понеділок, 28 жовтня 2013 р.

Репліка куратора.


 Переглянувши останню сотню коментарів, як би це прикро не звучало, але виникає відчуття, що потрапив на хаотичний інформаційний смітник. Хтось може зауважити, що росте рейтинг блогу, відповідно до кількості переглядів (більше  81 тис.) та коментарів. Але, якщо рейтинг,  дається такою ціною, то грош ціна такому рейтингу.

Розуміючи, що є теми, коментуючи які, ми можемо робити зміни на краще, такі теми, негайно створюються. Не дивлячись на це, аудиторія блогу, наче навмисно, залишає коментарі, в недотичних темах. Це, м’яко кажучи, не зовсім влаштовує колектив цього інформаційного ресурсу. Беручи до уваги, що він був, є, і, сподіваюсь, буде вільною платформою для діалогу відвідувачів, виникає спірне питання, чистити коментарі чи ні. Повірте, нам дуже не хочеться цього робити, але деякі коменти, просто змушують це робити. Виключно для повного, та прозорого розуміння, чому ми збираємося модерувати коментарі, поясню:
1.       Відповідність коментарів до тематики статей, дасть змогу відвідувачам, швидко зорієнтуватися.
2.       Безпідставне, та необґрунтоване коментування, в різких тонах не веде ні до істини, ні до бажання щось змінювати.
3.       Навіть хаос має бути впорядкованим.
 Тепер стосовно Анонімних коментарів. Є прохання, писати під ім’ям / псевдонімом, щоб опоненти мали змогу звернутися до конкретного учасника (все це виключно для Вашої зручності і не впливає на анонімність). Часто виникає потреба звернутися до попередника, і пишуть: «До аноніма від…». Система продумана, і дає можливість, опублікувати коментар від імені – для цього, в меню «коментувати як» виберіть пункт «Ім’я / URL» як показано на малюнку. Поле «Ім’я» - заповнюємо, URL  залишаємо пустим.
Стосовно тематики. Ми, на ваше перше бажання, відкриємо  будь-яку  тематику, звісно, в рамках чинного законодавства України ;), для жвавого та живого обговорення піднятої теми.  Для цього достатньо надіслати нам листа з обґрунтуванням тематики на varva.news@gmail.com.
Далі йду по коментарям. Відвідувачі блогу - цитую: «…поливали Гайдая С.А. в лице " Дружбы новой" грязью» ніхто із редакторського колективу блогу,  нікого брудом не поливають. Взагалі, цей блог, створено, для висвітлення подій, що кояться навколо нашого району.  А також, для можливості підняти, та мати можливість реагувати на події, що кояться навколо нас, а не для обливання брудними плітками оточуючих.
Далі тема погроз. Доволі не приємно, коли хтось анонімно відповідає від імені редакторського колективу, ну то таке. Редактори, і дотичні до самих статей учасники, не публікуються під анонімами. Можу Вас запевнити, що, поки що, ніхто не збирається нікуди тікати і влаштовувати партизанські війни.
 Також, не хочеться розписувати цю тему на 10 сторінок. Тому підведу висновок. Наступний тиждень – оголошується чистим тижнем, протягом якого ми «підчистимо» деякі коментарі.
Нагадую, що на блозі існує зручна МАПА. Скориставшись якою, Ви можете знайти тему для дискусій.
 Надалі, якщо комент НЕ буде відповідати тематиці статті і, на нашу думку, точніше на думку модера,  матиме необґрунтований «наїзд», або приниження - буде видалений.  Нагадую, що модератор, являється обраною колективом особою.
Якщо Ви не згодні з діями модератора, Ви можете звернутися або за нашою електронною адресою, або за номером телефону, внизу кожної сторінки. Ще раз повідомляю, жодне звернення, не залишиться без уваги.
Добраніч, та нехай щастить.
Щиро Ваш, куратор блогу varva-news.blogspot.com


  

7 коментарів:

  1. Для того щоб не виникало надалі таких ситуацій, які описано вище, слід прописати хоч елементарні правила блогу (по-пгинципу: це можна, а це зась), а для цього впровадити на сайті елементарну реїстрацію (на тих самих принципах анонімності і виключно для того, щоб ознайомити коментаторів з правилами розміщеннями постів), інакше бруду вам не уникнути.

    ВідповістиВидалити
  2. По цьому посту я можу вгадати назву улюбленої газети пана Василя. Вона називається "У кожен двір".
    Щодо репліки куратора, то це занадто вже суворі вимоги. Назвати останню сотню коментарів інформаційним смітником теж занадто. Правильніше це інформаційний зріз, позиція людей, які не просто читають, а ще й коментують блог. Вона може подобатись чи ні, але вона існує.
    Щодо дотичності тем, то встановити чіткі критерії нереально. У цьому легко переконатися, переглянувши будь-який сайт, де дозволені коментарі. Від “Української правди” до наших обласних. Так можна видалити будь-який коментар. Наприклад, говорили про Кернел, а згадали Гайдая чи Дмитренка. Все – тема недотична, викидаємо комент.
    Так само нереально визначити, що є “безпідставним, та необґрунтованим коментуванням, в різких тонах”. На мою думку, для прикладу, слова куратора “грош ціна такому рейтингу” якраз і відповідають цим вимогам. Вважаю їх безпідставними і сказаними в різкому тоні. З такими підходами можна хтозна до чого домодеруватися.
    Мапа це добре, але не для актуальних коментів. Зручно скористатися нею для пошуку матеріалів на певну тему, чи пошуку більш давніх публікацій. А максимум коментів припадає на свіжі новини, які першими стоять на блозі. Мапа тут не потрібна за рідкісними винятками коментування суперпопулярних матеріалів.
    Про обливання брудом. Все це дуже відносно. Про нецензурні слова та подібне все зрозуміло. Але, що робити, коли для когось є брудом правда, якої він не хоче чути? Або ж просто відмінна від його особистої точка зору. Нехай і не зовсім правильна. Так для того й існує блог, щоб в обговоренні народжувалась істина. Хіба образою можна вважати оцінку тієї чи іншої особи на керівний посаді? Якщо ти публічна людина, то сам це вибрав і дай можливість обговорювати все, що відбувається навколо тебе.
    З позицією куратора про коментарі під іменем Анонім згоден на сто відсотків. Звичайно, значно зручніше називати нік, коли відповідаєш комусь, а не посилатись на дату і час комента.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Респект товаришу "Сергій" , як він друкуючи одним пальцем, скільки думок реальних виклав. Як казав Jason Nusser "Молодець".

      Видалити
  3. Скоро і на цьому блозі, за Кернел, Гайдая,і Дмитренка - розтріл.
    Як казав Jason Nusser "Молодець" - у Гайдая китаомйськом джипі їздить.

    ВідповістиВидалити
  4. Правила в розробці. Тепер, опублікувати коментарі можуть відвідувачі, які мають профіль у: гуглях, ЖивомуЖурналі, WordPress, TypePad, AIM, та OpenID.
    Чому? Розумні зрозуміють. Решті і пояснювати вже набридло. Набридло тоннами чистити матюччя, наїзди та маячню, яку клепають не то під замовлення, не то від нічого робити, всі кому не лінь. Нам є чим займатися крім постійного перегляду та фільтрування. Можна ж проявити хоч трішки банальної поваги до роботи блогу?! Замість того, щоб відкопати, проаналізувати та оформити матеріал, нам доводиться перевіряти коментаторів.
    При прив'язці до профілю/псевдоніму, сподіваюсь, відвідувачі будуть більш відповідально ставитися до своїх коментів, здобуваючи відповідну репутацію на блозі.
    Безглузді та безпідставні припущення, що на цю тему можна писати а на цю ні, або що блог купили з бельбухами - теж вже досить набридли. Крім того, є створена тема про роботу блогу. Там можна сказати що його купив Гайдай, чи Кернел, чи Дружба, чи Дмитренко, чи 1+1, чи хто там ще. Бажано б ще вказати чому саме той чи інший покупець.
    Якщо у когось виникнуть складнощі із відкриттям аккаунту для можливості залишати коментарі - звертайтесь, ми і в цьому готові вам допомогти.
    Добраніч, та нехай щастить.

    ВідповістиВидалити