неділю, 28 червня 2020 р.

Чому дитсадки у Варві не відкривають.

    Не так давно, на початку цього місяця на цій сторінці в мережі, я порушував питання про потребу дошкільної освіти у Варві в контексті того, що на той час ці закладі не були відкриті, тобто не була відновлена їх робота після довготривалого карантину:
«   Щодо підготовки до можливого відкриття дитсадків, точніше видимості цієї підготовки, то вона виявляється полягає у закупівлі термометрів. І в цьому випадку мені ще більш дивно спостерігати за цим, невже для виконання санітарно-епідеміологічних заходів у закладах дошкільної освіти потрібні лише безконтактні термометри? Знову ж з високим ступенем ймовірності припускаю, що вимог до таких заходів мабуть ніхто і не прочитав, тому придумали тільки термометри, або все ж таки варто зупинитися на зовсім дикому варіанті, що дитсадки в найближчий час ніхто відкривати і не буде…»

      Не відновили свою роботу ці заклади і на даний час. Хоча з повідомлень штатних пропагандистів можна було прочитати, що це відбудеться вже на наступному тижні, мабуть коли закінчиться карантин. Але карантин чомусь не закінчиться принаймні до 31 липня.
   І з огляду на всі обставини я знову повертаюся до думки, що висловив ще 03 червня 2020 року в своєму попередньому дописі – дитсадки у Варві ніхто відкривати не буде. Ще більше в цьому переконався, коли ознайомився з постановою Головного державного санітарного лікаря України № 25 від 21 травня 2020  року, якою затверджені рекомендації щодо забезпечення діяльності закладів дошкільної освіти. Ось я вам тут нарізав кілька фрагментів, які на мою думку пояснюють причини такого не відкриття.




На що я звернув увагу? Перш за все на вимоги дотримання Санітарного регламенту дошкільних закладів та Інструкції з організації харчування дітей. Як на мене це перше, що стоїть на перешкоді у відновленні діяльності дитсадків, хоча дотримання цих нормативних документів повинно здійснюватися постійно, і без корона вірусу. А от що стосується коронавірусу, то тут ще «веселіше». Забезпечення засобів індивідуального захисту, спиртова дезінфекція на вході, одноразові рушники і дотримання інструкцій з використання цього всього добра. Наявність цього всього добра у закладах з п’ятиденним запасом, чого звісно немає, і про що я писав два тижні тому, кошти на це все не виділялися, тому це все і не з’явиться в найближчий час. Більше того це все потрібно ще й утилізувати в окремому порядку, а це вже питання не тільки дитсадків, а точніше зовсім не дитсадків.
Тому шановні варвинчани, нічого даремно сподіватися, будьмо реалістами.
20.06.2020
Павленко Дмитро

Немає коментарів:

Дописати коментар