понеділок, 25 березня 2019 р.

У варвинської ширки дна немає.


       В продовження подій у владних кабінетах та коридорах, що відбувалися на минулому тижні, варто розповісти громаді поряд із засіданням виконкому і про засідання сесії. Як вже відмічалося в попередньому дописі, я не був на засіданні сесії, але оприлюднена та інша інформація вчергове нам розповідає про події та процеси, що відбуваються серед обранців та їх призначенців. І наскільки стає зрозуміло наші славні обранці повільно рухаються до дна, але чомусь його все не видно.

       Можливо хтось продовжує дивуватися подіям, які відбуваються у кабінетах та коридорах, але все почалося дуже давно, почалося все з другої сесії зі створення ширки, тобто широкаї кааліції, яку дуже полюбляє як сама юля, так і її братва по всій Україні. Виключенням не є і Варва. Так от ширку тут створили захисники людей із захисниками землі, із нашими славними аграріями на чолі з Саверською-Лихошвою та Гайдаєм М.В. І все що відбувається у Варві і що пов’язане з владою та публічною сферою все пов’язане з цією створеною ширкою. І в цій історії мене тільки дивує одне, що змушує рядового депутата, який не пов’язаний родичанням чи роботою чи в інший спосіб з керівництвом ширки, що їх змушує не те що мовчати, більше того приймати участь у всіх темних та ганебних справах ширки, тобто бути її безпосереднім учасником. Мова йде і про відсутність фінансування тер центру, бібліотеки, лікарні; мова йде і про роздутий штат, і про міністерські зарплати цьому штату, це все справа ширки та її учасників наших славних народних обранців. І якщо хтось з них вам скаже, що ми не знали ми не чули то не ми. То знайте все проголосовано ширкою, всі рішення прийняті депутатами на засіданнях в тому числі і зарплати та їх приховування.
    Я нагадаю цю історію з декларацією Кального, яка почалася кілька тижнів тому після її оприлюднення. Тоді і Гайдай М.В і його колєги по ширці, особливо голова бюджетної комісії Гармаш В.І. пробували розповідати, що там не та арифметика, ми не знали, ми не впливали і так далі. І от коли до остаточного оприлюднення всіх декларацій лишилося буквально тиждень, наші славні партачі життя зрозуміли, що всі їх аргументи та побрехеньки не сприймаються, а люди насправді стурбовані таким очевидним фактом безглуздя та марнотратства, ці рєбята придумали на їх думку стовідсоткову відмазку. Гармаш В.І. почав кричати на всіх кутках та при будь якій можливості, що це «дніще», як він висловився, говорити про чиюсь зарплату, начебто заглядаючи в чужу кишеню. При цьому Віктор Іванович та його спільники та інші «дотепники» забули, що мова йде про бюджет, про спільну кишеню всієї громади, яку їм довірила громада ефективно використовувати. Більше того всі дії з цією спільною кишенею повинні бути публічними.  І як і Гайдай М.В., так і Гармаш В.І. повинні цю публічність забезпечувати. Не просто патякати, що то не ми, я не бачив і так далі, а забезпечувати прозорість, а якщо її немає, приймати відповідні рішення. Але як ми бачимо, славна ширка все приховує, при цьому шукаючи дебільні відмовки, брешучи на кожному кроці та звинувачуючи людей в надмірній на їх думку цікавості.  Я вже неодноразово в своїх дописах наголошував, що Саверська вважає бюджет своєю особистою кишенею, так от не тільки вона як ми можемо бачити.
І саме такі дії могли б бути «дніщем», тобто тією неприпустимою ситуацією, що свідчить про те, що обранці опустилися на саме дно, моральне, етичне, політичне тощо. Але насправді в нашої ширки дна немає. Немає ніякого обмеження в зсуванні до якогось умовного дна, вони тонуть і це їх задовольняє. А що їм хто зробить? Більше того, витрати на виборах потрібно компенсувати, або і робити  напрацювання на наступні, адже ж люди купуються. Так що голосуйте шановні і далі.
   Але як я вже казав для нашої славної ширки дна немає. І поряд з дєрєбаном бюджету ці рєбята взялися до дєрєбану землі. Що я маю на увазі, от якщо ми поглянемо на порядок денний сесії що відбулася в минулий четвер, то побачимо, що з 14 по 24 питання розглядалися звернення громадян щодо отримання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.

Лише 24 питання порядку денного стосувалося відмови в наданні земельних ділянок трьом громадянам, решта десять питань порядку денного як свідчить оприлюднені результати голосування були задоволені. При цьому яка різниця між трьома мешканцями та рештою десятьма незрозуміло, незрозумілим загалом є і саме виділення земельних ділянок, адже на кожній сесії, на будь якому публічному зібранні, в газеті-помийниці Саверська бреше, що землі немає, але вона десь чудєсним образом береться. З Місяця падає. Але звичайно, що голосування за такі рішення, це по суті не є дєрєбаном, я говорю про де-що інше.

Якщо ви подивитесь на результати голосування всіх зазначених питань, то воно буде однаковісіньким, тобто всі присутні депутати з ширки голосували стосовно всіх питань однаково тобто «за», можливо за винятком одного з питань. Такого не було ніколи, та й не могло бути, адже перед цим багато хто з цих депутатів голосував позитивно лише за землю для вояків, що були на війні, а тут все наче під пильним керівництвом, все «за». І як передає нам сарафанне радіо, пильне керівництво було. Більше того це була спільна робота селищного голови, голови фракції Аграрної партії, голови осередку ВО «Батьківщина» та голови бюджетної комісії. Можливо ще хтось брав участь в цьому, але мені не відомо. Мені також достеменно невідомо чи таким чином вирішувалися всі ці питання порядку денного, тобто від 14 до 24, але те що кілька питань вирішувалося керівництвом селищної ради це відомо достеменно. Так і це я називаю відсутністю дна, у всіх перелічених осіб дна немає, так як немає його і в інших депутатів, які на це все погодилися, які чітко за командою за це все голосували, при тому що раніше так не робили. Тобто за намовлянням, проханням, погрозою вище вказаних осіб депутати голосували за виділення земельних ділянок, і то стосовно не всіх як ми можемо побачити. До речі, одним із заявників якому відмовили в наданні земельної ділянки є мати Вячеслава Носенка, наскільки стає зрозуміло з проекту рішення, для неї земельної ділянки не знайшлося,  от вам і повага, от вам і дно.
   Відповідно роблю висновок, що прийняте рішення – занурюватися глибше, адже дна немає. Оце вам і вся ширка, оце вам і Аграрна партія і БЮТ, оце для цього партії йдуть на місцеві вибори, щоб вирішувати свої приватні питання, вважаючи бюджет та землю своєю власністю, або вирішувати приватні питання потрібних осіб, а ви і далі голосуйте за 200 грн.
У них дна немає так що готуйтесь до занурювання, нас чекають очисні, чи може чистилище, а може ще більше якесь лайно.

25.03.2019

Павленко Дмитро

5 коментарів:

  1. Віктор Даценко26 березня 2019 р. о 20:23

    Дмитро Васильович, я, підримую тебе, що ти намагаєшся розчулити людей. Але більшість населення доведені до ніщити в результаті чого перемагають 200 грн. Це добре розуміють такі керівники фракцій у селищній раді як гайдай чаленки. Гидко дивитись на фото як Гайдай тримається за серце, начебто вболіває за державу, а свої особисті справи і цілі на першому місці. Явно, що про всі ці безподобства, що твориться у селищній раді необхідно доносити кожному громадянину. Але ж ми такі, навіть знаючи проце, краще жити коли мая хата зкраю.Тільки не думаємо проте, що ця хата перша і згорить.

    ВідповістиВидалити
  2. ось в цьому й заключаеться вся наша хохляцька натура((( як би прикро не було

    ВідповістиВидалити
  3. Іван Петрович28 березня 2019 р. о 05:31

    маємо те, що маємо - золоті слова Кравчука актуальні для нас сьогодні

    ВідповістиВидалити
  4. Оце явний приклад як депутати від Аграрної партії і "Батьківщини" на чолі з горе головихою деребанять гроші селищної ради і землю. Землю одним дам другим не дам. Совісті не має у них що відмовили Носенкам. Хай гайдай скаже скільки у його землі і хай нею подавиться. А медсестрам мінімальна зарплата і то ще не своєчасно а Саверська із своїми заступниками грабують кошти бюджету селища. Отримують більше чим по 20 тисяч. Не наїдяться. Але хай знають наше горе буде їм і їхнім дітям і онукам. Саверська - приклад але її жадність до грошей і свого збагачення не зачіпає її совісті. Схаменіться іроди прокляті наші горе керівники. Бог все бачить і не простить.

    ВідповістиВидалити
  5. Я щось не можу зрозуміти нас везуть у Варвинську сільську раду щоб ми вимагали щоб вони нам дала гроші на зарплату тереторіальному центру бо а райраді кажуть не має. А Бакуменко декларує зарплату майже 400000 грн. звідки це все кажуть що нам не має на 3000грн.Що за бля-во кудими рухаємося.

    ВідповістиВидалити