четвер, 14 червня 2018 р.

Про засідання бюджетної комісії.


   В попередньому дописі я вже згадував про те що в п’ятницю 08 червня 2018 року відбулося засідання бюджетної комісії селищної ради 10 сесії селищної ради. Основним питанням порядку денного цього засідання як і більшості попередніх є внесення змін до рішення про селищний бюджет на 2018 рік. Всі подробиці ви можете прочитати в пояснювальній записці. В принципі там все викладено, те ж саме доповідала керівник фінансового відділу депутатам на комісії.

   Тому я коротко зупинюсь на найважливіших моментах. Перш за все, цим рішенням вносяться зміни стосовно прийняття та використання коштів на розвиток інфраструктури, так звана субвенція на ОТГ 769 тис. грн..; субвенція з обласного бюджету на придбання обладнання та інвентарю для шкіл в сумі 229. За рахунок субвенції від обласного депутата в сумі 50 тис грн. планується встановити дитячий спортивний майданчик. На запитання депутатів місце встановлення так і не розкрили, таємниця, дєльожка буде проходити втіхаря, головне щоб було достатньо голосів для прийняття рішення, а де і що буде встановлене це не діло там всяких депутатів.
Цікавою обставиною є і факт чергових маніпуляцій з коштами на ремонт систем опалень двох варивнських дитсадків, особливо для спеціальних органів, якщо звичайно вони є і не просто ходять на роботу. В попередніх матеріалах про попередні сесії селищної ради я вже згадував, що депутатами були прийняті зміни до бюджету, і виділено кошти на ремонт систем опалень дитсадків без проектів, кошторисної документації і взагалі пальцем в небо, я нагадаю, що це 765 тис грн., з них 115 на ДНЗ «Казка» та 650 на ДНЗ «Джерельце». Цього разу ці кошти пропонують перемістити депутатам із спеціального фонду бюджету до загального, хоча перед цим при виділення коштів на 7-й та 8-й сесіях приймалися зовсім протилежні рішення, тобто кошти переміщалися із загального до спеціального фондів. Пояснити цю еквілібристику можна лише одним – бажанням витратити ці кошти в подальшому без проекту, так як фінансування робіт з будівництва та ремонту як раз і здійснюється із спеціального фонду бюджету, натомість із загального здійснюються різні поточні видатки, звісно, які не потребують складання проектів та кошторисів. Тобто жонглювання цими коштами це пряма претензія на корупцію, інших пояснень я не бачу. Для чого це потрібно чиновникам зрозуміло, а от для чого це потрібно депутатам не зовсім, хіба що …



     Мимоволі на засіданні згадали і про табір «Сонечко» та оздоровлення дітей. Про це я неодноразово писав докладніше в попередніх дописах. Коротко скажу наступне: основний аргумент селищної ради – припис стосовно пожежної безпеки в Леляківські ЗОШ, тому ніхто нічого в цьому році вже робити не буде. Як наслідок цього, оздоровлення пільгових категорій дітей буде здійснюватися у інших таборах, зокрема і у «Веселці». Для цього розроблена програма та планується виділити кошти в сумі 222 тис. грн..
    В продовження теми депутат Небрат В.І. почав розповідати коли, як і для чого було створено «Сонечко» і що він також зі своєю сім’єю користувався послугами цього табору та оздоровлював своїх дітей. Я так і не зрозумів для чого була ця лірика, можливо депутат хотів обґрунтувати потребу «Сонечка», але це не прозвучало з його вуст, тобто і хочеться, і колеться. Так питання «Сонечка» було остаточно закрито.
   Решту дрібних аспектів бюджетного процесу ви можете прочитати в пояснювальній записці, можливо пізніше з’явиться відео.


12.06.2018
Дмитро Павленко

Немає коментарів:

Дописати коментар