середа, 26 травня 2021 р.

Куди ж поділися кошти громади?


     14 травня начальник фінансового відділу Варвинської селищної ради Марина Кузьмич прозвітувала перед виконавчим комітетом про виконання бюджету за перший квартал 2021 року. Правда, звіт не був такий докладний. Як пояснили, він був направлений членам виконкому завчасно.

Тож прозвучали загальні цифри доходів і витрат по галузям діяльності. Не було сказано більш докладно, на що було витрачено кошти громади. А приховувати було що.

     Наприклад, на премію працівників селищної ради використано 230,3 тис. грн., а на інтенсивність 662,9 тис. грн. Тобто, 893,2 тис. грн. додатково до основної заробітної плати. Чи не забагато це?

А для того щоб замінити старі металеві, ржаві, диряві труби водопроводу у Варві і покращити якість води, кажуть немає коштів. Як бачимо, збагачення наших чиновників іде за рахунок коштів громади. І чи це зароблена премія чи інтенсивність нікого не хвилює. Аби набити кишеню купюрами.

     І ще один керівник намагається нажитися за рахунок громади. Це директор ТОВ «Редакція газети «Слово Варвинщини» Євгенія Зима. Яка встановила собі заробітну плату майже в 30 тис. грн. і щомісячно чекає кошти від селищної ради за як би висвітлену в газеті їхню шалену роботу. І таким чином за перший квартал отримала на рахунок ТОВ від селищної ради кошти в сумі 112 420 грн. Тож так можна жити і не думати про збільшення тиражу газети. Найдуться дурні депутати які і ще проголосують про виділення коштів.           

    А ще цікавим є витрати на організацію благоустрою. Всього за квартал використано коштів в сумі 

1 147 254,39 грн. Із них на оплату праці з нарахуванням 596 284,12 грн. Скільки ж це працює людей щоб нарахувати таку суму? Чи не забагато це для громади?

     Ну а тепер поясню, що таке премія і що таке інтенсивність для наших чиновників.

     Премія – це грошова сума, що виплачується понад основну заробітну плату, як стимулювання за успішну трудову діяльність.

     Інтенсивність праці – це напружена робота, яка забезпечує найбільшу продуктивність.

У наших чиновників, я не бачу успіхів у трудовій діяльності, показників, ініціативи.  


17 травня 2021 року

Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів»                В.П.Остапець


Немає коментарів:

Дописати коментар