вівторок, 13 лютого 2018 р.

Претензія на корупцію.


       Це слово, корупція, вже так остогидло, воно так вже в’їлося в суспільну свідомість, що без нього здається вже не може обійтися ну ніяка розмова, але  ж все таки нікуди подітися прийдеться в чергове про це говорити.

       Мова піде про прийняття на третій сесії рішення селищною радою про скасування використання системи електронних закупівель Прозоро.  Я вже і згадував в одному зі своїх попередніх дописів про це, але в зв’язку з тим, що прийняття цього рішення є пряма претензія на корупцію, ця тема не покине нас ще довго і прийдеться це все діло відстежувати, або тоді всьо пропало.

      Відразу після сесії в громаді пішов був шумок стосовно цього дебільного, не побоюся цього слова, рішення, трохи пізніше пішов зворотній зв’язок і від депутатів, що може буде ініційовано його перегляд. Але на сьогоднішній момент нічого не відбувається, таке враження що дійові особи застигли в очікуванні чогось, а може воно і саме розсосеться.
       Якщо дивитися на прийняття такого рішення взагалі, то перш за все виникає запитання, а для чого це Вам панове депутати? Для чого це селищному голові зрозуміло, можливо і серед депутатського корпусу хтось буде в долі, і буде в схемі, а решта всі хто голосував «за», що теж в схемі? Як казав депутат Садовий, ну вкраде хтось пачку масла, то нехай і з’їсть, так десь виходить?

       І на цьому фоні принаймні дивними виглядають ті балачки, що от ми не змогли прийняти нормальний бюджет, не змогли протягом місяця забезпечити виплати зарплат, в нас не вийшло те чи інше, бо ми тільки ось прийшли, ми нічого не знаємо, ми те, ми се. Але те що Ви тільки прийшли не завадило ж Вам заявити претензію на корупцію, тобто скасувати рішення про використання системи Прозоро. При цьому під час виборів цих балачок не було, було зовсім інше – ось ми як прийдемо, ми як покажемо, ого-го.
       В мережі на різних майданчиках вже достатньо було обговорено це питання, я думаю всі хто читав та цікавився зробив для себе висновки. На минулому тижні і Варвинська РДА подала інформацію про використання структурними підрозділами системи Прозоро в 2017 році. Виявляється протягом року Варвинською РДА при заявлених потребах на товари та послуги на 23,3 млн. грн.. провела закупівлю цих же ж товарів та послуг на суму 21,1 млн. грн.., чим зекономлено 2,2 млн. грн.. бюджетних коштів. А що ж селищна рада та селищний голова, скільки коштів зекономила свята особа зі своєю свитою? А ні скільки виявляється, бо таку інформацію і не подавали депутатському корпусу, тай ніхто про це чомусь і не питав. Натомість в інформації поданій прямо в проекті рішення було зазначено, що ледве не половина закупівель не відбулося. Як висновок – на біса те Прозоро, нах. Логічно, а чого ж. І тут я повністю згоден з моїм бувшим колегою Анатолієм Хотіним, який стверджував, що 50 % закупівель яких не відбулося – це лише непрофесійність, саботаж, а можливо місцями десь і тупість виконавців.
      Що ж робити нам, громаді в цій дебільній ситуації? Тільки чинити громадський та інформаційний тиск на депутатський корпус, і можливо ситуацію якось можна буде повернути до стану здорового глузду, бо її величність переконувати нічого, там броня суцільна. Яку граничну суму використати для організації конкурсних закупівель за допомогою системи Прозоро це питання звичайно дискусійне. Я зверну увагу всіх, що розробники системи, державні структури, які здійснюють запровадження та контроль за цим процесом чомусь не поспішають підвищувати граничну суму в 3000 грн. І в цьому також є певний сенс, на мою думку гранична відмітка має бути в діапазоні 5000-10000 грн. З цього і потрібно виходити, а поки спостерігаємо хто ж буде виконувати роботи та продавати товари до установ селищної ради.
13.02.2018
Павленко Дмитро

2 коментарі:

  1. США спрогнозировали, что станет с населением Украины
    Виктория Волошина от 09.02.2018 Общество


    Массовое бегство украинцев на работу в восточные страны Европейского Союза создала демографический кризис в самой Украине. Об этом говорится в исследовании неправительственного аналитического центра США Atlantic Council.

    В последнее время в странах Восточной и Центральной Европы стало очень популярным приглашать украинцев на работу. Они уже являются крупнейшим нацменьшинством в Чешской Республике, а в течение десятилетия могут стать доминирующим меньшинством в городах всего восточноевропейского региона. Согласно исследованию, первой причиной такой миграции является тот факт, что собственное население этих стран также сокращается.

    «Центральная и Восточная Европа страдают от идеального шторма демографического спада, который грозит свести на нет политический и экономический прогресс, достигнутый за последние четверть века», — говорится в исследовании.
    Вторая причина, по мнению автора, заключается в том, что украинские гастарбайтеры гораздо выгоднее для европейцев, чем африканцы или азиаты, чья миграция в ЕС происходит уже очень давно. И причина здесь политическая. «Электораты в этих странах многократно демонстрировали несогласие с неевропейской иммиграцией и мультикультурностью», — говорится в статье.

    ВідповістиВидалити
  2. і знову беззаконня....... Саверську на смітник

    ВідповістиВидалити