пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Знову про Програму поводження з відходами.


     На цьому блозі вже йшлося про розробку Програми поводження з відходами, а 15 січня 2019 року на своєму засіданні виконавчий комітет погодив дану Програму та подав на розгляд селищної ради. З цього приводу у зв’язку з численними порушеннями законодавства та не врахування пропозицій громадськості Володимир Остапець зробив відповідну заяву на адресу селищної ради про направлення цієї Програми на доопрацювання. З текстом заяви можна ознайомитися нижче:


                                                    З А Я В А

     16 січня 2018 року на своєму засіданні  виконавчий комітет Варвинської ради прийняв рішення про  схвалення Програми поводження з побутовими відходами на території Варвинської селищної ради на 2019-2020 роки (далі – Програма).
     Вважаю, прийняте рішення виконавчим комітетом, щодо Програми є упереджено і це обґрунтовую.

18 жовтня 2018 року виконавчий комітет прийняв рішення № 136 «Про заслуховування інформації про стан звалища твердих побутових відходів Варвинської селищної ради». Пунктом 4 цього рішення передбачено: створити комісію по підготовці програми поводження з побутовими відходами на території Варвинської селищної ради (далі – Комісія) у складі, згідно із додатком.   А пункті 5 цього рішення зазначено: У листопаді 2018 року Комісії подати відповідну програму на погодження до виконавчого комітету Варвинської селищної ради.
     Склад комісії: Чаленко І.І. - заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова комісії; Пінчук П.М. – спеціаліст 1 категорії відділу економічного розвитку селищної ради, секретар комісії, Ніязов Р.Ю. – директор КП «Господар», Павленко Д.В., Остапець В.П. 
     На засіданнях, які відбулося 23.11.2018, 05.12.2018, 10.01.2019 року, були висловлені зауваження і пропозиції як до Програми так і заходів з реалізації цієї Програми. Проте зауваження і пропозиції, як мої, так і Павленка Д.В. не взято до уваги. КП «Господар» так і не надав інформації поводження з побутовими відходами, що необхідно було зазначити у Програмі.
     Сама Програма підготовлена не професійно. Без врахування  Наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України № 2 від 10.01.2004 № 265 «Про затвердження Рекомендацій щодо підготовки місцевих програм поводження з твердими побутовими відходами». 
      Заходи з реалізації Програми не обґрунтовані. Підсумкове засідання яке планувалося не проведено. 14.01.2018 року мої намагання провести підсумкове засідання Комісії не здійснились із за відсутності на роботі голови Комісії Чаленко І.І.
     16 січня 2018 року, на засіданні виконавчого комітету, я виступив перед членами виконкому, висловив свої зауваження до організації роботи Комісії, Програми і заходів її реалізації. Та просив не схвалювати Програму,  надати можливість Комісії її доопрацювати. Проте моя пропозиція не була взята до уваги.

     Звертаючись до Вас депутатів селищної ради прошу не затверджувати схвалену виконавчим комітетом  Програму поводження з побутовими відходами на території Варвинської селищної ради на 2019 – 2020 роки та повернути її на доопрацювання. 
   
           



16 січня 2018 року                          Член Комісії                                    В.П.Остапець   

9 коментарів:

  1. Бджіл можна страхувати
    10-Січ-19
    З березня 2019 року бджолярам можна буде укладати договори страхування бджіл. Послуги страхування ризиків надасть СК «Брокбізнес».

    Про це повідомив віце-президент Спілки пасічників України Денис Солдатов під час IX з'їзду спілки.

    «На підготовку пішло майже три роки, зараз юристи допрацьовують договір і уточнюють деталі. Пасічник сам зможе призначати страхову виплату: тисячу гривень, дві, три або п'ять — скільки він вважатиме за потрібне. Від цього залежить вартість платежу за бджолосім«ю, але в середньому 6,1-6,2% від страхової суми, плюс ще 2% франшизи. При цьому страхова компанія залишає за собою право з того, хто завдав шкоди, стягнути на свою користь збитки від отруєння бджіл. Тобто страховики будуть працювати на боці бджолярів», — зазначає Денис Солдатов.

    За його словами, пасічники можуть скористатися послугами страхування, а відповідно і виплатами в разі настання страхового випадку, лише за умови офіційної реєстрації пасіки, а також постійної комунікації з місцевими аграріями.

    Як приклад Денис Солдатов навів досвід пасічників Харківської області, де вже налагоджена їхня взаємодія з держадміністрацією, Держпродспоживслужбою, Асоціацією фермерів та приватних землевласників.

    «Така співпраця вже продемонструвала результати. В 2018 році всі отруєння бджіл в регіоні відбулися у бджолярів, які не входять до Спілки пасічників», — уточнив Денис Солдатов
    My WebPage

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. получаеться, що хто не входить до Спілки пасічників, бджоли були потравленi??? виника питання, а не самi ж страховщики труzть комах????

      Видалити
  2. «Чернігівгаз» хочуть перевірити через донарахування споживачам
    05-Січ-19
    Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), звернулась в Державну регуляторну службу щодо погодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних мереж.

    Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила голова Нацкомісії Оксана Кривенко, пише "Економічна правда".

    «На підставі численних звернень громадян через донарахування їм обсягів природного газу, які враховують об’єми приведення до стандартних умов, звернулась із запитом в Державну регуляторну службу щодо погодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних мереж», - написала вона.

    Серед списку операторів указано й ПАТ «Чернігівгаз», повідомляє "Час чернігівський".

    За словами Оксани Кривенко, на порушників може очікувати максимальний штраф 850 тисяч гривень. Голова НКРЕКП також додала лист із переліком компаній, в яких планується провести перевірки.



    Василь Чепурний
    Головний редактор

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ще б й газ нормальний подавали, а то лiчильник крутить як скаженний, а навiть чайника не закипятити, в хати в чунях й кожухах ходимо. Чомусь це питання нiхто не пiднима???

      Видалити
  3. 850тис .грн.це капля в морі порівняльно до тих коштів які вони відіжмуть з абонентів.

    ВідповістиВидалити
  4. Хай їм той газ стане поперек горла скоти ненажерні.Добивають як можуть а захисту нізвідки взять.

    ВідповістиВидалити
  5. сьогодні 23.01 на Зарічці половина мешканців чекало з 6 годин ранку планове вивезення сміття. Не дочекалися Пропозиція: директора КП на смітник

    ВідповістиВидалити
  6. Іван Петрович23 січня 2019 р. о 18:58

    Дмитре! Як на мене, внеси пропозицію, щоб народ Варви на стовбичив, очікуючи Бавикіна, наступне: на кожній вулиці нашого європейського містечка визначити місце через певну відстань, куди мешканці будуть зносити спаковане сміття, а "бортпровідник" з "Господаря" хай його грузить. Це дозволить людям похилого віку користуватися зазначеною послугою

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. і працюючим, які поспішають на роботу на 8 годину

      Видалити