четвер, 12 березня 2020 р.

Випробування тарифами не пройшов.

     Тиждень тому в залі засідань селищної ради пройшли так звані громадські слухання з приводу зміни тарифів на водопостачання та водовідведення. Ось про це повідомлення на офіційному сайті. Я не був на цьому зібранні, але зауваження щодо нових начебто тарифів подав, можна ознайомитися на зображеннях нижче.

     Через пару тижнів на засіданні виконкому ці тарифи буде прийнято незважаючи ні на що, не тому що КП «Господар» має чіткий економічно обґрунтований розрахунок, а тому що вже закінчилися гроші в бюджеті, щоб відшкодовувати різницю між теперішніми тарифами 2016 року та реальними витратами підприємства. Хоча на сьогоднішній день ніхто окрім бухгалтера підприємства не знає реальні витрати підприємства. І до речі директор КП «Господар» обіцяв інформацію про ці витрати зробити відкритою, але виявилося, що обіцяного можна і не дочекатися.
     Такою обіцянкою виявилося і прозорий процес розрахунку та встановлення тарифів. Адже розрахунку тарифів на водопостачання та водовідведення немає. Те, що КП «Господар» подав до виконкому, то просто вигадана «методом стелі» цифра, яка таким же ж методом начебто розділена на складові. Але економічно обґрунтованих розрахунків планових витрат ніхто не робив, про що я і доводив в своїх зауваженнях. Близько місяця тому я особисто говорив про це і директору КП «Господар» Щербатюку О.М., але ніякі аргументи не сприймаються – в нас, каже, все нормально. В результаті ми отримали не тільки пусті обіцянки щодо прозорості розрахунків тарифів, ми отримали повну профанацію цього процесу, нехтування будь якими вимогами законодавства та руйнування загалом системи розроблення тарифів. Оце так здобули. При Садовому такого не було. Що ще можна сказати, щоб багато не говорити? Нове молоде керівництво повело нас в не такі далекі, але часи, які майже ніхто не пам’ятає, коли тарифи придумували, їхали в область домовлялися і їх погоджували, таке собі середньовіччя, яке існувало до 2010 року. І я уявити собі не міг, що до такого можна повернутися. Більшої ганьби в цій всій історії важко уявити. Зрозумійте, мова не йде про те, що тарифи високі чи низькі, дорого чи дешево і так далі. Про це немає на якому ґрунті говорити, мова йде про те, що їх немає зовсім, а є простий договорняк кількох людей, що там все нормально, от і все.
      Директор Щербатюк О.М. випробування тарифами не пройшов, і з огляду на те як все відбувається питання тут не тільки в тарифах і не стільки в тарифах. А питання в тому як приймаються рішення. А вони приймаються за доволі популярним зараз в Україні принципом «А какая разніца». Це коротко, щоб дуже не розжовувати. Бо головне не вимоги законодавства чи принципи за якими мають відбуватися процеси в галузі ЖКГ. А головне якісь там уявлення людей, які взагалі далекі від того, що таке комунальне господарство, і що з ним робити, але це ж не головне, або какая разніца. І що мене найбільше вразило в цій історії це те, що дійові особи збираються брехати, маніпулювати та робити вигляд, що все нормально незважаючи ні на що, так би мовити до кінця.
    На такі мої думки не так давно, один варвинчанин мені зауважив, що я розповідаю якісь нісенітниці, адже він особисто чув від Щербатюка, що той начебто вже навів порядок в КП «Господар». Безперечно, Щербатюк міг навести там порядок, в своїй голові, так як і наш зелений очільник держави закінчив війну на Донбасі, у себе в голові. Тільки тут головне питання, а війна від цього закінчилася? Так от я й запитаю у всіх, а порядок наведений?




04.03.2020

Павленко Дмитро

1 коментар:

  1. Ви краще зробіть запит, за час своєї роботи (пів року)з підняття з колін підприємства та наведення порядку, скільки часу фактично новий директор був на роботі? Зважаючи на те, що вже встиг побувати декілька разів у відпустці, на лікарняному, в санаторії. ніколи йому хворому займатися такими дрібницями як тарифи.

    ВідповістиВидалити