього з дня прийняття відповідною радою рішення, яким береться до відома зазначений факт.

    У такому випадку посадова особа вважається звільненою з виборної посади після підписання цього рішення уповноваженою особою (головою або секретарем ради) та скріплення документа печаткою ради.

    Наприкінці року Щорською міською радою розглядалося питання про дострокове припинення повноважень міського голови, однак ні міським головою, ні секретарем ради це рішення наразі не підписане, а міським головою навіть видане розпорядження про припинення цього рішення.


    ВідповістиВидалити
  57. ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України

    Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, — карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    ВідповістиВидалити
  58. Так чим закінчилась ця епопея? Мабуть покарали злочинців, якщо наступила тиша!

    ВідповістиВидалити
  59. Всі там де й були крім Петренка. Його отправили на пенсію.

    ВідповістиВидалити
  60. Три рази наші міліція та прокуратура намагались закрити цю справу, не виявивши у фігурантів складу злочину... Третій раз вже при новому начальнику.

    Три рази Варвинський районний суд повертав їм цю справу на дорозслідування...
    Третій раз ухвалу виносив вже новий недавно призначений суддя.

    Цікаво, чи намагатимуться закрити четвертий раз?



    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви хочете сказати успіють закрити чи ні?

      Видалити
  61. Виновнику торжества!
    Пишите заявление и уходите по соглашению сторон, пока не поздно.
    Увы, загремите под фанфары как Ваша крыша в Чернигове!
    И утянете за собой всю цепочку, заодно и своих коллег.
    Спасибо за это они не скажут..
    Нынче не те времена пришли.
    Поставите еще один стол для дрожжей и без работы не останетесь.

    ВідповістиВидалити