пʼятницю, 11 квітня 2014 р.

Рибальська ініціатива.

    
    На тлі складної ситуації в країні останні кілька місяців Варва продовжує бути напівсонним царством.  І майже «вибухом», сприймається громадська ініціатива серед рибалок аматорів, що започаткувалася наприкінці березня. Так ініціативною групою 22 березня було проведено збори рибалок на стадіоні селища. На зборах були присутні близько 150 рибалок аматорів, також були запрошені інспектор Чернігіврибохорони з м. Прилук та голова Варвинського УТМР Булда Анатолій Володимирович. На зібранні обговорювалися загальні актуальні питання рибальства, такі як нерест, відповідна заборона лову, також була оприлюднена інформація про дозволені місця лову під час нересту на території Варвинського району (до таких належать:
гребля водойми 2-га дамба, гребля водойми в Озерянах на кутку Борсуківка та гребля водойми в центральній частині с. Остапівка). Окрім цього рибінспектором було наголошено і на вимогах Правил любительського та спортивного рибальства. Також були обговорені безпосередні питання розвитку рибальського руху в селищі, і як наслідок було прийнято рішення про об’єднання рибалок аматорів навколо природоохоронної громадської організації «Варвинське товариство рибалок», та звернення до керівництва Гнідинцівського ГПЗ про дозвіл використання водойми для розвитку любительського рибальства. Знайшла підтримку і ініціатива із зарибнення 2-гої дамби, також була озвучена ідея зарибнення річки Удай.

      Так протягом наступного тижня було отримано дозвіл від керівництва Гнідинцівського ГПЗ на використання водойми для розвитку любительського та спортивного лову. Також за кошт рибалок було придбано 100 кг дворічного малька судака, якого успішно випущено до водойми 2-га дамба. Інша група небайдужих мешканців району кілька днів по тому зарибнила дорослимкарасем в кількості 60 кг річку Удай.
      Через два тижні після перших зборів, 5-го квітня відбулися другі збори, на яких також зібралося близько 150 чоловік. Ці збори мали на меті вирішити організаційні питання, також обговорювалися і інші дрібніші питання. Серед основних обговорювались наступні:
1)      вибори Ради товариства;
2)      Розроблення графіку чергування на водоймі 2-га дамба;
За результатами зборів вирішили:
- обрати Раду товариства в кількості 12 чоловік;
- Раді товариства доручити організувати цілодобове чергування членів Товариства з метою контролю дотримання громадянами Правил любительського та спортивного лову та виявлення осіб, що використовують заборонені засоби лову, а також попередження порушення вимог законодавства з охорони навколишнього природного середовища.
    А вже наступного дня 6-го квітня членами Товариства було проведено толоку з прибирання берегів водойми. Цей захід відвідало більше 150 рибалок аматорів. На берегах 2-гої дамби було зібрано 17 автомобільних причепів сміття.

     В найближчі дні членами Товариства планується зарибнити 2-гу дамбу мальком карася.

1 коментар:

  1. Молодці. Так тримати! Головне не збавляти темпи и не остановитись на досягнутому.

    ВідповістиВидалити