суботу, 3 жовтня 2015 р.

Протизаконне користування земельними ділянками історико-культурного призначення.


Співробітники Служби безпеки України викрили факти протиправного використання службовими особами одного з сільськогосподарських товариств Прилуцького району 9 земельних ділянок, частина з яких має історико-культурне призначення.

            Землі загальною площею майже 100 га самовільно використовувалися аграріями без відповідних дозволів та укладання договорів оренди. Крім того, на ділянках, які оброблялися для вирощування сільгоспкультур, знаходиться група курганів ІІ-І тисячоліття до нашої ери, які були взяті на державний облік у 1983 році. Внаслідок незаконного розорювання цих земель кургани практично знищені, а зразки антропології та палеозоології зруйновані.
            Відповідно до висновків Чернігівського науково-методичного центру охорони культурної спадщини пошкодження археологічної частини курганів призвело до завдання збитків державі на суму майже 8 мільйонів гривень.
            За матеріалами Управління СБ України в Чернігівській області органами міліції відкрито кримінальне провадження  за ч. 2 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Прес-група Управління СБ України в Чернігівській області

2 коментарі:

  1. Це ж СТОВ "Дружба-Нова" (КЕРНЕЛ) в Переволочній Прилуцького району...

    ВідповістиВидалити
  2. Неналупляться ніяк в Озерянах все
    порозорювали дороги, пасовища, яри ще й дорогу розбили.

    ВідповістиВидалити