пʼятницю, 1 листопада 2013 р.

Як Наші хелловін відмічали


 Хелловін (Геловін[5]; англ. Halloween, Hallowe’enIPA: /ˌhæləˈwin/) або Відьо́мська ніч (словен. Noč čarovnic, сербохорв. Ноћ вештица / Noć vještica) — сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського. Святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як «надвечір'я Дня всіх святих».

Найгучніше проходить у Сполучених Штатах, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Не будучи там державним святом, за популярністю Хелловін поступається лише Різдву[6]. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності, разом із пожвавленням процесів глобалізації наприкінці XX ст. у світі. На думку багатьох дослідників, Хелловін є християнізованим святом, що походить від кельтських святкувань жнив[7] та днів мертвих(англ.) тобто має поганські корені, зокрема відшотландського Савину (англ.).[8] Також, існують припущення, що Хелловін розвинувася незалежно від Савину та має християнське підґрунтя.[9]
Під час святкування Хелловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми(англ.), відвідування тематичних костюмованих вечірок(англ.), прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук(англ.), розведення вогнищ, ловіння яблук з відра(англ.), розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо.
Про історію можна прочитати у Вікі, але наша тема, в "Ексклюзив-фото Варвинчанина, який став громадянином США. Котрий на іншій півкулі не забуваеє звідки він і його рідні."

Немає коментарів:

Дописати коментар