середу, 2 квітня 2014 р.

Пам'ятка як працює снайпер.


 1 . Снайпер противника, як правило, діє не один, а в складі снайперської групи. 
2 . Снайпер здатний виявити тебе і вразити вдень на відстані 500 метрів і більше, вночі - до 300 метрів. Рухому колісну і гусеничну техніку він виявляє в нічних умовах на відстані більше 1000 метрів.


3 . Снайпер противника в першу чергу вражає найбільш важливі і уразливі цілі. Пам'ятай , що він  може полювати і за тобою.

4 . Чіткі орієнтири і добре помітні рубежі полегшують снайперам противника вести прицільний вогонь. Маскуй місце свого розташування, обладнай 2-3 запасні позиції, як можна частіше міняй їх.
 5 . Снайпери противника діють із заздалегідь обладнаних основних і запасних вогневих позицій, які вибирають в непримітних місцях, що забезпечує їм хороший огляд. У місті, маючи потужну групу прикриття (15-20 чол.), снайпер займає чільні висотні будівлі. У складі невеликих груп (3-4 чол.) він обладнає вогневу позицію на нижніх і середніх поверхах, в глибині приміщення, що полегшує йому перехід на запасну позицію. Завжди оглянь прилеглу місцевість, визнач на своїй позиції недоступне для можливого снайперського вогню місце і займи його .
6 . Снайпер противника вражає ціль в самі вразливі, не прикриті бронежилетом частини тіла і голову. Ніколи не зневажай засобами бронезахисту. Тема бронезахисту буде окремою. Насправді бронік і каска не здатні захистити тебе від снайпера (справжнього). Це захист від осколків та куль з «касатєльной» траекторією.
7 . Снайпери противника як вдень, так і вночі, активно працюють при звуковому маскуванні одиночних гвинтівочних пострілів та інтенсивної стрілянини. Неприцільна стрільба противника може свідчити про початок роботи снайперів.
8 . Снайперські групи противника, що включають кілька автоматників і гранатометника, діють зухвало:
стрілки, як правило, вночі, провокують відповісти вогнем з наших позицій, снайпер противника по спалахах пострілів швидко виявляє цілі і вражає їх;
при висуванні бронетехніки на позиції снайперської групи противника гранатометчик, що входить до її складу, із засідки вражає техніку. Будь витриманим, не виявляй себе, відрізняй імітацію від самих дій противника, веди вогонь на враження.
9 . Улюбленою тактикою снайперів противника, особливо вночі - є дії з засідок, по заздалегідь підготовленим ділянкам місцевості. При пересуванні не будь хорошою мішенню!
10 . Снайперів противника, які ведуть спостереження, можна виявити вдень – по сонячним відблискам (блікам оптики), вночі - за допомогою приладів нічного бачення. Організуй і постійно веди спостереження, не включай прилад нічного бачення, доки не переконаєшся, що супротивник не оглядає місцевість з використанням таких же приладів.
11 . Час безперервного бойового чергування снайперів супротивника на вогневої позиції може бути різним. Зробивши, один- два постріли, він змінює вогневу позицію. Будь гранично уважним при спостереженні. Зміну позиції снайпером помітити дуже складно, але за непрямими ознаками можна.
 12 . Снайпери противника можуть діяти в повній ізоляції і маскуватися не тільки від противника, але і від своїх. Ведучи спостереження, особливу увагу звертай на приховані підступи і місця, зручні для розташування вогневих засобів та спостережних пунктів, які можуть прикривати снайпери. Виявленню снайперських пар противника сприяють навіть незначні демаскуючі ознаки: блиск, шум, пар, хитання гілок, поява нових предметів, зміни в їх положенні і формі і тд.
13 . Противник хитрий і підступний. Снайпер часто працює в певному місці в якому ти обов'язково з'явишся, наприклад біля убитого або пораненого. Часто снайпер працює по ногам однієї людини, щоб потім вести вогонь на враження кількох осіб які прийдуть на допомогу. Надаючи допомогу пораненому товаришу, будь уважний і обережний, використовуй дими для прихованого підходу.

14 . При пошуку снайпера пам'ятай, що ним може бути і старий, і підліток, і жінка.
Лютий

Немає коментарів:

Дописати коментар