вівторок, 5 лютого 2019 р.

Про вільні залишки коштів.


     В останні дні в мережі почали розповсюджувати інформацію стосовно вільних залишків коштів зведеного бюджету району. При цьому пишучи, що це кошти районного бюджету. Але є величезна різниця між районним бюджетом та зведеним бюджетом району. Адже до зведеного бюджету входять показники як районного бюджету так і всіх місцевих бюджетів населених пунктів, які входять до району (за винятком ОТГ). Ось ця таблиця по всім районам області.


     За показниками зведеного бюджету Варвинського району в районному бюджеті та бюджеті сіл району, за винятком Варвинської ОТГ, залишилось за підсумками 2018 року залишилось 10,662 млн грн..
І тут почалося, Варвинська ОТГ поширила цю інформацію, депутати ОТГ поширюють, купа людей поширюють, лайкають, коментують, обурюються, де ці кошти, що це таке, а вони просять наших коштів і так далі.
Мені особисто дивно, що така дурна мода, як заглядати в чужі кишені, не маючи до тих кишень ніякого відношення так швиденько шириться поміж людьми. І мені дивно чому Варвинська ОТГ і всі до цього причетні не оприлюднюють інформацію про свої вільні залишки та не розмірковують про причини чому такі вільні залишки утворилися і чому їх не використали, хоча б трохи з тих 8 млн. Ось наприклад мені як мешканцю Варвинської ОТГ цікаво скільки вільних залишків залишилося у селищному бюджеті і чому їх не використали і так далі. І якщо наші славні чиновники не хочуть оприлюднити таку інформацію, то її оприлюдню я. Ось шановні які кошти не змогли використати у Варвинській ОТГ


І саме це питання потрібно обговорювати. Саме це повинно хвилювати мешканців ОТГ, саме питання ефективного використання та бюджетного планування у Варвинській ОТГ повинно перш за все нас всіх хвилювати, а не скільки там грошей у Гнідинець та Світличному, або скільки грошей в районному бюджеті. До слова з тих 10 млн. за неофіційною інформацією районних коштів 4,4 млн; у Гнідинець лишилось майже 2,9 млн., у Світличному 1,768, у Богданах 360 тис і так далі.

І коли неурядові організації, такі як Центр розвитку місцевого самоврядування, що засновані на кошти наших європейських партнерів для наче б то допомоги в реформі, будуть також розганяти інформацію про районні бюджети, а не бюджети ОТГ, аналізувати їх, подавати нам мешканцям громад інформацію, в тому числі критичну, яка мала б виявити прорахунки та помилки, для чого вони наче б то і створені, то це виглядає м’яко кажучи просто як нестатутна діяльність. Чи даний Центр створено в тому числі для інформаційного протистояння проти тих хто не хоче об’єднання? Чи такі дії спонукають когось до такого об’єднання? Можливо краще подати інформацію про успіхи в ОТГ, які будуть переконливим доказом для подальших об’єднань, а не вести інформаційну війну та заглядати до сусідських кишень???
03.02.2019
Павленко Дмитро

7 коментарів:

  1. То виходить, що коштів в РАЙОНІ залишилося 10 млн.А у Варвинської ОТГ 7 млн. Питання. ЧОМУ тоді НЕ РЕМОНТУВАЛИСЯ ДОРОГИ, НЕ ЧИСТИВСЯ СНІГ ТАК ЯК ТРЕБА!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ІСТОРІЯ ПРО ВІЛЬНІ ЗАЛИШКИ: продовження.

      Чимало критики довелося отримати за оприлюднення даних про понад 200 лямів вільних залишків на рахунках бюджетів районів (районний бюджет + бюджети сільрад, що не в ОТГ). Основне зауваження опонентів: це не кошти райбюджету, то все у сільрад, ми тут ні до чого, в райбюджетах пусто-пусто.

      Виявляється далеко не пусто. Наприклад, у невеликому Сосницькому районі у райбюджеті вільних власних залишків станом на 01.01.2019 р. понад 2 млн. грн. З них 1,7 млн. грн. - це ... (довга пауза)... - ДОДАТКОВА ДОТАЦІЯ !!! на передані повноваження в освіті і медицині. Виявляється область так "накачала" деякі райони додатковою, що й освоїти не встигли. Пристими словами - закинули зайвого, хай буде.

      І це ще не все - залишки освітньої субвенції на рахунку райбюджету склали 1,25 млн. грн. Так, саме тієї освітньої субвенції, яку так безпідставно "зняли" з ряду бюджетів ОТГ у 2018 рокі.

      Видалити
  2. Іван Петрович5 лютого 2019 р. о 13:26

    Підтримуючи Павленка, хочу сказати, що він фахово розповів, що таке вільні залишки і у який спосіб вони є. Ще якось можна зрозуміти перехожого громадянина Варви, який не розуміється у таких речах. Але депутатський корпус ОТГ і їх чиновники проявляють навіть більшу далекість від того перехожого. Це прикро, що і на посади і в депутати за нашою допомогою допустили таких далеких людей. Ну що ж, що посіяли те і пожинаємо.

    ВідповістиВидалити
  3. Эту историю поведал мне товарищ, который раньше работал опером в полиции. Повествование буду вести от его лица. Вообще оперуполномоченным приходится сталкиваться с разным. Вот, например, поручили мне однажды выполнение секретного и очень ответственного задания. Передо мной была поставлена задача вести скрытое наблюдение за окнами квартиры, расположенной в многоэтажном доме, где предположительно скрывался опасный бандит. А как это сделать скрыто? Не сидеть же сутками в авто во дворе? Ведь преступник тоже не глупый, быстро слежку срисует. Нужно было действовать тоньше. Как известно, незаметнее всего то, что находится у всех на виду.
    Поэтому, в целях скрытого наблюдения, было принято решение переодеть меня в бомжа. Я специально две недели не брился и не стригся, достал из кладовки старую одежду, предварительно выпачкав ее и порезав кое-где ножницами. На ноги обул растоптанные ботинки. В общем, бомж из меня получился первоклассный. «Поселился» я в нужном дворе. Никому не было дела до бомжа, который целыми днями сидит на детской площадке, периодически копаясь в помойке и собирая пустые бутылки. Ну, бомж и бомж. Прохожие, глядя на меня, лишь брезгливо морщились. Итак, стою я в подворотне, наблюдаю за нужными окнами. Весь заросший, в грязной и дурно пахнущей одежде. В общем, работаю. И тут мимо меня проходит моя бывшая девушка, Маринка.
    Мы с ней полтора года назад расстались. Она каким-то чутьем (наверное, женским) узнала в грязном бомже меня. Стыдно было до ужаса, а еще обидно, так как нельзя рассказать Марине о конспирации. Нужно притворяться натуральным бомжом, подтверждая легенду. Нельзя было ни убегать, ни отворачиваться. Ведь можно упустить объект. Марина подошла ко мне ближе, присмотрелась и, ухмыляясь, сказала: «Ой, Господи, как же хорошо, что я тогда за тебя замуж не выскочила…!»

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дядя ви дурак??чи вам більше нічого в пусту голову не приходить?

      Видалити
  4. Якщо лишилися кошти то що заважає вирішити проблему з собаками які бігають тічками і кидаються на людей?

    ВідповістиВидалити
  5. Просыпаюсь. Утро. Весь в цветах. Думаю, всё... Похоронили уже. Ан нет, всё нормально. Клумба.

    ВідповістиВидалити