пʼятниця, 21 травня 2021 р.

Не довго музика грала або в «домік» постукали.


     Не так давно на цій сторінці я повідомляв вам про перипетії з ініціювання проведення аудиту селищного бюджету. Може ви пам’ятаєте як вчительки виховательки рятували від моєї пропозиції практично весь світ, всю громаду, і таки врятували, мій проект рішення так і не потрапив на розгляд сесії. А ще я наголошував на тому що саме цих персонажів проблеми з селищним бюджетом не зачеплять, а от їх підлеглих обов’язково. Ба більше практично всі хто отримує зарплатню з селищного бюджету це рано чи пізно зрозуміють, ось цитата з мого допису:

«30 квітня на засіданні сесії я не був, а який сенс, картопля жде, це питання зняли з порядку денного, але це не закінчення історії. Для когось закінчення буде в листопаді-грудні, коли їм оголосять про скорочення, хтось може про це почує ще раніше, звичайно учасників вистави не скоротять, от так і будемо повзти на цвинтар.»



Але не довго грала музика, вчителькивиховательки заховавшись в свій «домік» не довго спочивали на лаврах, бо те про що я писав ще тиждень тому вже відбувається, кажуть гроші кончилися чи їх хтось кончив, невідомо, але їх немає і тепер усім педагогічним працівникам освіти пропонують добровільно відмовитися від частини стимулюючих виплат у вигляді так званої доплати за престижність роботи. Також пропонують інші всілякі «гаразди». Мотивують це тим, що бюджет так сплановано та затверджено, що там коштів кому на 60 %, кому на 70, а кому й того немає. Ви й самі можете ознайомитися з відповідною довідкою, яку підготував відділ освіти. До речі депутатам таку довідку не показують, воно їм не треба. 



Іншими словами в «домік» постукали. Кажуть вилазьте, будемо трусити на гроші. Ось давайте так потрусимо, щоб зекономити 4,5 млн грн., скоротимо престижність, скоротимо  необов’язкові заміни (якщо вони необов’язкові чому вони існують?), в кінці кінців ліквідуємо дитсадок в Мармизівці, економія страшна 283 тис грн.. Взагалі-то не вистачає близько 30 млн. грн.. тільки на зарплату, тільки в сфері освіти, але то нічого, тут головне ворогів мудрого наріду знайти та написати про це в помийниці. Всі ж біди не від того, як вчителькивиховательки голосують, а від того, що є враги, які про це говорять. Що ж рєбята, ті що в «домікє», побачимо як довго у вас вийде в ньому сидіти, все тільки починається.

15.05.2021

Павленко Дмитро


Немає коментарів:

Дописати коментар