вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Про гостей на сесії селищної ради.


   24 жовтня 2019 року відбулася чергова сесія селищної ради. Почалася вона нетрадиційно близько 15 години, тобто на годину пізніше. Причиною тому стала поява гостей, тому відкриття сесії й запізнилося. Цього разу в сесійну залу завітав народний депутат Валерій Олексійович Зуб, новий начальник варвинської дільниці поліції, а також представник компанії «Дружба Нова».

     Основну частину їх виступів можна подивитися на відео, що тут додається, хоча початок розмови з народним депутатом я особисто пропустив, не встиг прийти. Коментувати тут особливо нічого, кому цікаво послухаєте. Зрозуміло, що до депутата говорили все що треба і не треба, бо він же ж «должен помогти». З начальником поліції теж там все доволі зрозуміло, камери спостереження. Десь це трохи поставити галочку, а десь це вже необхідний інструмент в роботі правоохоронних органів. При тому, що те що просив новий керівник передбачити хоча б 100 тис. грн.., то взагалі немає про що дискутувати, адже протягом року на різні благоустрої та в інші внікуди прогулюються кошти в рази більші.
А от виступ пана Власенка з Кернела чи Дружби Нової вартий уваги, як загалом інформація про те що, як та куди витрачає компанія в соціальній сфері і тому подібне. Безперечно потрібно визнати, що окрім податків витрати більше 300 тис грн. на всілякі допомоги та потреби громади це похвально, і тут потрібно за це дякувати. Але інший момент в цьому процесі повна відсутність публічності. Мова йде не про прізвища людей яким надали допомогу, щоб потім попліткувати. Мова йде про значні суми коштів, які витрачаються в тому числі на не зовсім зрозумілі речі. Саме тому пан Власенко і з’явився в залі засідань селищної ради. Бо за винятком окремих осіб ніхто ніколи нічого не знав про реальний рух благодійних коштів від Кернел. Трохи пізніше вже на сесії депутатами було прийнято рішення про затвердження порядку використання благодійних коштів, хоча це питання, тобто розроблення та затвердження такого порядку питання спірне, і я нижче поясню чому.
ввв

Так от, у своєму виступі представник агрокомпанії заявив серед іншого, що Кернел публічна компанія і в усіх питаннях чітко дотримується законодавства, це є політикою компанії. Я чудово розумію таке прагнення компанії, але що стосується благодійних коштів це залишається лише прагненням, хоча ніщо не заважає аграріям це робити. Про це я і запитав у пана Власенка, чи відомо йому, що благодійні внески до бюджетних установ, повинні бути відображені в бюджетній звітності та бюджеті загалом, як в документі? Моє питання було направлене насамперед на зосередження представника компанії на тому, що вони перебувають поза правовим полем у таких взаєминах з Варвинською ОТГ. На що представник Кернела почав розповідати про якісь особисті питання та взаємини. Я так і не зрозумів про що йшлося, я своїх особистих питань не порушував, про особисте не запитував та не турбувався. Якщо в пана Власенка є якісь особисті питання в стінах селищної ради та по відношенню до чиновників загалом чи когось зокрема, то це мене не цікавило та й не цікавить. Чому так йому хотілося про це розповісти незрозуміло. Але я побачив що або пан Власенко взагалі не зрозумів про що я в нього запитував, або пан Власенко особисто чи компанія Кернел загалом зацікавлена приховувати використання їхньої благодійної допомоги чиновниками Варвинської ОТГ. Про що я. Було б все відкрито, а так має бути, така політика компанії, дотримуватися законодавства. То такий виступ та поява представника в залі і не була б потрібна, бо й так всі хто цікавиться могли про це дізнатися, зокрема і депутати у відповідний спосіб. Натомість ніхто нічого не знає. Більше того у відповідності до частини 4 статті 13 Бюджетного кодексу України, благодійні внески є частиною власних доходів відповідної бюджетної установи чи бюджету загалом. Тобто такі кошти мають бути по факту відображені у дохідній та видатковій частині бюджету, а саме у спеціальному фонді. Який сенс Кернелу це приховувати я не розумію. Чому компанія не хоче чи не може запитати про це у розпорядників коштів та вимагати у них приведення ситуації до вимог закону??? От я запитував саме про це. Натомість маємо те що маємо. А в майбутньому, будь хто,  хто захоче використати цей кейс проти компанії може ним скористатися, і благодійний фонд Кернел потрапить у не зовсім приємну історію. При тому що йдеться не про сто гривень, а про сотні тисяч гривень, які чомусь хтось десь просто не відобразив, хоча для цього нічого не потрібно додатково робити.
Байдужість до вимог законодавства зіграла з компанією Кернел і ще один не веселий «жарт». За словами пана Власенка компанія надала кошти на друк інформаційних буклетів, так би мовити для популяризації Варвинської ОТГ. А насправді, в тих буклетах між іншим популяризують депутата держдуми від єдіной расіі, допінгового олімпійського «чемпіона», що колись там народився в Калиновиці. Для чого це компанії Кернел? Ви за бєзпрєдєл москви з допінгами? Чи вам до вподоби та особа, яка своїм персональним голосуванням в тому числі голосує за видатки на війну з Україною? Я розумію, що є сільські недоумки, яким глибоко насрати на це все, вони цим гордяться, про що і написали, але це зробили за кошт благодійного фонду Кернел. Це вам потрібно???

28.10.2019
Павленко Дмитро

1 коментар:

  1. Ти тут Дмитро не прав.Звинувачувати людину за те що її батьки народили в Калиновиці.Звинувачувати в її особистій позицфї не такій як у тебе це не доречно і не красиво з твоєїї сторони .Ти себе показав отим сільським недоумком .Тобі постійно про це говорять а ти ніяк не можеш зрозуміти хтоТИ.

    ВідповістиВидалити