середу, 23 жовтня 2019 р.

Про бюджетну комісію селищної ради.

         В п’ятницю 18 жовтня 2019 року відбулося засідання бюджетної комісії для попереднього розгляду та погодження питань на чергову сесію селищної ради. Було розглянуто близько 10 питань порядку денного. Більшість з поданих питань перенесли на опрацювання, що вчергове говорить про якість підготовки питань та виконання своїх обов’язків чиновниками. Подробиці цього розгляду ви можете подивитися на відео (внизу тексту).

   Я ж хотів звернути увагу на кілька моментів, які лежать поза порядком денним та є вже по суті тенденційними. По перше це маніакальне очікування виборів усіма дійовими особами як чиновниками так і окремими депутатами. Адже саме робота на майбутні вибори, на мою думку пожвавила роботу окремих депутатів. Якщо раніше десятки питань, які виноси на розгляд депутатському корпусу в своїй більшості просто голосувалися, без особливого заглиблення в суть питань, то цього разу, навпаки, кожне подане питання до порядку денного було завалено запитаннями, а де оте, а що це? Незрозуміло! На опрацювання! І так далі. А чому раніше не можна було таким чином працювати? Що заважало? Не було виборів, а тепер вони прийшли?
І перш за все такий підхід був застосований до розгляду штатних розписів. Почали говорити про те, що не зрозуміло що змінюється в штатних розписах і які наслідки таких змін. А потім дійшла розмова і про ліцеї, яких немає. Ходили навколо того, бродили, а все таки ніхто чітко не заявив чи не запитав, а ліцеї в нас є? А чому існують надбавки за те чого немає? А які кошти на це все потрачено, які причини на те все? І так далі. І поки що все лишається як було. Як би депутат Неліпа не розпитував про суть речей, а все одно ніхто по суті нічого не сказав, торочили одне й теж. В кінці цієї балачки Віталій Михайлович висловив таку думку, що чим швидше наші славні чиновники візьмуть консультації десь збоку у людей знаючих, і виправлять оцей бедлам, тим краще буде для них самих. А на мою думку тут вихід один, той, який на минулій сесії оголосив депутат Мелащенко своїм запитанням, а яку ж школу чи дитсадок будемо закривати? Іншого тут і не скажеш. Адже або ви шановні проїдаєте бюджетні кошти на незаконні надбавки і вже завтра зачиняєте одну школу у Варві, або ви організовуєте ефективну роботу освітніх установ і далі існують всі заклади освіти у Варві. Що буде далі зі школами, їхніми штатними розписами їхнім статусом і так далі побачимо, але хоч і всі побігли на вибори, я особисто сумніваюся, що хтось понесе відповідальність за такі махінації, і з цієї історії буде зроблено хоч кимось якісь серйозні висновки.
   Наступним показовим моментом було питання, яке було підняте депутатом Гармашем шляхом подачі депутатського звернення щодо надання депутатам інформації на чергову сесію про причини зриву опалювального сезону зокрема щодо дитсадка «Джерельце» та в музичній школі. Практично всі освітні заклади не були запущені в визначений день 08 жовтня 2019 року. А «Джерельце»  запустили тільки 18 числа, тобто в минулу п’ятницю. А по музичній школі мені і невідомо, можливо ще й досі без газу. Значна кількість дітей захворіла, і так далі. Тому депутат Гармаш і запитав, хто і як те все організовував, що діти не можуть отримувати освіту та ще й більше того хворіють, що тягне за собою і витрати сімейних бюджетів, лише за причини не налагодження роботи установ. З цього питання теж нічого путнього не наговорили, подивимось що підготують до сесії, але питання більш ніж актуальне, і знову святим щось заважало, чи щось в колесах чи щось в іншому місці. Але ж ніхто особливо і не колотився, значить все нормально, всіх все влаштовує. Звичайно хтось звернувся до депутата Гармаша, але більшість мовчить, язик в дупу, дітей в холодну, хай загартовуються, батьки ж наголосували.
    Ну і стара історія про благоустрій. Поки що результатів немає, коштів, які просили не погодили (сто тисяч грн..). Ще в травні місяці збиралися будувати фонтан, а вже зараз немає коштів ні на що. Немає навіть листя вивезти, оце доконюхувалися. І тут вчергове я нагадаю, що запит того ж депутата Гармаша стосовно пояснення куди ж поділися кошти благоустрою до цього часу не задоволений, внятного розширеного звіту про це немає ще й досі, тобто фактично з червня місяця. І фактично і не буде, бо прийдеться визнати, що кошти просто списували, і хоча секта свідєтєлєй святого покращення буде волати, що такого бути не може, це все вони рвуться до влади, це вони мішають, звіту ніхто не надасть. Результат такого конюхування відсутність піщано-соляної суміші, відсутність коштів на чищення снігу, хоча вони були передбачені, і не могли бути використані на інші потреби, і так далі.
Підсумовуючи це епічне засідання варто відмітити активність депутатів Неліпи та Гармаша, хоча вчергове хочеться сказати, а де ж ви раніше були? Звісно що виборів не було на носі не було такої активності, але ж ці всі ситуації виникли через безконтрольність, їх створили люди яких ви затвердили на посадах, і ваша відповідальність там є неабияка.
Також відмічу і те, що не те що в помийниці, а навіть в мережі ніхто і не заїкнувся ні про опалення бюджетних установ, ні про ліцеї, яких немає ні про благоустрій, якого вже взагалі немає. Адже перераховані вище дійові особи заточені під прославляння святої та її команди, ніхто ж не буде говорити про бездарність та постійні негаразди в які занурюють громаду горе очільники. Ми тихо, поступово, під звуки помий з помийниці та дзижчання зелених мух рухаємося до теперішніх Дащенок, хай вибачають мені мешканці цього колись славного, а тепер не дуже села.

22.10.2019

Павленко Дмитро





Немає коментарів:

Дописати коментар