понеділок, 5 березня 2018 р.

Про п’яту сесію селищної ради.


        27 лютого 2018 року відбулася 5 сесія Варвинської селищної ради. Порядок денний цієї сесії  складався аж з двох питань. Можливо хтось вже заплутався в усіх цих сесіях і причинах їх зібрання, але таке життя. Причиною зібрання цієї сесії були зарплата та енергоносії бюджетних установ про які я вже втомився писати та говорити. Я нагадаю, що бюджет Варвинської ОТГ на 2018 був затверджений 22 січня 2018 року.
З цього приводу я робив окремий допис, і основним моментом того допису була теза, що бюджет не соціальний, як те намагалася напарити громаді голова, і значна частина установ знаходяться по суті без фінансування. Але тоді і перед сесією, та й тижнів два після сесії ніхто особливо не звертав на те увагу, розповідали, що то те заважає, то те не дає, то в когось зарплата велика, а  в нас не дуже, і так далі, але все ж прийшлося панам включити задню. Але для цього потрібно було за 36 днів провести 4 сесії, напророкувати купу паперів, витратити купу часу, і все одно прийти до того варіанту який пропонували опоненти. І що характерно змінилася і тональність розмов і акценти. Те що раніше звучало, що йдіть до своїх керівників та розпорядників, і те що там якісь фантастичні цифри, і там всяка брехня і так далі, то вже зараз звучить – людям треба дати зарплату. Звичайно, що треба, а що ж Вам казалося. До речі, Саверська, взагалі, нічого не говорила, і посмішки не було на обличчі, такої як тоді коли тер центр посилала до розпорядників коштів. Не було радості за те, що люди зарплату отримають, бо це ж не та зарплата.
         Якщо говорити по суті питання, то перше питання порядку денного, про внесення змін до бюджету ОТГ, стосувалося перерозподілу коштів на видатки близько  1,2 млн. грн.. з ремонту доріг на заробітні плати та енергоносії установ, що знаходяться у Варві. Мова йде про забезпечення 100 відсотків обов’язку ОТГ фінансувати установи до яких вона має відношення в лютому-березні 2018 року. Враховуючи 550 тисяч грн.., що були до виділені на третій сесії на такі ж видатки тільки в січні місяці, то загальна сума до виділених коштів, тобто тих що не були передбачені в бюджеті в редакції від 22 січня 2018 року, тобто в редакції другої сесії, на перший квартал 2018 року складе близько 1,8 млн. грн.. Так що от такі справи. Невеселій голові варто нагадати, що за березнем місяцем будуть і наступні, і на них також потрібно передбачити зарплати та енергоносії, а не чекати поки хтось прийде з вилами до кабінету.
         Друге питання порядку денного стосувалося штатних розписів установ в старостинських округах Леляків та Калиновиці, і було по суті процедурним.
        Загалом сесія пройшла швидко і зовсім спокійно. В різному ми знову почули черговий брєд від голови, як вона буде ходити відчиняти та зачиняти майбутню автостанцію у будівлі друкарні. Таку маячню окрім Саверської ніхто і придумати й не зміг. Відкривати на цілий день і лишати без нагляду цілу будівлю, тим більше якій 100, або й більше років, щоб там хтось щось робив, і точно не чекав автобусу, маячня не сусвітня.


01.03.2018
Павленко Дмитро

Немає коментарів:

Дописати коментар