вівторок, 12 лютого 2019 р.

Про реалізацію проектів.



  В історії про європейське містечко, як центральну мрію у воспальонном мозгу де-кого, можна вважати залучення сторонніх коштів, інвестицій, грантів. Щоб створити європейське містечко у Варві безперечно не вистачить тільки місцевих бюджетних коштів, та при такому їх витрачанні, і це є очевидним. Але мрія все залишається мрією, а всі згадки про це просто балачками. І вже пішов дев’ятий рік, а все щось потрапляє в колеса.
    Підтвердженням цієї всієї історії є подія яка відбулася в п’ятницю 08 лютого 2019 року в Чернігівській ОДА. Там відбувалося засідання комісії, що визначала найкращі проекти, які матимуть можливість брати участь у відборі вже в Мінрегіоні, і які будуть профінансовані, за умови остаточного відбору, за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Так на розгляд комісії було подано 197 проектів, які були оцінені за певними критеріями та відповідно отримали свій рейтинг з відповідною кількістю балів. Комісія відсіяла 57 проектів, як такі, що не могли брати участь в конкурсі. І серед цих 140 проектів були обрані 20 з кількістю балів в 49 і більше, які і будуть брати участь в остаточному конкурсному відборі вже в Мінрегіоні.

     Чиновниками Варвинської ОТГ на даний конкурс був поданий один проект - Реконструкція каналізаційних очисних споруд з впровадженням енергозберігаючих технологій на основі установки «УМКА-БІО» в смт. Варва. Чому він лише один не зрозуміло, адже інші ОТГ, міста, райони подавали по декілька проектів, а тут був поданий лише один проект. І даний проект набрав 42,5 бали та зайняв 24 місце. Відповідно і не був відібраний. Але наша мрійниця не здавалася і подала апеляцію, але її комісія відхилила, навіть не обговорюючи.
Але і в цьому випадку Валентина Василівна не здавалася, адже головне в конкурсі не кількість балів в рейтингу, а наполегливість не зважаючи ні на що. І на цій чудовій світлині ви можете це побачити.

 Умовно цю світлину можна назвати так: «…хочете, я стану перед вами на коліна, тільки підтримайте мене». Для людей не обізнаних в політичних тонкощах поведінки «європейського» селищного голови таке читати чи чути дивно або і дико, але достатньо обізнаних людей це не здивує. Адже у Саверської є два прийоми якими вона широко користується для маніпуляції ЛОХами. Перший прийом звучить десь приблизно так: «от я вас уклінно прошу, я так стараюся, так стараюся, я вас уклінно прошу», а другий прийом я оголосив трохи вище як назву світлини. Я не знаю що саме селищний голова говорила комісії, але голова ОДА був безапеляційний, при цьому пообіцяв, що цей проект буде подано на розгляд обласної ради для можливого фінансування за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.
Що ж маємо в сухому залишку? Жоден проект на жоден об’єкт громади в 2019 році не буде профінансовано за кошти ДФРР. Невідомо чи буде профінансований проект реконструкції очисних споруд за кошти обласного фонду ОНПР. Про участь в інших конкурсах та про залучення інших інвестицій також нічого не відомо.
До речі в 20 відібраних проектів потрапив проект реконструкції Журавської ЗОШ, яка була подана Варвинською РДА. І тут відразу виникає питання, а чому не був поданий проект від Варвинської ОТГ на таку ж реконструкцію  бувшої гімназії?
10.02.2019
Павленко Дмитро

21 коментар:

  1. Іван Петрович12 лютого 2019 р. о 07:09

    Вся проблема на мою думку виникла від здібностей організувати роботу. А «…хочете, я стану перед вами на коліна, тільки підтримайте мене» чи «от я вас уклінно прошу, я так стараюся, так стараюся, я вас уклінно прошу» не завжди спрацьовує. Можливо на ОТГ- рівні і спрацює, а от на рівні області чи державному рівні скоріш за все не пройде. Та зрештою і не пройшло. А от керівництво Варвинської РДА - молодці бо обгрунтували важливість руконструкції приміщення Журавської школи. А може і не потрібна реконструкція приміщення колишньої гімназії. Голова ОТГ ж була там заступником директора і напевно знає стан справ. Якщо ні, то постає питання а де ж був депутат - директор Небрат? Якщо те приміщення потребує реконструкції.

    ВідповістиВидалити
  2. А може просто не потрібно реконстроювати систему каналізації? Де ж був новий імпортний новий директор "Господаря" зі своїм новим заступником? Мабуть не зовсім володє станом справ на довіреній ділянці роботи, чи не зовсім компетентний заступник голови, що відає питаннями комунальної сфери. Самі питання. А відповіді мабуть ми не взнаємо. Не відібрали нашу програму та й справі кінець. Будемо чекати на нові ідеї керманичів.

    ВідповістиВидалити
  3. Це ще раз доводить, що на і на виборних посадах і на посадах призначених повинні бути ПРОФЕСІОНАЛИ - ГОСПОДАРНИКИ, у яких великий практичний та життєвий досвід. Не може кухарка керувати країною. І поки народ цього не зрозуміє - до тих пір діла не буде. Це безвихідь.

    Соромно, звичайно...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. яка вона кухарка, там юшку Микола варить, а вона тiльки чубчика свого бриалинить й вмiе

      Видалити
  4. Про яких господарників може йти мова, якщо на даний час, всупереч економічним розрахункам за маршрутом Світличне-Богдани-Дащенки курсує одночасно два шкільних автобуси? Шановні автори цієї ідеї,невже особисті амбіції повинні переважати над здоровим глуздом?

    ВідповістиВидалити
  5. Знає як проводити реконструкцію очисних М. Гайдай, який у свій час добре відмив гроші. Ці очисні з першого дня підпадали під сумнів якості їх роботи

    ВідповістиВидалити
  6. Хай би Саверська ще стала на коліна перед Чернігівськими чиновниками, щоб було зберегти автостанцію.

    ВідповістиВидалити
  7. Якби губернатор був на своєму місці, то плюнувби у обличчя. Це не рівень керівника ОТГ- це баба базарна. Документи необхідно відмінно готовити.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. не гарно плюватися губернатору....

      Видалити
    2. Дивлячись куди плювати.може й треба було плюнути щоб не лізла межиочі.

      Видалити
  8. Фірма нардепа Дмитренка отримує мільйонні дотації
    08-Лют-19
    Сільськогосподарське підприємство «Батьківщина», яке належить дружині та батьку народного депутата Олега Дмитренка отримала з державного бюджету 2,5 мільйона гривень аграрної дотації.

    Про це йдеться у програмі «СХЕМИ: корупція в деталях».

    Зазначимо, що на момент обрання до Верховної ради Дмитренко був директором цього підприємства.

    На питання журналістів, скільки у минулому році компанія родини Олега Дмитренка отримала аграрної дотації, нардеп відповів: «Нуль!». Однак пізніше пояснив, що це дотація на кожного голову ВРХ. «Це не дотація, це просто кошти держави. Міністерство аграрної політики зацікавлене в тому, щоб всі підприємства зберігали тваринництво»,- сказав Дмитренко.

    Відмітимо, що компанія родини нардепа отримала найбільшу дотацію з усіх фірм у Чернігівській області. «Ну вони мають найбільше поголів’я тваринництва»,- пояснив народний обранець

    Як відомо, Олег Дмитренко був обраний до Верховної ради по одномандатному округу №210 (Чернігівська область). На сьогоднішній день він є членом аграрного комітету ВР.
    "Чернігівщина: події і коментарі"

    ВідповістиВидалити
  9. По-перше, для агрохолдинга "Батьківщина" 2млн.-це копійки!!!
    По- друге, телевізійні "Схеми" належать Рінатіку Ахметіку.А у нього не "схеми". а схемища постійні.Отож чія б корова мичала!

    ВідповістиВидалити
  10. Оце да, що два автобуси курсують за двума учнями. Це не амибіції, це дурь. Це приклад того, що після 60 років у голові висихає, а у жіночій статі такий процес бис ріше іде. Тут необхідна велика робота психіатра

    ВідповістиВидалити
  11. Іван Петрович14 лютого 2019 р. о 08:30

    Жах! Кому належать автобуси: комбінату чи школам? Хто замовляє, хто виконує замовлення? Треба все зя'ясувати ізмусити винних відшкодувати завдані збитки громаді

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановний, ви розберіться зразу де хрен а де яйця, а потім зрозумієте кому нанесені збитки!

      Видалити
    2. Шановний доводжу до відома що комбінат частково фінансуєтся з громади Варви...ось вам і хрін.далі будуть і яйця!

      Видалити
    3. Один автобус належить ОТГ .другий належеть РДА оце вам і я яйця.

      Видалити
    4. Іван Петрович18 лютого 2019 р. о 16:42

      А між ОТГ і РДА - прірва, бо знаходяться на різних вулицях. Отже збитків не має. Є не скоординовані дії, які наносять шкоду або громаді селища або громаді району. Або хрену або яцям , велимишановний.

      Видалити
  12. Віктор Даценко14 лютого 2019 р. о 10:01

    Та кому б не належали автобуси, необхідна відповідальність та поміркованість. Явно,що утворивши ОТГ у такому форматі та обравши безтолкових- це буде до тіх пір, поки їх люди не розженуть. Хто б як не відносився до Саверської, але вона є одна із активних учасників утворення любої ОТГ, лишби мати владу.Утворивши так- це горе, яке буде і подальше впливати на життя людей. Той хто розуміє що натворили і в якому статусі залишився район, який не може вплинути на процеси ОТГ і навідь домовитись, щоби люди не сміялись з отаких прикладів, які наведені вище, то це ганьба таким посадовцям. Якщо керівництво ОТГ і надалі буде ходити з короною не думаючи про свої дії у Варві нічого не залишиться. Формат ОТГ який утворений у районі- це не децентрилізація, а безконтрольна нажива безчесних посадовців.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Іван Петрович14 лютого 2019 р. о 11:14

      Повністю з Вами згоден. Саверська була серед ініціаторів створення тому, що хотіла і ввійшла в історію Варви, як перша голова ОТГ. Наше ж горе, що ми обрали на її, не подумавши, що між обв'язками голови селища і обов'язками голови об'єднаної громади, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Керувати класом і школою не одне і теж. А ще ж нас чекає, ще одне ОТГ в Озерянах. Там буде, ще цікавіше.

      Видалити