неділю, 4 жовтня 2015 р.

Як нас ошукують через тариф.



       Виявляється мало ходити на роботу, а потім вряди годи влаштовувати на кухні під чарку п’яні словесні баталії про клятих олігархів, жидів, москалів (потрібне підкреслити), або на дивані під телевізором проклинати порошенків, яценюків та інших мудаків.
Весь цей «джентльменський» набір не дає ніякого результату, світ навколо не змінюється на краще. А що ж робити? Виявляється треба взяти участь хоч в якійсь спільній громадській справі, і принаймні спробувати розібратись, чому ж так все відбувається, а вже потім робити наступний дієвий крок, а диван нікого нікуди не приведе.
    Тож крок перший – май сміливість знати. Насправді такої сміливості знайдеш в небагатьох. Для чистоти експерименту по виявленню сміливості знати, нижче подаю один цікавий документ, що стосується планування роботи КП «Господар», та є безпосередньою основою для розрахунку тарифів, і називається він «Річний план діяльності з водопостачання та водовідведення КП «Господар».




Як ви можете бачити в даному документі на фактичних показниках попередніх п’яти років КП «Господар» планує показники наступного періоду. Найцікавішими для нас є рядки:
1.       Обсяг підйому води
5.    Втрати та не обліковані витрати
6.    Обсяг реалізованої продукції
Ці показники взаємопов’язані, рядок 5 + рядок 6 + рядок 3= рядок 1. Чим більший показник рядка 1 тим більші витрати наприклад на електроенергію, тим вищий тариф. Рядок 6 вираховується за попередніми фактичними показниками, і як ви можете бачити за попередні роки 2010 – 2014 він фактично однаковий і відрізняється на кілька тисяч кубометрів води. А от показник втрат чомусь виріс із 45 тисяч кубометрів до 100 тисяч. І от питається в задачі як таке може бути, і що планує робити молода команда, щоб збільшити втрати в мережі майже в 2,5 рази тільки заради того, щоб нам збільшити тариф?
От такі справи. Я розумію, що мої зусилля з вивчення тарифів дають свої результати, оприлюднення цієї та іншої інформації також дає результати, бо все більше людей починає розуміти як діє керівництво селищної ради та КП «Господар». А підтвердженням моїх слів та думок є той факт, що на моєму виборчому окрузі № 8 кандидатами у депутати зареєстровані аж двоє працівників «Господаря» юрист та майстер дільниці. Безперечно їх завданням є моє не потрапляння до депутатів, і не інакше. І звичайно бажання потрапити до депутатів самим, щоб в сесійній залі впливати на ситуацію та приховувати свої оборудки.
Тож такі справи панове, це був крок перший до розуміння де нас разом з Вами ошукують, а як робити наступний крок, щоб цього не було вирішуйте самі, але диван Вам не допоможе.
04.10.2015
Депутат Варвинської селищної ради Павленко Дмитро

1 коментар:

  1. Сергій! які компетентні органи їх у нас просто немає. Навожу приклад - подано в компетентні органи в прокуратуру, в слідчі органи про підробку документів про зміни норм на вивіз сміття і викрадення труб в будинку №50 по вулиці миру. А віз і нині там реакція нульова.

    ВідповістиВидалити