пʼятницю, 26 липня 2019 р.

Про 33 сесію селищної ради.


  Тиждень тому в залі засідань селищної ради відбулося чергове засідання сесії селищної ради. На цьому засіданні було розглянуто близько 40 питань порядку денного. Вже традиційно трохи більше 20 питань порядку денного були земельними, а решта як прийдеться. Про частину з них я вже згадував в контексті засідань бюджетної комісії, а про решту цікавих моментів буде йтися тут.

     З одного боку ця сесія була традиційною, де як і раніше було бездумне роздавання землі, де як раніше не читавши і не думавши голосувалися звіти, програми та бюджет; де виправляли якісь помилки тому і приймали рішення; де вже втретє розглядали питання інклюзивно-ресурсного центру і так далі. А поряд з цим ця сесія була і новою. Вона була новою в черговому пробиванні дна. Хоча днищ цим скликанням ради було пробито достатньо, але кожне нове дно все більш вражає.
    Що ж мене вразило цього разу?
   По перше зростання нахабності та брехні. До цього була брехня, була і нахабність, яка полягала наприклад в тому, що ми голосуємо що хочемо, а ви там балакайте чи пишіть в своїх фейсбуках, що хочете, а нам все одно, ми галасуємо. При цьому в маси запускалася така собі легенька побрехенька, щоб те все виправдати. Але цього разу була повна брехня та неймовірна нахабність. Про що я. Коли на 32 сесії селищної ради голова бюджетної комісії заявив у залу, що от давайте проголосуємо зараз за благоустрій, а от із завтрашнього дня за всі видатки на благоустрій будемо голосувати окремо, і будемо вирішувати що і як купувати та витрачати. Не пройшло і два тижні тобто 18 липня на засіданні сесії не розглядаючи ні причин ні наслідків, видатки благоустрою закладені у відповідну програму зросли на 600 тис. грн. з 1,8 млн до 2,4 млн. грн.. От такі брехунці. Рухаємося далі, і знову про благоустрій. На цій сесії розглядали звіт про виконання Програми благоустрою за перше півріччя. Так от, затвердили звіт, що передбачає витрачання коштів на послуги крім комунальних 1,9 млн грн.. при цьому рішенням про затвердження цієї Програми передбачено видатки на ці послуги в сумі 1,8 млн. А це вже навіть не брехунці, це тупі нахаби, їх не цікавить навіть логічність дій, їм до сраки все і всі, наїдайтеся. І при цьому ніякої реакції голови бюджетної комісії щодо неприйнятності таких рішень. Голова бюджетної комісії усвідомлює себе головою лише коли асфальтують вулицю де він мешкає, а коли потрібно виконувати свої повноваження він вже не голова, хай хтось, он є інші депутати. Але інші депутати не лізли на стілець голови комісії. Я не розумію для чого це все лайно депутату Гармашу В.І., я не розумію для чого він бреше та закриває очі чи навіть приховує зловживання з виконання бюджету. Це все робиться для громади? Тобто так видумаєте панове аграрії? Тобто мутні схеми у бюджетній сфері це захист громади по вашому? Тоді варто спитати якої громади? Яка це у вас громада, інтереси якої ви так обстоюєте брешучи на кожному кроці навіть не задумуючись що буде завтра. При цьому депутат Гармаш В.І. збирається балотуватися на селищного голову в наступні вибори (тобто в 2020 році). А що ж нове хоче пан Гармаш принести із собою? Нову брехню та нахабність? Та в нас ось суцільна брехня та нахабність 9 років і що? Чим брехун Гармаш ліпший за брехуху Саверську? Але в принципі громада тричі вибирала Саверську, двічі з яких вже її знаючи, хто вона і що вона, але це не впливає на наш «мудрий» нарід, виходячи з цього чого б не обрати і Гармаша.
     Приблизно така ж історія спостерігалася і з затвердженням звіту селищного голови, який затвердили без ніяких питань, от просто взяли і затвердили. Я в свою чергу задав кілька питань з цього приводу, але не почув відповіді на частину з них, а ще іншу частину просто не встиг задати, бо те все забалакали та зашуміли. От у звіті зазначено що за перше півріччя було використано на ремонт доріг 2,078 млн грн., я ж поцікавився скільки коштів при закупівлі цих послуг та робіт вдалося зекономити з використанням системи Прозоро? Кажуть: а ні скільки, витратили навіть трохи більше ніж планували, бо додавали кошти на ці видатки в змінах до бюджету. Оце мабуть теж для громади все робиться, тільки знову ж для якої? На купівлі сміттєвоза теж нічого не зекономили, за звітом скільки заклали на ці витрати стільки і витратили. Зате на реконструкцію системи освітлення в с Калиновиці витратили на одній сторінці звіту 220 тис грн.., а на наступній сторінці 180 тис. грн. Мені щось пояснювали, що тут все нормально там все правильно написано, але я так і не зрозумів, як можна мати в одному звіті дві різні цифри стосовно одного й того видатку. Я так і не зрозумів як можна витратити 220 тис грн., коли на це все передбачено 180 тис. грн.. і так далі.
Своїм маразмом вразила позиція селищного голови стосовно баскетбольного майданчику, чому ці роботи було знято з виконання, як зазначено у звіті. Виявляється на виконання цих робіт потрібно 150 тис. грн., а запланували 70, тому ніхто їх робити не буде. Логічно, а для чого це робити, ми ж краще арку в парк зваримо, на ній намутимо пів ціни, а баскетбольний майданчик нам не треба. Діти там бігають? Та хай бігають хто їм не дає, хай бігають там в калюжах та спотикаються об старе понівечене покриття, яке нам діло до тих дітей. Ми ж для людей робимо, а не для дітей, хіба ті діти люди? Бігають поночі з м’ячем, ні щоб як людські діти втикать в компи, а воно з м’ячем. І то таке, арку дайош? От такі наші захисники землі та захисники людей, але ж їх обрали батьки от тих дітей з баскетбольним м’ячем. І так далі можна запитувати про ці всі програми та звіти про їх виконання, загалом можна підсумувати одне депутатам побарабану що там мутить Саверська, що там вона робить та звітує. При цьому є ширка, при цьому є верхівка аграріїв та верхівка юльчиних, які живуть своїм  життям та поглядами, і принципи ніхто там не буде обстоювати. Тобто брехня – це правда, нахабство це чеснота, баскетболісти то не люди.
Ну і насамкінець дніще дніщенське. І це насправді те, що вразило найбільше. І коли думаєш, що тебе вже нічого не вразить бо ти вже бачив і чув все що хоч, то не так все просто.
Перше дніще пробив депутат аграрій Гармаш В.І. Коли розглядали бюджет пан Гармаш гучно заявив, що 8,5 млн. грн.. з держбюджету на реконструкцію очисних споруд вибила аграрна партія. Вибори так натисли на речовий апарат пана Гармаша, що воно саме поперло з рота. В залі засідань де будь яка політична агітація під час виборів чи поза виборчим процесом взагалі неприпустима, зараз вона лунає. Це наслідок пробивання чергового дна, це наслідок знецінення принципів, це наслідок люмпенізації депутатського складу і так далі.
Але депутата Гармаша перебила Саверська-Лихошва. Ця посадова особа, Боже збав, у Різному почала рекламувати житловий багатоквартирний будинок підприємця Однолька. Тобто виявляється що засідання сесії, тобто її закінчення це як остання сторінка районної газети, де друкують оголошення та рекламу. Тільки то газета, вона для того призначена і їй за те платять кошти, а для чого призначене засідання сесії? І кому за це платили, і які гроші?
Що ж спостерігаємо далі. Я так думаю нас вже скоро чекають чергові пробивання днищ, яскравих вам вражінь.

26.07.2019
Павленко Дмитро

1 коментар:

  1. Діма, тебе послухати - так усі мутять, загрібають гроші. Але вони працюють (як ? інша справа)і результати є. Але скажи нам, дорогий чесний правдолюб, за які кошти ти існуєш? Чи тебе і досі годують тато і мама? Чи ти як валдайська целка - віддаюся за копійки усім підряд, але чесна і незаймана?

    ВідповістиВидалити