вівторок, 15 квітня 2014 р.

Підготовка до військових дій.



 Теоретична частина знань під час військових дій.


Ця стаття зорієнтована на тих людей, хто цілком розуміє що за мир треба воювати. Якщо лишилися ті, які тішать себе думкою що все мирно уляжеться, можуть спокійно вимикати комп і йти дивитися серіал типу Глухарь, чи як там його.
Що таке війна і дещо з азів – можна підчерпнути з мережі інтернет, коль ви вже тут. Я ж,  максимально скорочу свою думку для економії як свого так і вашого часу.

Почну з поганого. Воєнні дії вже є. Факт. Тепер про хороше, наша перемога – безсумнівна. Її можна  буде поставити під сумнів, лише за умови, що українці будуть дуже допомагати ворогу. В усіх інших випадках Україна переможе.
Не хочеться розписувати, що кількості російських вояк не вистачить і на одне мільйонне місто. Пригадайте майдан з 10 тис мінтів, військових і різних звірей. Вони розчинилися в 5-ти кварталах і далі їх не було видно. Візьміть до уваги фактор незнайомої місцевості. Уявляєте якщо вас кинуть воювати у С.Петербург?! Як ви себе будете там почувати? Отож. Крім цього, згадайте як приймати бій у себе на районі і як у незнайомому місті… Паралелей можна приводити ще багато.
До справи. Воювати можна активно і пасивно. Для тих хто пасивно, а таких багато (хай там аби що, тільки мене не трогайте і родину). Якщо ви в цьому біологічному ланцюгу, вам прості правила. Не допомагайте ворогу. Ні їжею, ні розповідями про місцевість, ні перекладом но російську, ні паливом, ні водою, ні, навіть посмішкою. Можете гойдатися як рослина. Трішки активніші: вкидайте дезінформацію, давайте ворогу харчі від яких добре проносить (якщо є можливість труїти - …). В той же час, допомагайте повстанцям і бойовим українським побратимам: харчі, одяг, короткий притулок, боєприпаси, …
Тепер слово до моїх активних побратимів. Воювати можна з державними, підвладними угрупуваннями і самостійно сколоченими об’єднаннями. Я мало гарного скажу про армію. Там свої задачі. Зара я не впевнений що влада на стороні народу. А якщо це дійсно так, які накази вона буде давати?! Безумовно, якщо ви відчуваєте себе міцною цеглою в стіні – тоді просіться в армію. Це краще ніж ховатися дома, у родичів, за кордоном, …
Якщо ви відчуваєте себе вагомим і самостійним – збирайте команду. Але це не просто компанія, як на гулянці, це має бути один, єдиний, організм, не дивлячись на декілька осіб з своїми точками зору.
Тим, хто обрав армію – розповідать всі тонкощі будуть бойові офіцери і командири. Але, певна інформація, із написаної нижче, може стати в нагоді всім без виключення.
Війна – це крайня стадія агресії. Дійсно, це страшно. Але, коли вже почалося і ви перед фактом, треба швидко адаптуватися. Насправді військові дії не такі страшні і хаотичні. Для початку тре відкинути паніку і увімкнути здоровий глузд. Врешті решт ви вже в такому стані і треба виходити з нього максимально ефективно. Насправді сценаріїв розвитку подій дуже багато. Факторів які впливають на перебіг подій – не менше. Постараюся дати загальні рекомендації. Більш детально, спробую описати в наступних дописах, або, якщо будуть, конкретні питання.   
Мирні жителі. Або ті хто не воюють і т.д. Якщо хочете зберегти їм життя, дайте короткі рекомендації:
1.       Ніякої камуфльованої одежі. Зі стволом бувають не тільки здорові глуздом особи, а й налякані до всирачки чуваки, які готові тиснуть на курок не розбираючи свої/чужі з думкою війна все спише, аби не замочили.
2.       Цінні речі, продукти, консервація і т.д. мають бути розділені на декілька частин. Кожна окремо. Всі члени родини мають знати яку ничку здають першою, яку другою, яку третьою. Щоб не здати все одним махом. Це на випадок якщо до їх родин завітають непрохані гості. Чинити опір таким, якщо вони на подвір’ї – нараження на небезпеку всієї родини. При цьому запевняти що це останнє і просити залишити хоч щось.
3.       Якщо прийняте рішення чинити опір у себе на подвір’ї, показати ствол і відправити з Богом – погана ідея. Сюди повернуться з підмогою, живих не лишиться. Опір – завжди остаточний, без варіантів типу заручника або дати в бороду. Тільки на глушняк.
4.       Якщо бачите що окупанту щось сподобалось у вас дома, або знайдена ничка, спробуйте виміняти це на щось. В ідеалі – на зброю. Як мінімум – сухпай. В любому випадку, цінне заберуть, а так, є шанс отримати щось в замін.
5.       Паливо-мастильні матеріали – рідке золото.
6.       Не ходіть туди де щось коїться заради поглянути що відбувається. Якщо дійсно відбувається вас зачистять. Показують «Тихо. І йдіть далі» - це тільки у фільмах. В реальних умовах заріжуть.
7.       Всі переміщення по вулицям на автомобілях – подвійна небезпека.
8.       Якщо впевнені що не пройдете по місту непомітно і дуже треба йти – натягніть на спину біле простирадло. При підході до блокпосту або озброєних чоловічків зробіть так щоб було видно ваші руки.
9.       Якщо вам на зустріч виходить озброєний чоловічок, не тіште себе ілюзією що він один, щоби забрати в нього зброю. 100% на позиціях його підкріплення і ви в прицілі, так що без зайвих рухів.
10.   Рух по місту (мирний) тільки в день. Ввечері – ви мішень, навіть якщо йдете з білим прапором.
Тепер для тих хто вирішив чинити супротив.
Перш за все ви маєте знати, що війна – командний вид спорту. Один – надійно, але не довго. Тому, або збирайте команду, або приєднуйтеся до сформованої.
Зброя. Все що є. Гладкоствол – це вже дуже добре. Де можна добути більш вагому – міліція. Також, в міліції є дані, хто має нарізну зброю, яку саме і за якою адресою…
Ніколи не направляйте на своїх. Ні на запобіжнику, ні розряджену, ні розібрану. За такі фінти отримаєте «догану».
На АК є 3 положення. Блок, автомат, одиночні.  Одиночні – крайнє нижнє положення. Зроблено для «наляканих» які тиснуть до упору, щоби не випустили весь рожок.
Запобіжник на АК лязгає всім відомим звуком. Для беззвучного перемикання відтягніть його в сторону і переведіть в потрібний вогонь
Перед рухом після привалу попригайте на місті щоби виявити лишні шуми. Все що брящить – примотуйте. Патрон в патроннік і на запобіжник.
Вивчіть балістику вашої зброї. Вона стріляє не по рівній траєкторії. Таблиці у вільному доступі. Також дослідіть вплив вітру на політ кулі. Це добряче зекономить ваші патрони.
Якщо є нагода вибирати щось із зброї, вибирайте з найбільш розповсюдженим калібром. Патрони мають властивість швидко закінчуватися.
Не гидуйте обшарити і забрати зброю та припаси вбитих. Сентименти відкладіть до ліпших часів.
Якщо йдете в «автономку», беріть 360 патронів (12 магазинів), ще стільки ж в пачках в наплічник – економія на вазі.
Магазини на вас – це ще один слой бронезахисту захисту.
Комір – завжди піднятий. Частково захищає від дрібних осколків вразливу шию.
Не чіпайте гранатомети, якщо не знайомі як з ними «спілкуватися». Залиште цю справу більш досвідченим побратимам.
Якщо вам щось почулося, зупиніть групу і дайте «тишу». Слухайте уважно. Не дивлячись не те що це гальмує перехід, тільки бовдури можуть на вас сваритися.
Зупинившись не стійте. Всі на коліно або лягти. Це вимотує, але питання виживання всієї групи.
Зручно, коли автомат на руках, а руки, складені нахрест на грудях. При цьому, великий палець правої руки – на запобіжнику, що дозволяє вже на скидці бути готовим до вогню.
Автоматний ремень – завжди на шиї. Інакше, при вибуху, ви – в одну сторону, автомат – в іншу і ви із 300 перетворюєтеся на 200.
На посту не спати. Хто спить – труп. Під час ВВВ розстрілювали офіційно. Зараз – неофіційно.
Відливати тільки на коліні. Інакше ви мішень.
Чихати в себе.
Хто повільно біга – швидко помирає.
Чека з гранати – тільки пальцями. Ніяких зубами (із бойовиків).
Якщо «чистите» приміщення заходимо «по двоє». Спочатку граната, потім ви.
Граната (світло-шумова, газова, …)в приміщення, котиться, а не кидається.
Закотили одну, взрив, закотили другу але не взведену. Нехай тягнуть руки від зброї. Після другої працюєте швидко.
Не бігати перед стволом товариша і не перегороджувати лінію можливого вогню.
Люба закрита дверця – недоторканна. Рівно як і ящики, патіфони, холодильники. Навить кришки унітаза. Все це легко мінується. Якщо в шафі кричить кошеня – воно там з гранатою.
За килимами на стінах бувають проходи.
Якщо ведете вогонь з кімнати, то тільки з її самої глибини. Не вистачає висоти для стрільби вниз, станьте на табурет, але ніяких з підвіконника. Не вмикайте світло. Воно вам тільки завадить і допоможе ворогу.
Прикривайтеся навіть в глибині кімнати. Осколки цегли та бетону теж літають.
Довго затримуватися на одній позиції – погана ідея.
Вираховувати снайпера – не ваша робота. Профі вичислити надзвичайно важко і часозатратно. Воюйте далі, не звертаючи уваги, дотримуючись простих правил які були написані в попередніх статтях (Рухайтесь, зупинки тільки в захищених місцях, …).
На АК 74 ідеально стає оптика (ПСО) з СВД. На дистанціях 500-600 м. в обох близько сполучені траекторії.
Із підствольника, в приміщенні, стрелять Неможна. У нього є час взводу і потрібно пролетіти 15-25м., до вибуху.
Сучасні гранати РГО та РГН вибухають від удару. Вони обладнані ударним детонатором. Вибух через проміжок часу – це самоліквідатор. На той випадок, якщо граната упала в щось пухке.
Ніхто, не знімає мін та ВП крім фахівців. Їх часто ставлять із секретом від зняття. Ідею просто перерізати розтяжку – погана. Навіть фахівці надають перевагу підриву тротиловою шашкою.
При пораненні. Бувають венозні і артеріальні кровотечі. Коротко: з венозним товариш протягне кілька годин; з артеріальним – відлік йде на секунди. Далі втрати свідомості і гіпоксія. Так що, щоб не встановлювати і не париться, швидко накладуйте артеріальний жгут поверх рани. Абітура з мед вузів хочуть мене поправити?! Знаю, але за таких умов прийдеться порушити і повернутися в бій. А у товариша з’явиться пів години – година для розбору що там таке, або вашого приходу медбрата.
Жгут – завжди під рукою. Не в сумці чи наплічнику, а на прикладі, або розгрузці і тільки під рукою. Жгутів, завжди, 2. Накладуючи один товаришу, інший, через хвилину, може знадобитися вам.
Трассера. Крім того що засирають ствол, вони чітко виказують вашу позицію. До того ж, прицільний вогонь, ними, вести важче. Їх зручно ставити три останні в магазині, для того щоб не було несподіванкою, що магазин пустий. Крім того, якщо ви залишите один патрон в стволі, вам залишиться тільки пристебнути новий рожок, а значить швидкість перезарядки виросте.
Зброю потрібно чистити кожен день. Особливо в районі дульного гальма. Якщо там буде канавка або ямка – кучність бою значно знизиться.
Пам’ятайте, відправляючи патрон в патроннік, затвор відпускаємо різко, щоб лязгнув. Інакше – зажує.
Слідкуйте за гігієною! Натрете ноги – ви не воїн.
Речі першої необхідності. Пишу всі підряд не залежно від сезонності і характерної місцевості. З собою всі тягати нема необхідності, але мати такі в запасі, дома і в мирний час, бажано.
Одяг:
1.       Берци. Важливі 2 критерії – не промокають і легкі. Бундесовські – саме те що треба.
2.       Мінімум 5 пар носків, в т.ч. зимових.
3.       Щільні штани.
4.       Термобілизна.
5.       2 бавовняні майки.
6.       Щільна польова куртка.
7.       Ремінь.
8.       Маскхалат (під умови).
9.       Флісова куртка.
10.   Зимова куртка та штани.
11.   Зимові боти.
12.   Зимова шапка. Не ушанка.
13.   Кепка або панамка. Краще панама із брезенту щоб тримала влогу.
14.   Шарф зимовий.
15.   «Арафатка».
16.   Перчатки та рукавички.

Спорядження та екіпіровка. Позначені «*» не першочергові, а бажані.
1.       Рюкзак рейдовий. 60 л.
2.       Рюкзак штурмовий. 25 л. *
3.       П’ятиточечник (килимок для сидіння поліфункціональний) *
4.       Спальний мішок.
5.       Наколінники.
6.       Плащ-палатка.
7.       Складний килимок.
8.       Розгрузка. *
9.       Бронік.
10.   Балістичні окуляри. *
11.   Бронешолом, в гіршому варіанті – каска.
12.   Фляга, а краще гідратор.
13.   Мала піхотна лопата.
14.   Десантна мотузка 50м. *
15.   Індивідуальний котелок з спиртовим, газовим, … пальником. (Армія Швейцарії дешево і якісно поліфункціонально).
16.   Карабіни.
17.   Компас.
18.   Паракорд 20 м. Зараз розповсюдженні у вигляді плетених брослетів.
19.   Вилка, ложка.
20.   Люстерце.
21.   Грим.
22.   Набір голок, ниток, булавок.
23.   Сірники.
24.   Набір для чистки зброї.
25.   Ружейне мастило.
26.   Тальк.
27.   Стрілкові, тактичні перчатки.
28.   Ізострічка.
29.   Ліхтарі. (налобний, кишеньковий).
30.   Тактичний, ружейний ремінь.* Мені більше до вподоби трьохточечний.
31.   Ножі. (Фікса і кишеньковий).
32.   Годинник з стрілками.
33.   Олівець.
34.   Папір.
35.   Рація * (Зв’язок українською і по домовленим кодам. Не кожен москаль знає Українську).
36.   Пончо.
37.   Засіб від комарів (не вонючий).
38.   Біноколь / моноколь.
39.   Дальномір. *
40.   Анемометр. *
41.   Мультитул з бітами.

По медицині:
Все під персональні болячки. 3 артеріальні жгути. Богато бинтів. Шовний матеріал. Голка. Знеболюючі таблетки. Дезінфікуючі засоби. Жорсткі антибіотики. Активоване вугілля. Кетанов,              Дексаметазон, Кордіамін в ампулах. Шприци. Інсулінові шприци + новокаїн для новокаїнової блокади.
Харчі.
Окрім звичних круп рекомендую мати при собі батончики типу снікерс. У спортсменів можна перейняти анаболічні стероїди які добавляють енергії (для окремих випадків, перевантажувати організм не можна).
  П.С. У наступній статті - тактика ведення військових дій за теперішніх умов.
Лютий.

  



       



Немає коментарів:

Дописати коментар