суботу, 9 листопада 2019 р.

Винних немає.


      В своєму дописі про 38 сесію селищної ради я обіцяв окремо висвітлити питання початку опалювального періоду у бюджетних установах Варвинської ОТГ, точніше його зриву. Я нагадаю послідовність подій. Починаючи з 04 жовтня доволі різко впала температура навколишнього середовища. Протягом наступних кількох днів вона поступово знижувалася, особливо вночі з 07 на 08 жовтня, коли температура досягала -5 градусів Цельсія. В мережі почалася колотнеча, батьки почали висловлювати невдоволення, зокрема були повідомлення і про 9 градусів Цельсія в шкільних кімнатах. Тоді ж 08 жовтня Варвинським селищним головою було видано розпорядження про початок опалювального періоду. Невідомо чи була колотнеча в мережі причиною такого розпорядження, але до будівлі селищної ради на момент видачі розпорядження  тепло вже було подано.


Але колотнеча колотнечею, розпорядження розпорядженням, але тепла більшість установ на наступний день не отримало, або отримало як тимчасове явище. Реальної картини не було озвучено та її мабуть не знає ніхто. Нормально стартонули дитсадок «Казка», можливо серед перших був ліцей № 2, про температуру в якому нарікали і батьки, і вчителі, але дитсадок Джерельце почали опалювати 18 жовтня, музичну школу 24, а будинок культури мабуть й досі не опалюється. І в принципі допис свій я мав намір написати по перше для розповіді про ці події та про реакцію винуватців цього всього, а по друге з тієї причини щоб попередити варвинчан, а особливо батьків, діти яких відвідують школи, дитсадки, гуртки тощо, що нічого ще не вирішено, в будь який час будь яка установа може припинити функціонувати, адже газ пустили туди, тільки в зв’язку з колотнечею, і тому що героїчна лихо голова два рази їздила до якогось газового посадовця і пильно так дивилася йому в очі, і газ пустили. Практично так це звучало мовою оригіналу. Але я спізнився зі своїм попередженням. Такий випадок трапився вже зовсім скоро в ліцеї № 1, добре що перед канікулами, а не посеред навчальної чверті. Хоча учні цього закладу 04 листопада на уроки не пішли, бо газу не було. Батькам розповідали і що котли поламались, і що поламався лічильник, і може ще щось, але реальна причина як на мою думку про яку мовчать чиновники неготовність до пуску газу, от і все.



Що ж, сталося як сталося, але я повернуся все таки до подій 24 жовтня, тих які відбувалися на засіданні сесії. Кому було цікаво міг те все подивитися на відео, але все таки потрібно трішки розставити акценти.  Так ось, депутат Гармаш поставив питання початку опалювального періоду в порядок денний з метою заслухати звіт та зробити висновки, в тому числі про притягення винних до відповідальності. І от почався цирк. Саверська попритягувала всіх кого можна, всі розповідали як вони героїчно боролися, то з газовиками, які не могли пустити газ, то з метрологом, який чомусь не їхав до них, то з заводами, які не хочуть чи не можуть там щось поремонтувати. Але ніхто чомусь так і не сказав чому вчасно не було здійснено заходів з підготовки до опалювального періоду, ніхто не сказав чому діти мерзли десять днів, а місцями і більше, ніхто не пояснив чому не було підготовлено обладнання до початку опалювального періоду, ніхто в кінці кінців не вибачився перед громадою за те що діти мерзли та хворіли, взагалі.

 Натомість була вистава про газовиків, метролога та не просвердлені отвори. Були розплановані ролі та вивчені промови. Особливо кілька. Так, наприклад,  директор ліцею № 2, а за сумісництвом депутат селищної ради Небрат Василь Іванович «авторитетно» заявив, що особисто він не мерз, а найхолодніше було в його кабінеті 15 градусів, а кругом була норма – 18. А батьки брешуть разом зі своїми дітьми, бо їм нічого робити, от і пишуть там по інтернатах шопопало. Звичайно, що ж тут не зрозуміло, ліцей це діло серйозне, а то попривикали, виховують там вдома ніжних створінь, а повинно бути так, поки не змерзне директор, ніхто і подумать мерзнути не може, а то розпоясалися. Мені чудово зрозуміла поведінка Василя Івановича, чиновник досвідчений, знає що таке кругова порука, «нє па наслишкє» як кажуть малороси. Тільки от читаєш коментарі в мережі і не можеш второпати, чому педагог Наталія Небрат ходила по приміщеннях ліцею у верхньому одязі, що їй було холодно? Я не розумію, директор же ж сказав, що мерзнуть не можна поки він не змерзне, а Наталія Небрат мерзла чомусь. Я так розумію що вони мають бути знайомі, вже ж міг би Василь Іванович Небрат почути та зрозуміти педагога Наталію Небрат, яка працює в тому ж закладі? Але він краще розуміє Педагога з великої літери, Валентину Василівну, бо це є ПЄдагог!!!! А не те що там хтось змерз.

А за директором ліцею № 2 потяглися і інші розплановані  виступи, а на завершення включили найгучнішу бабушку путіна, депутата Пальоху, в якої взагалі немає обмежень що, коли, як і кому говорити, дуже цінний кадр. І там почалося, а-а-а-а, рятуйте, як ви посміли на жінок замахнуться. Вони ж жінки, їм можна все, вони святі, хіба не видно, ось подивіться, навіть газовий чиновник десь там в Чернігові подивився і зачарувався, а тут всякі замислили когось до відповідальності потягти, кого, жінок, а-аа-ааа. І от теліпали теліпали, що й зовсім зателіпали цю проблему. Ініціатор звернення просто пішов в ступор,мабуть він і не сподівався на таку нахабність та зухвалість чиновників. Ніхто з присутніх в залі депутатів його не підтримав, винних немає, депутати мовчки проковтнули цей плювок в обличчя всій громаді. І це до речі добрий урок, всім, перш за все батькам, які своїх дітей лишають, можна сказати напризволяще, на тих людей, яким просто байдуже, що і як відбувається. Головне кругова порука, головне прогнутися перед начальством, головне собі якось там промутиться та вислужитись.  А як же ж так, спитає хтось, це ж діти, святе. Шановні, нікому ваші діти не потрібні, при тому що і вам вони не потрібні. Бо якби були потрібні, то ви б думали кого і для чого ви вибираєте, коли йдете на вибори. Кого ви вибрали? Ви вибрали як я вже висловлювався навіть не циніків, це прості людиноподібні звірі. У них працюють тільки інстинкти, працює нюх, яким вони чують, те що їм прийшло за вітром, чують кров, де можна поживитися, чують смажене, де треба трохи пропетляти, і працює в них тільки інстинкт самозбереження. Адже треба зрозуміти, що то за жінки для яких умови перебування дітей в навчальних закладах це ніщо, їх не цікавить це взагалі, це не аргумент, ну і що, що ваші діти хворіли? Це цих жінок не цікавить, вибачаться, визнавати вину? Ви смішні. Вони інші жінки, до яких вам далеко, вони святі. І якщо ви завтра підете і знову проголосуєте за цих святих жінок, завтра вони стануть богоподібними, і тоді вони почнуть срати вам прямо на голову, і в прямому, і в переносному сенсі цих слів, будьте певні, бо ви їм це дозволили, більше того дали на це повне право.



07.11.2019

Павленко Дмитро.

9 коментарів:

  1. А медик пальоха нагрілась в лікарні, чи носить підігрівач під юбкою. Ото ще горе. меле що попало. Якщо людина від природи гайно, ніякі посади не виховають і розуму не добавлять. А це є ознакою того, що дійсно перед вибором посадовця на посаду чи депутата, людям, неохідно не тільки дивитися в зуби чи обличчя, а думати іще раз думати...

    ВідповістиВидалити
  2. А в медика Пальохи подивившись в зуби та обличчя як в анекдоті .Ти не ходди дочко на побачення до хлопця не ламай йому долю.

    ВідповістиВидалити
  3. Небрат В. ляпає язиком як завжди, а про наслідки не думає. Як може бути директором школи людина якій наплювать що діти , педагоги і дружина мерзнуть в школі.

    ВідповістиВидалити
  4. В последнее время никаких изменений в законодательстве, которые касались бы поверки счетчиков воды, не было, заявлений относительно этого вопроса от власти также, поэтому поиски ответа мы начали с Интернета. И сразу же нашли нужное постановление — его Верховный суд принял 15 июля этого года. Суть дела №235/499/17, о котором говорит Михаил Альбинович, такова: истец — потребитель услуг по водоснабжению и водоотводу в квартире дома, который обслуживает КП «Покров-скводоканал» (Донецкая область), в начале 2010 года за собственные средства установил в своем помещении прибор учета холодной воды. Этот счетчик был взят в эксплуатацию и опломбирован. По договору потребитель обязался в установленные сроки проводить его поверку. Сроки очередных поверок приходились на 3 июня 2013 года и 3 июля 2016 года. Первую поверку счетчик прошел без проблем, поэтому плата за водоснабжение и водоотвод потребителю, как и раньше, насчитывалась по объемам потребленного ресурса. А вот с июля 2016-го начались недоразумения — жильцы квартиры получили квитанцию, в которой плата насчитывалась... по нормам. Поставщик услуг объяснил это просто: счетчик не был вовремя поверен. Как оказалось, 4 июля потребитель обратился к поставщику услуг по поводу поверки, но ему сообщили, что сделать ее он должен за свой счет. Обращения относительно бесплатной поверки (она на то время уже входила в тариф) были поставщиком услуг проигнорированы. До конца года потребитель принципиально продолжал платить за воду по показаниям своего счетчика, в итоге из-за разницы этих показаний и начислений по нормам, которые осуществляло КП, образовался долг почти в полторы тысячи гривен. Тогда потребитель и обратился в суд с просьбой списать долг, обязать КП провести бесплатную поверку и выплатить ему компенсацию за моральный ущерб. В суде первой инстанции исковые требования были частично удовлетворены — долг списали, а КП обязали за свой счет осуществить поверку. Потом были рассмотрения в апелляционном, Высшем специализированном и, в конце концов, в Верховном судах. Последний и вынес постановление, в котором говорилось, что «согласно Правилам предоставления услуг по централизованному отоплению, снабжению холодной и горячей водой и водоотводу (в редакции, действующей на момент возникновения спорных правоотношений!) предусмотрено, что квартирные средства учета воды и тепловой энергии берутся исполнителем на абонентский учет, а их периодическая поверка, обслуживание и ремонт (в том числе демонтаж, транспортировка и монтаж) проводятся за счет исполнителя, в обязанности которого входит контроль межповерочных интервалов, поверка квартирных средств учета, их обслуживание и ремонт, в то время как обязанностью потоебиателя является своевременная оплата предоставленных услуг по ценам и тарифам, установленным требованиям законодательства».

    Ключевая фраза в этом постановлении — «в редакции, действующей на момент возникновения спорных правоотношений», — отмечает специалист по информационной деятельности КП «Черниговводоканал» Игорь Грищенко. — В тариф по водоснабжению и водоотводу поверка счетчиков была внесена с 1 января 2016 года. С 29 ноября 2017 года для жильцов многоквартирных домов, а с 17 декабря того же года для жильцов частных обслуживание и поверка приборов учета холодной воды стали платными—абоненты должны платить за поверку счетчиков по договорным ценам предприятиям, предоставляющим такие услуги (НКРЭКУ исключила из структуры тарифа на водоснабжение и водоотвод расходы, связанные с поверкой счетчиков холодной и горячей воды. — Авт.).

    В последнее время мы наблюдаем, как в СМИ активно распространяется это постановление Верховного суда, принятое еще в июле. Потребители, которые его читают, в нюансы почему-то не вникают, вот и выходит, что сами себя вводят в заблуждение. Поэтому большая просьба ко всем: если видите такие публикации, внимательно вчитывайтесь, чтобы потом не чувствовать себя обманутыми.

    ВідповістиВидалити
  5. А не може Валентина Василівна розібратися та повідомити громадськість райцентру та прилеглих сіл про появу басмачів які роздають квітанції про перевірку димовентканалів спираючись бог зна нащо.Відповідальність за утримання та перевірку це особиста позиція кожного власника житла і ніякі Првила не дають права газівникам відключати абонентів.А якщо відключать доведеться відповідати за порушення правил не абонентам а тим хто відключив.Прошу до захисту абонентів долучитися громадську організацшю по захисту справ споживача.75грн від кожного двору це не мала дотація .

    ВідповістиВидалити
  6. Кому дотація?ПухуМ.П.?А чомуб і ні .У нього напевно пенсія трохи вища чим у наших матерів в селі так давай ще здирати за роботу яку не виконує.Ми ще знаємо його однодумців.Так хай для них ці гроші будуть на .....

    ВідповістиВидалити
  7. Цікавий парень Небрат Вася))рідкісний балабол,до речі любитель шари))та й гроші любить

    ВідповістиВидалити