вівторок, 9 липня 2019 р.

Конкурси УРП: переможців визначено


 Наймасштабніший в історії України конкурс з надання у користування нафтогазоносних надр відбувся, переможці встановлені.

На укладення угод про розподіл продукції для 9-ти ділянок загальною площею 11 400 кв. км було подано 23 заявки від 14 компаній, 4 з яких – іноземні інвестори.


Міжвідомча комісія при Міненерговугілля переможцями визначила 7 підприємств, які надали найкращі пропозиції.

Укргазвидобування здобуло перемогу по двох лотах: Бузівській та Берестянській площах; також кращими було визнано ще дві спільні заявки УГВ з канадською Vermilion Energy – це Балаклійська та Іванківська ділянки.

Американська компанія Aspect Energy виграла конкурс по Варвинському блоку.

Чотири відомі вітчизняні газовидобувачі - GEO ALLIANCE GROUP, DTEK Oil&Gas - ДТЕК Нафтогаз, UNB - Укрнафтобуріння та Західнадрасервіс здобули перемоги у конкурсах по Софіївській, Русанівській, Зінківській та Угнівській ділянках відповідно.

З моменту укладання угоди з урядом, нафтогазові компанії зобов’язуються протягом 5 років інвестувати понад 430 млн доларів у проведення сейсмічних робіт (зокрема, 3D на площі 3700 кв. км) та пробурити 39 розвідувальних свердловин, паралельно працюючи над відновленням законсервованих об‘єктів для якнайшвидшого отримання газу.
Крім сплати ресурсної ренти (яка становить 1,25 та 2% для газу та рідких вуглеводнів відповідно), компанії також передаватимуть частину видобутої продукції на користь держави. Так, частка компенсаційної продукції для покриття понесених витрат інвестором становитиме 64-70%, а частка держави у решті прибуткової продукції коливається від 12% до 35% та, майже за всіх випадків, збільшуватиметься на користь держбюджету, коли проект досягатиме точок окупності (R-factor).

У термін до двох місяців уряд має розглянути рекомендації Міжвідомчої комісії та затвердити переможців конкурсів. Далі розпочнеться етап складання та погодження самої угоди з державою та місцевою громадою, на що передбачено термін до одного року.

Подяка усім-усім за професійну роботу!👏


1 коментар:

  1. І що це Варві дасть?
    Що це значить?
    Мабуть остаточні скорочення?
    Може й правильно, бо красти знову почали бочками.
    Не бояться,що повиганяють!

    ВідповістиВидалити