середу, 23 травня 2018 р.

Про дев’яту сесію.


        Не встигла відшуміти восьма сесія в четвер 17 травня, а вже 19 в суботу депутатам повідомили про те що в понеділок 21 буде наступна позачергова сесія селищної ради. Така ситуація з проведенням сесій на перший погляд вже дає зрозуміти, що не все добре в Дацькому князівстві.

        Особисто для мене після засідань комісій та безпосередньо пленарного засідання дев’ятої сесії стало зрозуміло, що ця сесія стала певним рубіконом. Починаючи від причин збирання сесії і закінчуючи всіма пов’язаними обставинами, для себе я зробив висновок і припущення, що це скликання селищної ради себе вичерпало по суті. Далі підуть процеси, які вже не можна буде назвати контрольованими та більше з тим планованими. І далі я так розумію ми почнемо все більше чути про те, що депутати мішають робити, або депутати побіжать остаточно туди куди їх пожене святий пастух. Але давайте про все по черзі.
    Якщо говорити про причини такого швидкого збирання сесії, то в кулуарах говорили про проблеми водопостачання в Калиновиці. Але виходячи з інших джерел відомо про те, що проблеми в Калиновиці з’явилися ще задовго до 8-ої сесії, і їх можна теоретично було вирішити ще на засіданні 17 травня. І виходячи з того що 17 травня питання Калиновиці не розглядалося, то горе голові було десь все одно до тих проблем, і як на мене проблеми Калиновиці не була визначальними в зібранні сесії. Як на мене, причиною було зовсім інше, безперечно шкурне питання. Це саме те питання, яке було першим на першій сесії  селищної ради даного скликання вже об’єднаної громади. Я нагадаю що це було питання заробітної плати селищного голови. І це є дуже символічним та показовим. І саме це на мою думку було причиною такого термінового та швидкого зібрання сесії. Про це і повідомили депутатів на засіданні комісій. Виявляється в п’ятницю в Урядовому кур’єрі були оприлюднені зміни до відповідної Постанови Кабміну стосовно оплати праці в органах місцевого самоврядування, і от тому потрібно вносити зміни у відповідні рішення, і тому вони виносяться в порядок денний. І я знову повторюся, на мою думку це і була справжня причина такого швидкого збирання сесії. І тому це і символічно пов’язано з найпершим питанням порядку денного першої сесії цього скликання, бо насправді лише це і турбує горе голову та її команду (хто входить в її команду, то вже хай кожен додумає сам, я не буду конкретизувати). І це перший аргумент стосовно того, що це скликання себе вичерпало, і питання перетворення депутатів на просту обслугу забаганок окремих посадових осіб – це питання часу.
   Якщо говорити про організацію сесії, то це взагалі повний П(як казав один ленінградський персонаж повне фіаско). Депутатам не розіслали ні порядку денного ні проектів рішень. Порядок денний роздали безпосередньо перед засіданням сесії. Проекти рішень також дописували на коліні прямо перед засіданням. А як інакше, ви уявляєте яке питання на кону було? Зарплата чиновника, а ця річ свята, так що в сує ви там не дуже вмикайте сарафанне радіо. Це мені можна, мені вже все одно, я закрив бальніци та дитсадки, перекривав газ в дитсадку і так далі, а ви задумайтесь над тим щоб багато балакати. Не можна ж пропустити і дня. В п’ятницю оприлюднили, а в понеділок вже рішення давай. Я тепер оце думаю, чого вони депутатів не зібрали ще в суботу, вони ж як телята поприходили б, і можна було б виграти ще два дні до зарплати? Поряд з причиною зібрання, організація цієї сесії лише підтверджує, що певний моральний бар’єр дійовими особами селищної ради пройдений, далі вже прірва. Наступний крок це вже і відсутність потреби збирати депутатів, а оформлення сесії так на папері, навіть і не ставлячи депутатів до відома.
   Якщо говорити про саме питання порядку денного то їх було п’ять:
1.     Зміни до бюджету стосовно виділення коштів на відновлення водопостачання в Калиновиці.
2.     Додатковий перелік доріг, ремонт яких буде фінансуватися в цьому році.
3.     Зміни в штатний розпис селищної ради.
4.     Про оплату праці селищного голови.
5.     Про Програму про обдаровану молодь.

Перше питання розглянули швиденько без особливих питань. Довго визначалися з дорогами, знову як і на попередній сесії багато суперечок та балачок. Балакали вже хто-зна про що і провіщо. Я думаю питання доріг потрібно описати окремо. Але якщо коротко, то цей перелік є додатком до основних доріг, які вже було проголосовано. Знову його трусили, то підбавляли то убавляли. Окремий раз ми можемо побачити, що Саверська наобіцяла стільки всім і вся, що тепер хоч лусни, але ж де ті обіцянки? На цей раз гостра дискусія розгорнулася навколо вулиці Київська. Депутат Небрат В.Г. так переймався, так переймався, теж там десь щось наобіцяв, а тут отримав облизня. Я так розумію він теж отримував якісь обіцянки, за якісь певні послуги, але що ж трапилось? Щось пішло не так? Просто депутат Небрат В.Г. мабуть не знав, що засоби контрацепції після використання викидають, а тепер буде знати от і всі справи так би мовити. Вік живи, вік учись. З горем пополам проголосували черговий перелік.

А потім пішли питання з приводу яких і збирали сесію. Прогнозовано затвердили штатний розпис зі змінами в посадових окладах відповідно до Постанови. А потім і оплата праці Саверської. Щоб кожен зміг зорієнтуватися, то посадовий оклад селищного голови змінився з 5100 грн до 7500 грн, при цьому було залишено 100% премії та 50% інтенсивності. Що загалом підніме зарплатню до 20000 тис грн. і більше. На засіданнях комісій голова бюджетної комісії запитав в голов буха, а скільки нам потрібно ще додати грошей, щоб забезпечити такий рівень зарплат? На що головбух конкретно не відповіла, ще не було часу порахувати все, так що десь близько 1 млн. грн.. Всі присутні депутати окрім Цопи М.М. за це проголосували. І цей факт є черговим доказом на підтвердження моєї тези, що я описував раніше. Це скликання депутатів вже не здатне приймати хоч якісь здраві рішення та протиставити здоровий глузд забаганкам горе голови. У громади немає ніяких проблем з фінансуванням закладів та заходів, що так потрібно піднімати зарплати? Те, що піднявся оклад це не значить, що премію треба продовжувати платити на рівні 100%. Де робота горе голови за яку потрібно платити такі гроші? Чи в бюджет залучені додаткові надходження? Як бачимо питань дуже багато. Вже тиждень владні кабінети району колотить від питання оздоровлення дітей зокрема і в таборі «Сонечко», але тепер зрозуміло чому селищна рада уникає навіть розмов про це. Яке в біса оздоровлення? Мільйон необхідно нашкрябати собі на зарплату, а не пів мільйона на оздоровлення дітей. Хай оздоровлюються вдома, нічого вештатись по таборам, кажуть там дуже небезпечно. І на даний момент мене ніхто не переконає, що буде по іншому, що на наступну сесію депутати не виділять грошей на збільшення фонду оплати праці селищним чиновникам. Не виділять на наступній сесії, значить виділять через сесію, і так далі, цей процес заганяння баранів до стайні почався, і я не бачу ніяких передумов щоб він припинився, поодинокі депутати не можуть зламати ситуації. Звичайно хочеться сподіватися хоч на якийсь позитив в майбутньому, що не всі депутати як барани будуть іти туди куди їх будуть гнати, але в мене виникає в цьому випадку лише скепсис. Що ж поживемо побачимо, але як на мене рубікон пройдено, далі тільки, як кажуть москалі, рух «по-наклонной».
23.05.2018

Павленко Дмитро      

37 коментарів:

  1. Дмитро Васильович.Залиш свій сарказм при собі.Я,на відміну від тебе,коли щось обіцяю,то виконую.Тебе мабуть не навчили поваги до старших,бо це видно,вірніше чути, по твоїх розмовах з батьками.Ти назвав мене використаним засобом конрасепції,а я говорю прямо-ТИ ГАНДОН.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Негоже майбутнього голову та знаменитого громадського діяча Варви ПРЕЗИРВАТИВОМ обзивать.

      Видалити
    2. Володимир Гнатович, може, Дмитро застосував сарказм, щоб Вас спровокувати, а Ви й повелись. Ви ж старший - майте мудрiсть

      Видалити
    3. Аби у цього старого дятла був розум то сидів би дома і не бігав до головихи в рота заглядати...

      Видалити
  2. Пане Дмитре!
    Коли Ви голосував зі своїми однодумцями минулого скликання за створення цього ОТГ, Ви що, не знав, що так буде? Чудово знав. Але Ви мабуть думали, що будете цією пані керувати і держати її в рамках. Не склалося. Немає Вас там. Що тепер Вам залишається? Що тепер Ви можете зробити? Нічого... Крім того, як вислуховувати образливі слова на свою адресу від представника місцевої інтелігенції.
    Фактично Ви своїми руками створили таку ситуацію.
    Не соромно?
    Час розставить все на свої місця.
    Але ж чи не Ви в тому числі приклали свою руку до розвалу району і вивід на арену таких новообраних слуг народу?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павленко Дмитро25 травня 2018 р. о 21:51

      Будь яку справу можна спохабити, і будь яку ідею перекрутити. Не я сам особисто обирав голову, і не я сам обирав такий депутатський склад. От ви сам замість анонімом тут когось соромити, візьміть і публічно щось запропонуйте чи зреалізуйте. Потім з'являться всілякі прямі і не дуже гандони, і будуть робити вигляд що вас ніколи не було, і за спиною у вас щось там десь про вас розповідати. Звичайно, я голосував не за таку громаду. Але на відміну від тотальної більшості говорю про це аналізую, збираю інформацію і оприлюднюю її. На відміну і від вас, і від того натурального гандона якого використали і ще не раз використають і все одно викинуть. А час безперечно розставить все на своє місце. Так що замість анонімити займіться громадською діяльністю публічно та змініть навколо себе хоч щось.

      Видалити
  3. ви похоже що всі там використані, якщо не вмієте чи не хочете рахувати державні кошти. мілліони ідуть на чиновників. ви хочби премії зменшили. Навчилися тільки зад заносити Саверській. Такщо Володимир Гнатович не сердітся, Дмитро праду говорить. якщо вам недоходить, то у такий нормальний дипломатичний спосіб правда і сказана про вас.

    ВідповістиВидалити
  4. А чого йому буде соромно, коли деякі навіть район (вибачте пів-району) продали якомусь кернелу. Хто хотів, той не продав. Якби всі були такі як Бойко в гнідинцях, то був би порядок у Варві і район цілий і чужинців на наших землях не було б. Звісно, що не було б і тії, про кого написано вище.

    ВідповістиВидалити
  5. До відома. Першим ініціював об'єднання громад сільський голова Озерян, який таки добився свого. Депутати Варви намагались врятувати ситуацію й запропонували об'єднатись навколо Варви в межах району. Пропозицію прийняли лише два села.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Яку врятувати ситуацію. Просто в головах не було. Якщо ви вважаєте, що врятована ситуація, то живіть і радуйтеся. Можливо і радуєтесь, якщо по блату на роботу прийнята.

      Видалити
    2. А вони що, прозорливі, чи що ці два села,, які прийняли ту кляту пропозицію? Чи не була якась замануха, про яку ми не знаємо? Нещасні Леляки потерпають від танкодрому, якийсь колись був дорогою по селу, калиновиця по місяцю не сиділа без води, коли була в районі і т.д. А їм грошей на зарплату не вистачає. Голосували? Тепер радійте.

      Видалити
    3. Прощо ви говорити, врятувати ситуацію. Кожен чиновник в районі повинен знати, або знає, що Варвнинщина від інших районі має на своїх землях,що не мають інші- трохи грошей до місцевих Бюджетів. кожний керівник села вірно чи не вірно, але розумів, що притакому бардаку в районі щодо об"єднання, європейського села їм не бачити. І тому всім керівникам району помірковано треба було підходити при вирішенні цього питання. Але влади хотілося і Саверській і Долі.
      Саверська намагалася стати очільницею у любий сбосіб, навіть об"єднавши з не діючими хуторами, Ще навіть не було законодавства у силі, Саверська не вилазила з кабінету колишнього голови облради Зверєва, все вносили кулуарні пропозиції КМ. Доля також далеко не відходила, вбачала перемогу на виборах і розуміла, що всі села об"єднаються. Отакі дії чиновників і зпровокували на вірний шлях одного з голів села створити Озерянську громаду, який мав сміливість відстоювати. думку людей. Життя покаже прав голова чи ні. Так що через кучу помилок наших чиновників маємо те що маємо. А ми , чи ви давайте дивитись на скамейки та відпочивати з радістю і думкою хорошого життя.

      Видалити
  6. Так можна погодитись, що у такий спосіб негоже створювати громаду. Явно що Павленко приклав максимум зусиль для її створення. Явно що був у єдиній конаді аграріїв і добре знав з ким іде в політику.
    в даній стиуації Дмитро Васильович прав, не має значиння де хто в даний час опинився. необхідно хоч трішки думати за державу, а потім можливо і за життя людей. Наш депутатський корпус селища (хай окремі вибачають-хто думає) не навчився навіть рахувати бюджетні кошти, їх надходження і видатки. Віддавать на такий новий посадовий оклад(згідно постанови) 100% премії плюс інтесивність 50%-голові. Це позор- це наглядний приклад безвідповідальності всіх присутніх у сесійній залі селища , якщо іншим бюджетним установам не вистачає коштів, це вказує на відсутній контроль ОТГ.. Це ще не все, якщо є зміни в оплаті праці органів місцевого самоврядування згідно постанови, то і іншим чиновникам повинна змінюватись оплата праці. Так де гроші брати. А на розвиток селища, європейське містечко. Знову буде показуха. Так неохідно виконувати постанову. Але премії. інтесивніть ідуть тільки через сесійну залу, з поміркованністю, не нахабно. Що ж думають депутати, на мій погляд взагалі не вникають в те, що коштів при такому розбазаруванні ніколи не вистачить. Хто може в цьому заперечити, а ніхто. Відділ фінансі селища- ні, бо виженуть.Упавління фінансів райну -ні, відсутня підлеглість. Департамент фінансів Чернігова-ні.Киіїв-ні. Тай відповідь буде, якщо вона навіть буде, одна- прийнято сесійно, законно. Отут народних вже необхідно призвати хотя би до совісті, якщо не забезпечуєте грішми інші бюджетні установи. А зарпалу чиновнуку робите в повному обсязі по всих стаття його посадових видатків. Вам ніколи цього не пробачить поміркована громада. Саме головне у цьому,що сучані чиновники думаючи тільки за себе і свою зарплату, гублять престиж влади, якщо народ живе з мізерними пенсіями і зарплатами. Просто чиновники побійтесь хотя бога. В даному випадку, також покладається вина і на виборця, якщо не може розгледіти якості наших обранців. Хапугу і порядну людину необхідно розмежовувати і надавати останній право влади. Так що Дмитро прав в тій ситуації яка склалася на сьогодні.

    ВідповістиВидалити
  7. Ситуацію можливо виправити тільки при обранні нового селищного голови та поміркованих депутатів і скороченні 4/5 штату чиновників Варвинської селищної ради.

    ВідповістиВидалити
  8. Тобто наскіль я зрозумів з коментів всі проблеми в Павленкові а не в довбойобах депутатах які голосують за такі закони?і не в фарбованій ненажерливій тварині якій на все насрать крім власного достатку?

    ВідповістиВидалити
  9. Я маю 44 роки трудового стажу,звання заслуженого працівника Укрнафти,низку інших відзнак та нагород і ти,Павленко Дмитро,який за своє життя цвяха не забив,сидиш на батьківській пенсії,чи маєш ти моральне право обливати людей брудом.Ти вважаєш себе патріотом Варви?Ні,патріоти,це ті прості хлопці,що зі зброєю в руках боронили й боронять Україну на сході і не всі повернулися додому,це волонтери,які допомагають воїнам на Донбасі і нужденним тут.Ти диванний псевдопатріот,який тільки і вміє,що складати брудні пасквілі на інших. Де ти був,коли в хлопця,що воював під Донецьким аеропортом,до речі,твого сусіда,згоріла хата і його дружина з двома маленькими дітьми залишилась просто неба?Писав?А "натуральний гандон"та"старий дятел"разом з Миколою Марченком підняли на ноги весь район і назбирали грошей на хату в Журавці,а хлопчина відтоді називає мене хрещеним батьком.Де ти був,коли ми виготовили і відправили на фронт до двох дсятків буржуйок?Ти навіть не підійшов,коли ми з сусідами ремонтували колодязь на вулиці.Ти не можеш повірити,що людина від щирого серця, без ніяких домовленостей,хоче,щоб на вулиці де,до речі,мешкаєш і ти,була дорога і світло.Значить у своє депутатство працював тільки на домовленостях.Я все сказав.Більше не хочу вступати в дискусію з такими як ти,це нижче моєї гідності.Що до"старого дятла",я ніколи нікому в рота не заглядав і не буду.На відміну від тебе"АНОНІМ",публікації я підписую своїм іменем,а не ховаюсь за личину аноніма.Так,час все поставить на сврї місця.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Малошановний В.Г. багато хто тут може похвалитися своїми здобутками.не треба на собі рвати майку.ви спочатку щось зробіть на ниві депутатства а потім розповідайте.а зараз краще мовчіть як інші депутати.лапки вверх піднімайте тай усе.скоро не тільки в рота будете зазирати а й усюди...тільки як ви будете простим людям в очі дивитись я не знаю..

      Видалити
    2. Один "заслужений" Укрнафти інша "заслужена" в освіті, в цьому дописі мова йде про сесію селищної ради на якій підняли зарплату голові зберігши 150% доплат. В.Г. що ви зробили працюючи на заводі всі знають 20 буржуюк в АТО, а скілька продали на сторону, запросіть до себе Барабаша нехай подивиться на ваш твердопаливний котел, який зроблений в РМЦ з пиздженого металу. Так що нех*уй вступати в дискусію голосуй як і голосував, а вул. Київська 2017 р. була в переліку на ремонт

      Видалити
  10. Пiшли на поводку у окремих «слуг народу».Допустили розвал району-тепер маемо проблеми.У Варвинськiй ОТГ куча вiддiлiв,якi треба фiнансувати i не тому,що так хочеться Саверськiй,а тому, що так треба по закону.А ось утвореться Озерянська ОТГ i там теж будуть своi вiддiли.Де ваш розум ,державнi мужi? Тi райони ,що перейшли в ОТГ в повному складi зараз мають певний розвиток,а не так як ми - занепад. Це ж абсурд :мати в« кожному селi»вiддiл освiти, фiнансiв,земельний ......
    А щодо ситуацii з Павленком i Небратом,то Дмитру треба змиритися зi свою поразкою i не опускатися нижче плiнтуса обзиваючи Гнатовича.Це Вам ,Дмитре, честi не робить.Краще приймати поразку з високо пiднятою головою.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. То що, тепер якщо якийсь відділ згідно Постанови не буде створений, то голова ОТГ понесе кримінальну відповідальність?
      Не меліть дурниць.

      Видалити
  11. Мова не про вiдповiдальнiсть голови i не про те скiльки вiддiлiв,а про iх фiнансування.То було по одному вiддiлу кожного напрямку в районi,а тепер скiльки буде?А це ж все грошi, якi можна було б використати для людей району, а не для чиновникiв.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щодо районного Будинку школяра получається коллапс, району дана установа не потрібна, чому незрозуміло в 2017-2018роки установа моглаб ще працювати даже в іншому форматі але Доля Л.В та ЇЇ компанія дана установа непотрібна їм не потрібний ні району , ні громада лучше бистро все закрити навіщо лишні витрати які потрібно самим та головам сільських рад як для виплат премій, надбавок . А далі все зрозуміло Варва ОТГ відкриває альтернативу ліквідованого Будинку школяра, у них другого варіанту немає свій “Будинок творчості” зі своїм бачення та штатом, з гуртками які потрібні молоді і на які будуть ходити наші діти. І я нічого не бачу в цьому поганого, як буде працювати дана установа покаже час. Чому Варвинському району не потрібний Будинок школяра і люди які до речі вже так швидко попереджені про звільнення (працюють до 31.07.2018 року. ) що селам району непотрібний цей заклад це неправда але це факті це питання до Долі , І чому всі гріхи падають на Варвинське ОТГ теж всим зрозуміло у них вибори на носі а до корита кортить.
      Щодо передачі районного табору Сонечко тут пишуть про співфінансування передачу в Варву ОТГ, про що ви говорити районній раді ще на початку року пожарники зробили припис понад 600 000грн. на сьогодні ніхто і пальцем не повів (а це серйозно безпека наших дітей) ці недоліки не усунув та й усувати незбералися про це свідчить те що кошти не виділялись , а навіщо їхні діти в даному закладі не відпочивають , а всі кричать Варва ОТГ не приймає так нічого і приймати, матеріальні цінності з табору Сонечку теж роздали всим хто звертався ще з нового року приміром нові плити жаровні вже поїхали на Озеряни там ви може чули що відкривається громада і їм потрібний даний новий дорогий інвентар, рештики щось взяла Журавку дещо в Світличне, ну а решту ”списали ” собі потрібно, получається хтось думав із зіркової команди про відкриття табору Сонечко ні,навіщо це , це вже питання до вищевказаної компанії ? Про умови перебування дітей в даному таборі це інше тема ну скажу наперед що це жахливо і безвідповідально з боку влади району.
      Так що повинна отримати Варва ОТГ бренд Табір Сонечко чи що незрозуміло. Зі слів депутатів Варвинської ОТГ вони за співфінансування табору і на даний час, але його реально районна Компанія во главе Долі , Бакуменко та містера Пушка загубила залишилась на сьогодні сама назва з боргами з неусуненим приписом від пожарної служби вони на сайтах кричать що в них є 300 000грн це капля в морі залишайте собі на соціалку та оздоровлення як ви завжди це робите. Якщо хтось не вірить про отримані доходи Компанії та голів сільських рад району заглянти в їх декларації про доходи за 2016-2017р. і ви зрозумієти що їм район дані установи табори ремонти доріг не потрібні їм потрібні кошти для збільшення свої статків . Да про це пан Паленко вам не напише.
      З усього сказаного одне незрозуміло в Районній Раді це 30 чоловік штату ,районній адміністрації це ще 70 чоловік штату , і їм нічого не потрібно вони ще з січня 2017року все закривають в районі або передають в Варвинську ОТГ , а що ви пани та Пані будете робити і за що по 20000грн в місяць отримуєте зарплатню , ні ви будете через діячів кричати це Саверська чи Аграрна партія винна . Я розумію чому наші діячі мовчать (Павленко,Остапець) вони разом з вами знищують район вони це одна команда одне ціле

      Видалити
    2. Гарно доступно правдиво і точку.

      Видалити
    3. Що тут доступного?Ну ти аноніме й далекий від реального життя Варвинсщини. Верзеш що попало. щоб догодити Саверські.. Дійсно пригрітий в селищній рад. Отакі які керують ОТГ і знищать все. Це ж не ОТГ, а партбюро аграрної партії парті разом із бют, які поділили все що за лишилось у районі в тому числі і посади. ну небудемо захвалювати Бакуменка, Додю, але кадрові питання якось вирішують менш нахабно чим в отг. Чи нормальний керівник пішов би на таке, щоб добитися собі через сесію до 7,5 тис зарплати плюс 100% премії, плюс 50% інтесивності- це ще не все, неохідно додати ранг, вислугу років і т.д.. коли не хватає коштів бюджетним установам. А понад 40 осіб працівників набратих по блату на Варву, два маленькі села, два хутори з декідькома жителями та два хутори без жителів. Так щоце нагальна необхідність. Можна ще зрозуміти якби на вю територію варвинсщини. А саме головне, що відсутній контроль над таким керівництвом. В даний час їм правдиві зауваження мішають працювати. Так от хто знищить район, таке партійне отг, а не Остапець з Павленком. Якби не вони то не знали що там робиться. Также ці люди бувають присутні і на заходах в райраді чи РДА, де також висвітлюють в матеріалах.

      Видалити
    4. шановний микола а чому ви неговорете про зарплати ради чи адміністрації вони значно вищі ніж в отг. Якщо ви за справидливість то відображайте обидві сторони влади .

      Видалити
    5. шановний аноніме! ви знову далекі від істини, або прикикуєтись таким. зарплати ради і рда з різних бюджетів. що райрада, що отг зарплати керівникам приймаються сесійно,а ці керівники приймають рішення по своїх підлеглих. і прикро що ці відомства ніким не контрольоввані. Тоді виходить необхідно мати таких людей як Остапець,Павленко щоби контролювали видатки. щодо адміністрації, що дали з держбюджету, вище не перескочиш, по вертикалі є контроль.Але ж ви вказуєте що районні чини знищать район. А керівництво ОТГ користуючись безконтрольністю не знищить, якщо так розбазарювати кошти без совісті і честі шляхом премії і інших надбавок робити собі зарплати в догонку когось-негоже.-Якщо керівники по вашій логіці повинне бути такими, то живіть на щастя з партійним отг.

      Видалити
  12. ..."У Варвинськiй ОТГ куча вiддiлiв,якi треба фiнансувати i не тому,що так хочеться Саверськiй,а тому, що так треба по закону"...

    Ще раз говорю, не меліть дурниць. Ніхто не змушує створювати таку кількість відділів, яку неможливо профінансувати.

    ВідповістиВидалити
  13. Давайте так подивимось які здобутки головихи на посаді-три лавочки по три тисячі та смітнички з каністр.а скільки мінусів???думаю кожен знає...і не потрібно кивати на попередників і рда...автостанція мінус...ринок мінус....парк скоро допиляють...дороги такі вбиті що жах...ті що відремонтували зійшли разом зі снігом...бур'яни по пояс..про прибирання снігу взимку то взагалі окрема тема...ціни за воду вчергове підняли.підняли ціну за сміття.назріває сміттева катастрофа...можна продовжувати безкінечно..освітлення відсутне.так що радійте за зарплатню головихи та ще й преміюйте за гарну роботу))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А чого чекали ті, хто голосував за неї? І яка політична сила її підтримувала? Чи не ця політична сила і керує процесом в ОТГ?
      Фарбована ж особа виконує тільки їх доручення та побажання і більше нікого! У тій політичній силі люди з дууууже великим досвідом. Гроші рахувати вміють.

      Видалити
  14. За здобутки нічого і говорити. Головиха і її особистий партійний депутатський корпус вбачають тільки свої особисті цілі. Приклад, хоч і інша тема, прибирання снігу взимку- посадила свого співмешканця Бавикіна на трактор, який не тямив включати передачі не то що прибирати сніг. Інший приклад. разом із Садовим скоротили тракториста Стеценка як тракториста вмілого, і вже сміття в даний час вивозить той же її співмешканець. Так неохідно свого працевлаштувати, але не таким нахабним шляхом. Стеценко має великий досвід тракториста, має порядниість і т.д. Але сімейний стан матеріально слабенький, та й по характеру ця людина добра, не буде щось заперечувати, Оце вам і нова -стара влада, Оце вам перміїї і надбавки, Оце вам і буде європейське містечко.

    ВідповістиВидалити
  15. Ось того нас і називають "хохлами".Спочатку про котли,потім список комуністів нашого села,а тоді в сусіда хата згоріла і ми радіємо,і все це з підтишка,"АНОНІМНО".Звідси і поліцаї бралися.А Барабаша я запрошу по чарці випити.

    ВідповістиВидалити
  16. Прикро, що черговий раз варвинчани піддалися на пусті обіцянки та гроші з ліками. Носили ж в кожен двір. А деякі навіть дочку з онуком змусили ходити по дворах та вимагати підписи за свою підтримку.
    Негідники. Спекулювати на таких засадах - це бути останньою нікчемою.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. це про прибічників Ляшка?

      Видалити
    2. Це про всіх - і ляшків і аграрників і бютівців. Відгадайте з одного разу, хто залучив дочку з онуком. Невігласи.

      Видалити
  17. Попередні депутати встановили "ВЕЛИКУ "зарплату Саверській у 2017 році. Як результат зарплата керівника у Варві була менша чим у Макіївці чи Дащенках. Хто до таких піде приєднуватися? Можливо Гнідинці?
    https://public.nazk.gov.ua/declaration/085ab9f9-920d-4985-92c3-7a4d29ef87d8
    https://public.nazk.gov.ua/declaration/5f552514-793a-4666-9274-634796900f8c
    https://public.nazk.gov.ua/declaration/ea003d15-e38e-417e-bf43-8cfb76a16271

    Я вважаю що кожен повинен отримувати достойну зарплату, і точно з.п. у Варві повинна бути як мінімум не меншою чим в Макіївці, але її потрібно платити за зроблену роботу.

    ВідповістиВидалити