четвер, 12 квітня 2018 р.

Виконавчі комітети матимуть два місяці на подання проектних заявок на весь обсяг коштів.


 4 квітня розпорядженням 201-р уряд затвердив розподіл субвенції з державного бюджетуна формування інфраструктури об’єднаних громад у 2018 році.
Розмір субвенції складає 1,9 млрд. грн. Кошти розподілені між 665 об’єднаними громадами, створеними у 2015—2017 роках, пропорційно до площі території та кількості сільського населення у таких громадах з рівною вагою обох цих факторів.

Для Варвинської громади сума субвенції складає 769,1 тис. грн. виходячи з площі території 101,3 кв. км та чисельності сільського населення 682 особи.
Кошти субвенції можуть бути спрямовані на розроблення проектної, містобудівної та планувальної документації; підвищення якості надання адміністративних послуг; створення сучасних систем організації управління громадою; реконструкцію, переобладнання, перепрофілювання будівель бюджетних установ; нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт вулиць, доріг, мостів, переходів комунальної власності; закупівлю транспортних засобів для підвезення дітей до навчальних закладів, транспортних засобів спеціального призначення; здійснення інших заходів щодо об’єктів комунальної форми власності, які є важливими для посилення спроможності територіальної громади, забезпечення належного рівня безпеки та цивільного захисту тощо.
Разом з тим, 4 квітня постановою за № 242 Кабінетом Міністрів України внесено зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.
Відповідно до внесених змін виконавчі комітети міських, селищних, сільських рад матимуть два місяці на подання проектних заявок на весь обсяг коштів, передбачений об’єднаним територіальним громадам на відповідний бюджетний період.
Кошти субвенції відтепер можна спрямовувати і на капітальний ремонт об’єктів комунальної інфраструктури, а також на капітальний, а не поточний, ремонт вулиць і доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення.
Крім того, відтепер субвенція може бути використана для співфінансування інших програм і проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.


Немає коментарів:

Дописати коментар