понеділок, 19 січня 2015 р.

Про суботнє дійство.

 В черговий раз в суботу 17 січня ми  могли пересвідчитися в суцільному пофігізмі народонасєлєнія. Звичайно, не обійшлося і без витівок і самих організаторів, але ж... Так 17 січня в суботу Варвинський селищний голова проводила громадські слухання стосовно нового Генерального плану Варви. На громадських слуханнях були присутні аж 24 чоловіка, з них архітектор, селищний голова, секретар ради, 11 інших працівників селищної ради і, відповідно 10 інших громадян. От така насправді сумна арифметика. Виявляється з 6 тисяч мешканців Варви, що мають право голосу, прийшли взяти участь в обговоренні документу, який розробляється на найближчі 50-100 років, лише 0,4 % від дорослого населення. Та й ті більшістю, 14 чоловік, були так би мовити зацікавленими особами. Адже в робочий час всі кабінети селищної ради були пустими, працівники півтори години «брали участь» у обговоренні. З 10 громадян не причетних до кабінетів, був лише один депутат районної ради, Ященко Олег, та один депутат селищної ради.


   Валентина Василівна продемонструвала карти, прочитала витяг з пояснювальної записки до Генплану та  по суті і всі слухання. Звичайно, після того були висловлені зауваження та пропозиції, але ж особливої погоди вони не зробили. Так, Олег Ященко висловив позицію стосовно глобальних речей, що закладені в Генплан, наприклад будівництво об’їзного шляху, як про такі, які не є на часі, адже є дуже багато інших нагальних проблем. Мною, були висловлені перш за все зауваження стосовно організації слухань, які припали на робочий день, що не дало змоги взяти участь в засіданні більшій кількості мешканців. Безперечно, недоліком я вважав, і про це висловився, відсутність розробників Генплану, які змогли б дати відповідь на безліч як конкретних, так і загальних питань, а так вийшло, що прийшли колгоспники до колгоспників поговорити про космос.
 Я також особисто поцікавився нашвидку своїм виборчим округом, але особливої інформації і роз’яснень я не отримав, та й по суті не міг отримати. Запитався також і про центральний майдан селища, чи запланована в Генплані реконструкція, мені відповіли, що таке не передбачено цими документами. Після мене слово взяв Остапець В.П. Ним було висловлено кілька суттєвих зауважень та пропозицій і стосовно глиняного кар’єру, який пані Саверська планує використати під полігон відходів; і про площу, з її побудовами та надбудовами, вишками клумбами, «унітазами». На що отримав відповідь від Валентини Василівни, що поки вона селищний голова ніяких клумб, постаментів та «унітазів» валять не будуть. Були висловлені і іншими учасниками деякі думки, на тому все обговорення і закінчилося. Генплан взяли до уваги, відвели час на внесення зауважень та пропозицій до 07 лютого та і розійшлися. А осад лишився, і виникла купа запитань, серед яких між іншим і таке: чи треба такій громаді нормальне життя та розвиток, чи може і так сойдьот.


19.12.2015          Павленко Дмитро

Хто любить читати під фонову музичку, тиснемо, слухаємо, або не слухаємо .... :) 
АХТУНГ, може містити нецензурну лексику (18+) . 


11 коментарів:

  1. Думаю, шо мабуть сойдьот)) бо в нас дИмократія, плюралізм монізму і верховенство права бути дибілом. і хто ви такий щоб забирати у них те право? ваше уявлення про нормальне життя і розвиток сміховинне для них(а місцями вороже), а реалізація несе загрозу їхньому, і без того сумнівному, психічному стану. тож не заважайте людям(при цьому слові автор посміхнувся) на чолі з "дослідницею калу" спокійно здИхнути від часу. і може тоді, як вітер зідме останній горбик останньої могилки народяться коти які зможуть виїбати 50 кицьок і стрибнути на 50 метрів..

    ВідповістиВидалити
  2. Особисто я про це засідання не чула. Чомусь усе, що наша так звана "мерша" планує "втілити" більше у власне життя, ніде не афішується. Раніше повідомлялося в установи, люди, перебуваючи на робочому місці вже знали, що має відбутися в селищі. Може "пані" зацікавлена втому, щоб ми були байдужими, ми не знаємо про всілякі засідання. Хоча маємо і інтернети, але то молоді люди зависають там, а старше покоління не завжди має час туди заглядати, мені це потрібно для роботи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хай би вже хоч тут оголошували і анонсували заходи у Варві. Було б добре. А то не знаєш де шукати чи в газеті, чи оголошеннях, а інтернет є у майже всіх.

      Видалити
  3. А хто така "дослідниця калу". Цікаво знати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. о, то ви не чули казку про рєпку? За Подеревянським дослідники калу то вєлікій спадок вєлікіх времьон, який ми ощущаїм всією своєю дупою.

      Видалити


  4. Жителі вулиці Московської у селищі Козелець не хочуть, щоб нещодавно відремонтовану дорогу руйнували вантажівки. І щоб привернути увагу вийшли на акцію.

    4 лютого група місцевих жителів пікетувала та намагалася перекрити рух по вулиці Московської. Також до акції долучились представники місцевої організації ВО «Свобода».

    «Вимагаємо заборонити проїзд по вулицям, у тому числі Московській, і у центральній частині селища важкогабаритного транспорту. А конкретно — вантажівок сільгосппідприємства «Агрорегіони». Адже транспорт цього підприємства найбільше розбивають нещодавно відремонтовану дорогу», — заявив один з учасників акції.

    До слова, представники «Агро регіонів» претензії громадян вислухали. Як і голова Козелецької районної ради Роман Круглик.

    У підсумку було прийняте спільне рішення звернутись до Козелецької селищної ради. Саме вона може прийняти рішення про обмеження руху. Паралельно активісти збиратимуть підписи громадян селища щодо заборони руху вантажівок у центрі селища.

    То, можливо, і вулицю Коцюбинського та Шевченка у Варві позбавимо від вантажівок Дмитренка та Дружби-Нової?

    ВідповістиВидалити
  5. Здається все те,що не подобається Павленку коментують тільки подібні йому люди (Остапець,може Давиденко-хоча і він не великого ума розуму, та ще пара-трійка людей).А тут ще й новоспечений підприємець Ященко з"явився! Та більшого а ніж Саверська зробила, Варва не бачила. Тому недоречно поплюжити людину,котра хоч щось дійсно робить, а не винюхує кому ще якусь пакость зробить.А як і далі ми будемо ставитися до нових ідей, то буде у Варві ще не така "ріпка".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Може й не бачила, але треба нам не більшого, а кращого)) , а щоб його зробить треба.. еее.. коротше, інтелект хоч якийсь треба ..ну це така штука, якої ні у вас, тьотю, ні у неї..

      Видалити
    2. Через таких...еее ...коротше, у нас немає ніякого! І судячи з того що ви написали,вам дуже далеко до мого, а тим паче до інтелекту Саверськоі.

      Видалити
  6. Важко навіть уявити, що буде, коли особа з таким (як Ви говорите) інтелектом залишиться на другий термін.
    Чесного шляху обрання немає.Залишається тільки фальсифікація.

    ВідповістиВидалити
  7. Населення цiкавить, чому бiля Лелякiвського пляжу вирубано близько 3 га лiсу???
    Вздовж рiчки Удай, де найчастiше вiдпочивають Варвинчани.

    ВідповістиВидалити