понеділок, 11 березня 2019 р.

А для чого тоді був договір?


     Читаю в газеті «Слово Варвинщини» № 8 від 21 лютого 2019 року допис директора КП «Господар» Р. Ніязова «Пропонуємо послуги за індивідуальними договорами» в якій він зазначає, що тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, діючі з 2013 року, не покривають фактичних витрат на їх виробництво.

     І в мене відразу виникає питання до керівника підприємства, а де Ви були раніше. Чому своєчасно не переглядали тарифи, не приводили їх до економічно обґрунтованих. Адже це обов’язок підприємства, а не споживача. Напевно, така ситуація влаштовувала посадових осіб КП «Господар». Оскільки нарахування за цю послугу щорічно складає близько 590 тис. грн. і практично не надаючи послуги мешканцям багатоквартирних будинків, керівництво підприємства використовували ці кошти на свій розсуд. А в цей час, особливо мешканці верхніх поверхів  багатоквартирних будинків, страдали від їх підтоплення, витрачаючи свої кошти на усунення цих наслідків.
     Але мене здивувало прочитане дальше. Як зазначає у дописі Р. Ніязова, що з 1 березня 2019 року підприємство припиняє проводити нарахування на надання послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.  Виникає питання, а для чого тоді був укладений договір? Предметом якого є забезпечення виконавцем, а в даному випадку КП «Господар», надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, як це зазначено в пункті1 Договору. Але більше того, умови дії та розірвання Договору прописані в пункті 20 і 21. А саме. У разі коли за місяць до закінчення дії цього договору однією із сторін не заявлено у письмовій формі про розірвання договору або необхідність його перегляду, цей договір вважається щороку продовженим. А розірваний може бути достроково у разі переходу права власності (користування) на квартиру (житлове приміщення у гуртожитку), нежитлове приміщення у житловому будинку (гуртожитку) до іншої особи. Оце і все. А не якісь вигадки Р. Ніязова.
     Та і на даний час є чинним рішення виконавчого комітету Варвинської селищної ради про визначення виконавцем послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій саме КП «Господар». А прийняте рішення виконавчим комітетом 14 лютого 2019 року «Про внесення змін у додаток № 1 до рішення виконавчого комітету Варвинської селищної ради від 29.03.2013 року № 43» я вважаю незаконним і це підтвердить невдовзі час.         
     Тож, як бачимо, у сфері житлово-комунального господарства селищної ради повний безлад.
     Виконавчий комітет, відповідно до статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», який за своїми функціональними обов’язками, зобов’язаний здійснювати управління і контроль за своїм комунальним підприємством приймає не однозначні рішення. Селищний голова, В. Саверська-Лихошва, як це ми бачимо, підписуючи рішення виконкому і сама голосуючи за їх, не розуміє їх наслідки. А Р. Ніязов, викладаючи у дописі наміри підприємства, показує повну свою некомпетентність.
    Свої зауваження з цього приводу я висловив на останній сесії селищної ради. Але на жаль, звіт директора КП «Господар» депутатами взято до уваги без зауважень.
     Проте я не втрачаю надію. Час розставить все на свої місця. І права споживачів будуть захищені.        
09.03.2019 року        Голова ВРГО «За права споживачів»                             В. Остапець  

9 коментарів:

  1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Що Жулька забула, коли підписала договір з Пуйлом, який передбачав підвищення ціни у дев'ять разів з 50 на 450 баксів? Сиділа справедливо, але нажаль мало.

      Видалити
    2. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
  2. люлю на смітник історії

    ВідповістиВидалити
  3. Разом з І.Чаленко, щоб не влазила в допис не посуті.

    ВідповістиВидалити
  4. Іван Петрович14 березня 2019 р. о 07:13

    Як на мене вельмишановний голово ВРГО «За права споживачів», щось Ви не до кінця описали ситуацію. Яке рішення прийняв виконком 14 лютого? Чи то Ніязов вирішив встановити свої правила гри, чи то зроблено з подачі селищної влади.

    ВідповістиВидалити
  5. Шановний Іван Петрович. Я дякую Вам що Ви звернули увагу на допис. І бачу з інших дописів на блозі, що Вам не байдуже майбутнє Варви. А тепер по суті Вашого питання.
    14 лютого 2019 року Виконавчий комітет Варвинської селищної ради прийняв рішення " Про внесення змін у додаток № 1 до рішення виконавчого комітету Варвинської селищної ради від 29.03.2013 № 43". Як на перший погляд це не зрозуміло про що рішення. Але я думаю, що і робили це навмисно. А рішення прийнято про те, що пунктом 1. Внести у додаток № 1 до рішення виконавчого комітету Варвинської селищної ради від 29.03.2013 № 43 "Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій" такі зміни: 1) рядки 1, 3, 4, 9, 13, 14, 16, 20-22, 24-44 виключити. Тобто, у будинках під номерами цих рядків виключено тариф на послуги з утримання будинків і споруд. Дивися рішення № 43. Щодо припинення надання послуг з утримання будинків і споруд у рішення не зазначено. Що до цього мною підготовлений позов до суду.
    Звертаюся до всіх читачів блогу давати коментарі по суті і без образ.
    14 березня 2019 року. Остапець В.П.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Іван Петрович15 березня 2019 р. о 10:37

      Успіхів у суді. Виграшу у справі. Зі святом! Сьогодні всесвітній день захисту прав споживачів.

      Видалити