вівторок, 26 лютого 2019 р.

Про захищені статті бюджету.


   Мабуть, найбільш, проговорюваним словосполученням цього, майже минулого, тижня було словосполучення захищені статті бюджету. Про це говорили якщо не всі, то майже всі причетні та вболіваючі за історією з спів фінансуванням районних установ. Але як на мене у кожного ті захищені статті були своїми, кожен це розумів по своєму. Наприклад працівники, яким загрожувало звільнення або затримка зарплатні, мали на увазі гарантоване законодавством забезпечення в бюджеті видатків на зарплату їхніх установ, як і багато інших установ.
А от у Саверської та її молодої команди захищені статті виглядають інакше, і поряд з своєю зарплатою,захищеними статтями є видатки такі як зазначені на зображенні нижче.

     А кому потрібна Ваша зарплата? Є забаганка сонцеликої і все інше ніщо. А відмовки завжди знайдуться. Будуть розповідати що немає грошей, що ви не з наших, що ми подумаємо, побачимо яке буде перевиконання і так далі. І питання тут не в тому яке воно, і як воно буде виглядати, а виглядатиме воно так як і все інше. І навіть не в тому чи потрібне воно і наскільки, бо ж хочеться це дужче, ніж болить. Тут питання в пріоритетах. І цей випадок яскраве цьому свідчення.
    Насправді лавка на площі це захищена стаття бюджету для Саверської, а решта все пусте. І тут потрібно зважити і на обставини. 14 лютого 2019 року на засіданні кишенькового виконкому ця схема упорядкування площі була погоджена. При цьому ці заходи жодного разу не розглядалися ні на засіданнях комісій, ні на пленарних засіданнях сесії. Це питання не розглядалося і під час формування бюджету, який розглядали за 15 хвилин. І завтра будь який депутат якого ви запитаєте, а чому так відбувається, чому є на лавку, а мені на зарплату немає, то він скаже, що я нічого не знав, мені не казали і так далі. В принципі таких депутатів і вибирали за 200, 500 чи 1000 грн. Депутатів які є зараз, які навіть і запитань на сесії не ставлять, зовсім. Це так звані язикодупи, партачі життя, чи якось по іншому, але суть одна – «вони дивилися, мовчали та мовчки чухали чуби». І головне питання до них зараз: для чого ви туди йшли? І це питання потрібно задавати їм кожного разу на кожному кроці. І не тільки їм, а й собі, завжди, зараз і в майбутньому, коли ви зазбираєтесь також туди йти, або якщо ні, то під час голосування за того чи іншого кандидата запитати його для чого він туди йде, запитати себе, чому я голосую за того чи іншого, що буде завтра, якщо він просто буде ходити на сесію та мовчати і підтримувати все що заманеться там комусь?
 І я вас переконую, що гроші на цю забаганку на малюнку вже передбачені в бюджеті. Це кошти благоустрою про які ніде ніколи ніхто не говорив в цій каденції. І це питання вже не будуть розглядати на сесії. Можливо лавки вже замовили і чекають коли зійде остаточно сніг і втулять прямо на лєнінський суботнік. Я такий розвиток подій припускаю на 95 %. Закопають тисяч 500 і все на тому, а шо? Це вам на зарплати немає, а на лавки є, бо це наше. І тут я не дивуюсь Саверській, там діагноз відомий давно, і її рятує лише сліпота та тупість населення; тут я дивуюсь тому хто її вів до влади, писав з нею програму, підтримував та підтримує всі її забаганки, дивлячись на все крізь пальці. Миколо Васильовичу, а для чого вам фракція в селищній раді???
24.02.2019
Павленко Дмитро

8 коментарів:

  1. Діма про що ти говориш. Пробудить людей важко, якщо вони так люблять саверську та її оточення.. Можливо багато з них не розуміють що таке захищені статті. Але якщо говорити по простому викидати гроші на різні забаганки, а на зарплату немає, грош ціна цим посадовцям. Є дві фракцї, хотяби щось думали за людей. Хай Ірка Чаленко далекувати від всього цього, але Гайдаю простити не можна. Має начебто досвід, але дивлячись як він вирішує депутатські справи з своєю командою, начебто першачок. Протирав штани у партійних органах, адміністраціях, а тепер дотирає і в селищі. Хоч би скоріше були вибори. А Павленку необхідно дякувати, хоч у такому форматі доносить людям на що здібні чиновники.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так "на зарплату немає" в РДА, а винуваті в ОТГ? Чи знову невістка винувата, бо її плахта висить. А чому Доля нічого не говорить про відсутністть коштів на зарплату? Чи Догосподарювалися?

      Видалити
  2. Якщо ірка тормоз то нехрен було лізти в Отг.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. гальмо хоче влади, воно ж балотувалося в мери

      Видалити
  3. А у селищній раді розуміють, що таке захищені статті, бо нарахували першому заступнику голови кальному зарплату в сумі 356945 тис. грн за 2018 р.Проце він власноруч написав у декларації Така ж буде зарплата і в інших застуників чи прирівняних до таких посад- це лущик, дейнека, чаленко, шкуліпа. А їх там шість осіб сидять на посадах разом з саверською. Значить у саверської ще більша зарплата. Ці патріоти з"їдають левову частку фонду оплати праці працівників установи. А бюджетним установам на фінансування коштів жалко виділити.Отака жадома до грошей. Ні стиду ні совісті. Що про це не знають передові фракції селища Аграрна, БЮТ? Позорники.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. 29 штук в місяць, чуть більше тисячі доларів заробляв хлібороб на ОТГ-кій ниві. А скільки решта? Ось і бюджет. На трьох мільйон

      Видалити
  4. А хрен ви шо нам зробите, бо Конституційний суд скасував статтю кримінального кодексу, згідно з якою чиновник має пояснювати, звідки в нього статки. На думку суддів, це порушує презумпцію невинуватості. Офіційно рішення ще не оприлюднено. Більше читайте тут: https://tsn.ua/video/video-novini/konstituciyniy-sud-skasuvav-stattyu-pro-nezakonne-zbagachennya.html

    P.S. Мы вас всех имели...

    ВідповістиВидалити
  5. Хрен прибережи для себе, щоб помістився у мусорний ящик. Чув звін та не знаєш де він, Конституційний суд скасував відповідну статтю, але не видатки на захищенні статті, не тільки вам чиновникам, але і іншим бюджетним установам. Статки одне, а надати всі надбавки, якщо не вистачає коштів іншим бюджетним-це інше. І ваші видатки на зарплату населенню будуть відомі. Якщо у головах немає як нарахувати кошти розпорядникам бюджетних установ, так громада допоможе, в цьому випадку і хрен не допоможе.

    ВідповістиВидалити