суботу, 12 квітня 2014 р.

Юлі волю! Юлі волю? Юлі? волю?

Тимошенко: війна чи політичний крах

Більше всіх про російське вторгнення на Україну, вважаю, зараз мріє Юлія Тимошенко. Можу, звичайно, помилятися на рахунок Юлії Володимирівни, але в кожному разі зрив виборів 25 травня - це її останній шанс зберегтися в українській політиці хоча б у більш - менш осяжній перспективі.

Незадовго до закінчення етапу офіційного висунення кандидатів у президенти, 26 березня, були оприлюднені дані соціологічного опитування, проведеного спільно відразу чотирма соціологічними фірмами - СОЦІСом, КМІСом, Рейтингом та Центром ім. Разумкова. Для лідера ВО «Батьківщина » ці дані виявилися вельми гнітючі: Петра Порошенка на президентських виборах висловили готовність підтримати 24,9 % опитаних, Віталія Кличка - 8,9 %, Юлію Тимошенко - 8,2 % , Сергія Тігіпка - 7,3 %.

Стартова позиція Юлії Тимошенко вкрай слабка - триразове відставання від лідера гонки .

Але ця позиція ослабла ще більше через три дні, коли 29 березня Віталій Кличко оголосив про те, що знімається з президентських виборів на користь Петра Порошенко. Будемо говорити прямо: шанси перемогти на президентських виборах 25 травня у Тимошенко практично нульові.

Буквально вслід за оголошенням про освіту тандему Порошенко -Кличко - і все це на тлі застиглих на місці низьких рейтингів Тимошенко - у партії «Батьківщина » з'явилися перші втікачі. 2 квітня про свій вихід з партії оголосив Микола Томенко, пояснивши це так: «Враховуючи те, що партія" Батьківщина " реалізувала свої головні цілі - стала повноцінною партією влади, а також домоглася звільнення Юлії Тимошенко - вважаю можливим вийти зі складу партії. Позапартійний статус дасть можливість мені активніше сконцентруватися на парламентській та громадської діяльності ».

М'яко кажучи, дивне пояснення мотивів покинути партію влади. Що заважає Миколі Володимировичу « сконцентруватися на парламентській та громадської діяльності», будучи в рядах «Батьківщини»? Здавалося б навпаки - якщо політсила, в якої він перебував з листопада 2005 -го, стала партією влади, то саме в цей момент відкриваються широкі можливості для самореалізації. Або пан Томенко зрозумів, що «Батьківщина» - це каліф на годину? Інакше кажучи, статус партії влади виявиться не довгий? А тому й віддав перевагу звільнитися від уз «Батьківщини» - щоб згодом (наприклад, в ході майбутніх парламентських виборів) примкнути до більш перспективної політичної сили?

3 квітня ще один нардеп - Михайло Хміль - вирішив покинути ряди партії «Батьківщина». Схожа ситуація в регіонах, наприклад , в той же день, що і Томенко, з лав «Батьківщини» вийшов депутат Рівненської обласної ради Михайло Кириллов ...

Взагалі- з партії влади, тим більше що має хороші перспективи залишатися такою протягом осяжного періоду, бігти не прийнято. Зазвичай все відбувається навпаки: в таку партію стоїть черга на вхід. А з «Батьківщини» - на вихід. Політики, а вони на Україні схильні, що називається, тримати ніс за вітром, завжди чуйні до питань політичної кон'юнктури. І це незмінно було хорошим індикатором: перспективу будь-якої політичної сили завжди можна оцінити по тому - нарощуються або ж рідшають її ряди. У «Батьківщини» нині спостерігається друга.

Несподівані для себе сигнали отримала Тимошенко з Європи. Їй практично прямим текстом дають зрозуміти, що потрібно йти з української політики. Глава німецького бундестагу Норберт Ламмерт публічно розкритикував плани Юлії Володимирівни щодо президентського крісла: «вона так само мало підходить для політичного керівництва України, як і скинутий з президентського поста Віктор Янукович».

Зауважимо, що пан Ламмерт представляє в бундестазі Християнсько -демократичний союз, тобто політичну силу Ангели Меркель - нинішнього канцлера Німеччини. Після тих численних обмінів люб'язностями між Меркель і Тимошенко часів ув'язнення останньої, активності німецького керівництва з визволення українського екс -прем'єра з в'язниці - Юлія Володимирівна, очевидно, розраховувала на іншу позицію Берліна.

2 квітня були оприлюднені дані соціологічного опитування, проведеного на замовлення впливового німецького видання Stern. Як повідомляла «Німецька хвиля», тільки 20 % опитаних німців, які мають право голосу в Німеччині, вважають, що Тимошенко можна довіряти. Тоді як 64 % респондентів заявили, що ставляться до екс-прем'єра України із застереженням.

З чого раптом в Німеччині проводять соцопитування щодо рівня довіри до Юлії Тимошенко? Уявімо, що на Україні соціологи раптом вирішили б з'ясувати, як громадяни ставляться до політика іншої країни, до того ж, навіть не є представником влади. Очевидно, даний соцопитування на замовлення видання Stern мав стати ще одним сигналом - як самої Юлії Володимирівні (мовляв, на підтримку провідної країни ЄС їй розраховувати не варто), так і безпосередньо політбомонду Німеччини: не слід йти врозріз з німецьким громадською думкою, надаючи той чи інше політичне сприяння Тимошенко.

Отже, 25 травня - якщо не відбувається нічого екстраординарного - Тимошенко може втратити все і відправлятися на політичну пенсію. Ліквідувати стартове відставання від Порошенка, тим більше після того, як його підтримав Кличко - практично не реально. Додамо, що паралельно з президентською буде проходити кампанія з виборів мера столиці, в якій Віталій Кличко має найбільші шанси. Враховуючи, що Кличко і Порошенко нині становлять політичний тандем, мерська кампанія першого працюватиме на президентську кампанію другого, додаючи Петру Олексійовичу голоси від виборців - киян.


Сьогодні очолювана Тимошенко партія « Батьківщина » фактично має всю владу в країні: прем'єр- міністр, глава ВР, він же в.о. президента, секретар РНБО, керівник МВС, цілий ряд губернаторів... Навіть не займаючи офіційних посад, Юлія Володимирівна має можливість «рулювати» Україна. Вона дає вказівки, які закони слід приймати в парламенті, іноді по -простому заявляється на засідання РНБО ( хоча не має на те законних підстав), створює якісь штаби «порятунку України від агресії» та інше.

Всього цього Тимошенко вмить позбудеться після 25 травня. Новий президент - нова команда, в якій Юлія Володимирівна зі своїми креатурами будуть явно зайвими. У Тимошенко ніколи не було особливої
​​любові (у політичному сенсі) ні з Порошенком, ні з Кличком. Плюс кредитна історія Юлії Володимирівни, схильної до інтриг і «підсиджування» партнерів.

Тому можна не сумніватися, що, прийшовши до влади, група Порошенка - Кличко буде робити все, що так і не доробив Віктор Янукович - усувати Тимошенко з політичної арени України остаточно і безповоротно.

До того ж є маса даних, що за тандемом Порошенко - Кличко стоїть «заклятий друг» Тимошенко Дмитро Фірташ. Як тепер з'ясувалося, за участю олігарха відбувалося об'єднання зазначених політиків. Медіа- структури Фірташа, насамперед телеканал «Інтер», цілком орієнтовані на інформаційний супровід кампаній Порошенко і Кличко ... Вважаю, не помилюся, якщо заявлю, що однією з домовленостей у форматі Фірташ - Порошенко - Кличко було перетворення Тимошенко на політичний труп .

Після президентських виборів неминуче постане питання про перевибори Верховної Ради. Ця тема і зараз на слуху, при цьому дострокові вибори парламенту користуються підтримкою в суспільстві. А новому президенту буде необхідно заручитися «своїм» більшістю у ВР. Це тим більше важливо в умовах дії Конституції 2004 року, при якій кандидатуру прем'єра і персональний склад Кабміну, за винятком глав МО і МЗС, визначає парламентська коаліція.

Крім того, у переможця буде велика спокуса скористатися сприятливою електоральної ситуацією (президентський рейтинг потягне вгору і рейтинг стоїть за ним політичної сили), щоб переформатувати Верховну Раду в своїх інтересах. І добре якщо на цих дострокових виборах до ВР очолювана Тимошенко партія отримає хоча б половину від нині наявного числа депутатських мандатів.

Що робити Юлії Володимирівні в даній вкрай негативною для неї ситуації і при настільки, м'яко кажучи, несприятливих політичних перспективах?

Звичайно, можна було б припустити щось фантастичне: за кілька років перебування у в'язниці Тимошенко переосмислила свої вчинки з минулого життя (благо, вільного часу було більш ніж достатньо), кардинально змінилася, стримала амбіції і, головне, відмовилася від сповідування принципу «мета виправдовує засоби» (де під метою передбачається влада - будь-що). Але, прямо скажемо, віриться в це насилу.

Якщо ж Юлія Володимирівна і тепер - це «та сама» Тимошенко, modus operandi (тобто спосіб дій) якої всім добре відомий, то від неї слід очікувати «сюрпризів». Як нещодавно заявив у інтерв'ю «Главкому» її соратник Юрій Луценко, «мені здається, що Юля здивує ще багатьох з нас». Дійсно, вона це вміє. Здивує - мало не здасться нікому.


Згадаймо, як Тимошенко «дивувала» минулого. У 2005 -му, не встигнувши увійти у владу, вона зайнялася підривом позицій своїх політичних соратників, насамперед - тодішнього президента Ющенка. Вона - то «всього лише» була прем'єром, а хотілося більшого.

До вересня 2005 -го був організований так званий корупційний скандал, мішенями якого стало найближче президентське оточення (з легкої руки Тимошенко здобуло найменування «любі друзі»), в тому числі і Петро Порошенко. Петра Олексійовича тоді так старанно, як кажуть, виваляли в бруді, що кілька років не міг отямитися - на дострокових парламентських виборах 2007 -го його не включила до свого списку жодна партія (побоялися шлейфу від «корупційного скандалу», незважаючи навіть на фінансові та медійні можливості Порошенко)!

Восени 2005 -го взагалі мало не дійшло до відсторонення Ющенка від влади - така можливість обговорювалася на нічній сходці, організованої Тимошенко на одній з дач під Києвом (змовників «здав» тодішній глава МО Анатолій Гриценко).

Пролетівши повз прем'єрського крісла за підсумками парламентських виборів 2006 -го, Тимошенко виступила ініціатором - модератором неконституційного розгону Верховної Ради і позачергових виборів до ВР 2007 -го.

Нарешті, згадаємо і 2010 -й рік. Програвши в другому турі президентських виборів Віктору Януковичу, Юлія Володимирівна відмовилася визнавати результати голосування і зробила спробу організувати щось на кшталт «помаранчевої революції - 2 ». Правда, не вдало.

Тобто в минулому Тимошенко неодноразово демонструвала, по-перше, нестримну тягу до влади, по-друге, готовність йти до цієї своєї мети, не розбираючи засобів і методів. А нині часи постмайданне, «військово- революційні», радикалізм в моді. Відповідно, якщо Тимошенко вирішить, як сказав Луценко, «дивувати», то, очевидно, буде робити це досить радикально.

Єдиний спосіб для неї поборотися за владу в нинішніх обставинах - це зірвати вибори глави держави, призначені на 25 травня. Бо ні до президентських, ні до парламентських виборів (призначення яких високо ймовірно після закінчення президентських перегонів) Юлія Володимирівна зараз не готова.

Не факт, звичайно, що буде готова через півроку-рік, але залишаться хоча б шанси. До того ж збереження наявного владного розкладу («свій» спікер - в.о. президента Турчинов, «свій» прем'єр - Яценюк, «свій» глава МВС - Аваков і так далі і тому подібне) - це утримання адмінресурсу в руках «її» команди. У свою чергу адмінресурс в українських умовах завжди був вагомим інструментом моделювання ситуації «під себе». Тобто Тимошенко зараз необхідно час. Але щоб його виграти, повторимося, потрібно зірвати президентські вибори 25 травня.

Як це зробити - теж зрозуміло: або через введення надзвичайного стану (у зв'язку з якими-небудь масовими заворушеннями, акціями громадянського протистояння, захопленням стратегічних об'єктів - наприклад, АЕС ) або через військовий конфлікт з Росією. Причому, останній не обов'язково повинна почати сама Росія (з іншого боку, РФ можна і спровокувати на ті чи інші дії ) .

Останнім часом дня не проходить, щоб хто-небудь не висловився на тему «зриву Росією президентських виборів 25 травня». Відверто кажучи, не зовсім зрозуміло - навіщо Москві «зривати» ці вибори, якщо там і так не визнають їх легітимність, маючи у себе законно обраного президента України Віктора Януковича.

Складається враження, що українській публіці свідомо «згодовують» ці прогнози - роздуми експертів / політологів / політиків про те, що виборів 25 травня може і не бути. Людей як би привчають до думки, що президентські вибори обов'язково будуть зірвані.

Ось цілком характерний сценарій, з числа регулярно нині озвучуваних: «Вони можуть почати військову агресію - якщо почнеться війна, то які вибори? Вони можуть почати робити різні провокації, вони навіть можуть робити, інспірувати якісь терористичні акти, а можливо їх і реалізовувати. Тобто, для них найважливіше, щоб 25 -го травня Україна не отримала легітимного президента», - заявив Тягнибок 3 квітня в ефірі «5 каналу».

Тягнибок під «вони» мав на увазі російські власті . А якщо не «вони»? Якщо все те ж саме - «війна», «різні провокації», «якісь терористичні акти» - організовує хтось інший, з числа українських сил, зацікавлених у зриві виборів, скажімо - «Вона»? .. Хоча, звичайно, буде дуже зручно звалити все на Росію.


Сергій Іваненко


18 коментарів:

  1. Якщо подивитись, як Батьківщина захоплює-нав'язує свою владу, як залишає на місцях прокурорів та міліцію, як впевнено вони себе почувають, не дивлячись на завідомо низькі рейтинги цієї політичної сили, як продаються посади у Верховній Раді, висловлювання Гриценка, Луценка, Чорновіла, Огризка і ін. то можна із впевненістю сказати, що ця фурія щось знає. Мало того, щось недобре затівається. З автором статті не можна не погодитись. Чому ВОНА так себе веде, залишається тільки здогадуватись, але показова антиросійська та антипутінська риторика з іноді істеричним сміхом розкривають її таємні уподобання. Пасивність в захисті країни від іноземного втручання, прикриваючись не допущенням кровопролиття, є очевидним індикатором зростання напруги в державі.

    ВідповістиВидалити
  2. На посаду керівника окружного виборчого штабу Тимошенко територіально виборчого округ № 212, який включає Варвинський, Ічнянський, Прилуцький, Срібнянський, Талалаївський райони та місто Прилуки призначили депутата Прилуцької райради від «Батьківщини» Володимира Тінюкова та очільник Срібнянської та Прилуцької райдержадміністрацій за часів Януковича Олега Власенко.
    Про це пише і подає скан відповідного документа сайт Національного антикорупційного порталу http://antikor.com.uaю У когось тепер є якісь запитання?

    ВідповістиВидалити
  3. ТАРАС ЧОРНОВІЛ

    Утратимо Схід і Південь

    Українська влада оголосила масштабну антитерористичну операцію. Так сказав в.о. президента Олександр Турчинов. За час її проведення ми досягли "колосальних успіхів" — захоплено Краматорський райвідділ міліції. Правда, не нами, а сепаратистами. Маємо ще одне "велике досягнення" антитерористичної операції імені Турчинова: у Донецькій області зросла кількість "зелених чоловічків" — кадрових російських військових та спецназівців. Вони потрохи перебирають на себе управління всюди, де тільки можна.

    Якщо не буде оголошено про введення надзвичайного стану або проголошення початку війни, отримаємо підтвердження того, що відбулася державна зрада. За цим стоїть не Олег Царьов чи Михайло Добкін, а Юлія Тимошенко, яка зараз має всю владу. Колишній депутат, генерал-лейтенант Григорій Омельченко говорить, ніби має докази того, що вона була завербована ФСБ Росії ще у 1995 році, тому досі "на гачку". Може й так. Але заява Тимошенко про відмову від силових дій, аби не спровокувати Путіна, все підтверджує.

    Маємо ще дві ключові проблемні області. Є серйозні загрози по Одещині. У Придністров'ї нарощуються сили. Тому існує ймовірність захоплення півдня Одеської області ніби під приводом вимог російськомовного населення. Плюс, почалися політичні провокації на півдні Молдови. Там піднімається питання гагаузів та болгар. Тобто конфлікт може вийти за межі України.

    Другий напрямок - це Дніпропетровська область. Поки там аж занадто тихо, все дуже добре, сепаратистів немає. Певне, вичікують. Після анексії Донбасу буде швидкий марш-кидок і удар направлять на Дніпропетровщину. Для Росії зараз дуже важливий наш “Южмаш”. У них цього року велика кількість ракет потребуватиме термінового опрацювання. Інакше нормально не запустяться. Зараз Коломойський в області навів порядок. Але куди він попре проти такого колосального військового напору при відсутності підтримки центральної влади?

    Скільки триватиме операція Путіна, залежить від бажаного результату. Якщо затягуватимуть із Донецьком та Луганськом, не буде кардинальних дій, ці області теж можна списати. Наступний етап може бути ще через кілька тижнів. Ще ж попереду 9 травня. Якщо не буде спротиву, до червня можемо втратити весь Схід та Південь. Далі можуть не полізти.

    ВідповістиВидалити
  4. АНАТОЛІЙ ГРИЦЕНКО:

    Позиція по Сходу країни: що потрібно робити

    1.Ключові гравці на Сході - Путін, Ахметов і Тимошенко. Перший діє, двоє бездіють.

    Путін своїх намірів не приховує: зрив виборів, дестабілізація Сходу і країни в цілому, федералізація з перспективою відторгнення нових територій, насамперед Сходу і Півдня.

    Ахметов ніяк не визначиться, де він і з ким він. Якби хотів, міг би забезпечити спокій на Донбасі й безпеку людей від будь-яких посягань з триколорами. Не забезпечив. Його позиція "между там и здесь" - згубна для Сходу і країни в цілому. Ахметов за весь період російської агресії жодного разу не вимовив, не осмілився, ні слова "агресія", ні навіть слова "Росія". З ким він?

    Тимошенко і її партія зараз керують країною - усі найвищі пости в державі обіймають її партійці. Вони здали Крим і зараз діють так само неефективно, безвідповідально, постійно із запізненням. На Сході насамперед. Тимошенко вважає дії своєї влади під час агресії "правильними і виваженими", а кадрових змін, в т.ч. у силовому блоці, робити не збирається.

    2. Не виключаю, що під отим ахметовським "нужно договариваться" готується варіант 2009 року: "ширка ПРіБЮТ" - широка коаліція ПР (під проводом Ахметова) і Батьківщини Тимошенко. З новою-старою Конституцією, яку у 2009-му написали Тимошенко з Медведчуком і Янукович & Co. Хотів би помилитися з прогнозом...

    3. Доки силовики не знешкодять сепаратистів і російських диверсантів на Сході, туди не потрібно їздити й піаритися депутатам, тим більше кандидатам у президенти. На Сході мають бути посадовці з Києва, які мають право ПРИЙМАТИ РІШЕННЯ й ВІДДАВАТИ НАКАЗИ. Там треба зараз не говорити - діяти, рішуче й ефективно.

    4. Протидіяти загрозі на Сході зараз треба тим, хто має відповідну підготовку, оснащення і зброю. Скликати й кидати у бій проти професіоналів-диверсантів (з автоматичною зброєю) відданих державі патріотів, але без належної підготовки і зброї, з бітами і палицями - це також безвідповідальність, не менша, ніж дотепер безвідповідальність влади.

    5. Влада має всі необхідні повноваження, сили і засоби, оснащення і зброю, аби швидко відновити контроль над ситуацією на Сході, гарантувати безпеку і спокій людям.

    6. Якщо ж влада не діятиме й цього разу, тоді активним і небайдужим громадянам треба не на Схід їхати, а до Києва - і знести таку безвідповідальну владу. Аби спокій і безпека для людей були як на Сході, так і в усій країні.

    Запрошую до обговорення на Facebook.

    ВідповістиВидалити
  5. Такая бедная, бедная как церковная мышь! Зачем нам такой брехливый президент? Воровала с Лазаренко, а теперь все забыли? Янык вор, а она святая? Хотя балакать вона вмие! Параску забыла? Умерла бабка в нищете, а жопу рвала на немецкий крест за Юлю!

    ВідповістиВидалити
  6. Обурена громадськість лякає Тимошенко програшем виборів
    23 квітня 2014 року 12:53

    Обурені мітингувальники, які стоять під стінами Адміністрації президента, обіцяють знизити рейтинг кандидату у президенти Юлії Тимошенко.

    Активісти громадської організації "Відсіч" планують проводити антикампанії по відношенню до Тимошенко по всій Україні, якщо влада ухвалить парламентський меморандум, який передбачає надання російській мові статусу офіційного на півдні та сході України.

    Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла активістка організації "Відсіч" та організатор акції протесту Катерина Чепура.

    Мітингувальники обіцяють роздавати листівки, проводити флеш-моби та мітинги проти Тимошенко.

    "Якщо цей моморандум буде підписаний, якщо адміністрація, в. о президента, Кабмін та Аваков продовжуватимуть виконувати такий напрямок роботи, то ми будемо проводити кампанію проти Тимошенко, тому що це її команда і вони виконують її вказівки. Ми зробимо так, що вона програє вибори", - розповіла Чепура.

    Активістка висловила вимоги протестуючих.

    "Влада має не підписувати подібних меморандумів, не вести переговори з політичним трупом - Партією регіонів. Вона має відновити антитерористичні операції, має почати нормально працювати на сході та півдні, який ще не захоплений. Також влада повинна вжити заходів щодо олігархів, які фінансують сепаратистів. Зокрема, заморозити їх рахунки, в тому числі Ахметова, Фірташа, сина Януковича. Але цього не відбулось, бо влада погано керує країною. Мені не відомо, чому так відбувається. Чи то Тимошенко та Турчинов домовились з Росією, чи їх купили? Можливо, Путін пообіцяв Тимошенко визнати її президентом", - сказала протестувальниця.

    Джерело: Gazeta.ua

    ВідповістиВидалити
  7. Сарочка-лукавочка рветься на трон


    Леді Ю завжди у своєму репертуарі.

    Пам’ятаєте – коли її на одному телешоу запитали, чи відчуває вона свою вину за відомий газовий контракт з Путіним, в результаті чого Україна зазнала нечуваних фінансових втрат, розлючена пані (уже не з заплетеною косою, але з народною куделькою а ля селяночка) мало не засичала. Мовляв, Верховний Суд зняв з неї звинувачення, і годі шантажувати тією угодою. Ще б пак – вона сьогоднішня вважає Путіна ворогом України №1. І взагалі, їй ніколи відповідати на ущипливі запитання журналістів – у країні неспокійно, вона ж сьогодні миротворця…

    Звичайно, з реабілітованої Верховною Радою Юлії Тимошенко Верховний Суд слухняно зняв звинувачення – хай би не зробив цього, коли вся влада в руках «Батьківщини». Але факт залишається фактом: через угоду Путіна-Тимошенко Україна на фантастично високій ціні за російський газ втратила понад 20 мільярдів доларів. Хочеш не хочеш, а їх треба приплюсувати до тих 51 мільярда «зелених», які за царату Януковича вивезли за кордон друзі і недруги леді Ю. Друзі з олігархату, рідного їй за визначенням як газовій принцесі й олігархи ні №1 у незалежній Україні. З ним, олігархатом, вона збирається воювати, але рідна їй «Батьківщина» вже імплементувала олігархів у владу – тож з ким воювати?

    Спектакль та й годі. Ми з вами – глядачі політичного театру за участю української Сари Бернар. З однією різницею: Сара була генієм художньої правди, а Юля – геній політичного лукавства і брехні. І рветься на трон. Щоб Україна й далі залишалась у мороці брехні і злиднів? Невже гадає, що в Україні й досі багато дурнів, які повірять у її лукавство?

    ВідповістиВидалити
  8. Оце Вам лоб і очі! ВОНА керує далі...

    Гриценко: На внеочередном заседании нужно переизбрать Турчинова
    30.04.2014 | 11:44

    Верховная Рада должна немедленно собраться на внеочередное заседание и переизбрать Верховного главнокомандующего.

    Гриценко также подчеркнул недопустимость в нынешней ситуации сужать полномочия президента
    «Я еще раз призываю коллег-депутатов быть ответственными в этот момент. Не придумывать какие-то там заседание на 6 мая, а то может быть поздно. И не силовиков слушать, как предлагает Турчинов - нечего там слушать. Надо срочно собраться на внеочередное заседание и переизбрать Верховного главнокомандующего Турчинова. На руководящие должности в стране сейчас должны быть назначены люди, которые не боятся ответственных решений. Говорят, что коней на переправе не меняют. Это правда. Но ослов менять можно и нужно», - отметил Гриценко.
    Гриценко также подчеркнул недопустимость в нынешней ситуации сужать полномочия президента. «По состоянию на сегодня президент вносит кандидатуры министра обороны, министра иностранных дел и силовиков. Но даже вокруг этого ведутся уже определенные дискуссии. Кто-то хочет ограничить полномочия президента, и передать их правительства или парламента. Это не правильно. Нет в мире страны, которая и с такой глубокой кризиса как у нас сейчас выходила бы путем голосования. Должна быть ответственность и конкретная фамилия того, кто отвечает - идет ли речь о стране, о антитеррористическую операцию», - сказал Гриценко.

    ВідповістиВидалити
  9. Де вихід? Там, де вхід: позачергове засідання Ради і заміна Турчинова на посту Верховного Головнокомандувача!

    Верховна Рада дала Турчинову повноваження Президента - Верховного головнокомандувача. Турчинов не спроможний виконувати покладені на нього обов'язки. Це вже ясно всім.

    Під керівництвом Турчинова влада здала Крим, зараз влада здає Схід країни, далі - здача Києва?!

    Що робити?

    Негайно замінити Турчинова! Я першим почав про це говорити, майже два місяці тому, коли здавали Крим. Депутати тоді мене не почули...

    З того часу ситуація в країні ще більше загострилася. Вона вже наближається до критичної межі. Може, тепер почують?

    Турчинов мав би вже давно сам подати заяву про відставку. А Верховна Рада мала би її негайно проголосувати.

    Але Турчинов у відставку йти не збирається. А партійний начальник Турчинова - Юлія Тимошенко - ніяк не осмілиться спонукати свого першого зама по партії до вірного кроку в інтересах країни.

    Турчинов якось похапцем уже ставив на голосування питання про свою відставку. Лише один депутат проголосував тоді "за". Хіба лише мене це питання турбує? Решта депутатів дійсно сподівалися, що Верховний головнокомандувач Турчинов здатен гарантувати безпеку країни і недоторканність її кордонів?

    Дотепер сподіваються?

    Напевно вже ні. Значить, кожен депутат, який щиро вболіває за цілісність і безпеку країни, зараз має тиснути на свого голову фракції (групи) і вимагати негайного скликання Верховної Ради на позачергове засідання!

    Не на 6 травня, як анонсував Турчинов - бо може бути пізно.

    І не силовиків слухати, як пропонує Турчинов - нема чого там слухати.

    Для заміни Турчинова на посту Верховного головнокомандувача!

    Пропоную всім колегам-депутатам відкинути свої партійні інтереси, так само виборчі президентські уподобання - зараз маємо усі разом домогтися позачергового засідання Ради і невідкладно прийняти це відповідальне рішення!

    ВідповістиВидалити
  10. Фирташ: Беспорядки на востоке Украины выгодны Тимошенко
    Для того, чтобы выборы не состоялись, Юлии Тимошенко нужно ввести чрезвычайное положение, заявил украинский бизнесмен Дмитрий Фирташ.
    Вчера 22:18

    Для того, чтобы выборы не состоялись, Юлии Тимошенко нужны волнения и беспорядки в Украине. Об этом заявил украинский бизнесмен Дмитрий Фирташ в Австрии в интервью телеканалу "Дождь".
    "Тимошенко сегодня, имея 100 депутатов в парламенте, практически полностью узурпировала власть в стране. Она понимает, что на президентских выборах она не выиграет. У нее задачи две: первая – если она не выиграет выборы, значит, выборы должны не состояться; для того, чтобы выборы не состоялись, ей нужно решить одну задачу: надо, чтобы были волнения, проблемы в стране, для того, чтобы можно было ввести чрезвычайное положение", – сказал Дмитрий Фирташ.
    Бизнесмен не скрывает, что поддерживает Петра Порошенко как кандидата в президенты Украины. Он считает, что у Порошенко большие шансы на президентство, и убежден, что только благодаря ему в Украине может прекратиться хаос.

    Украинскому олигарху Дмитрию Фирташу грозит до 50 лет тюрьмы и конфискация всех активов. 2 апреля Министерство юстиции США опубликовало официальные данные о результатах расследования ФБР и о предъявленных украинскому бизнесмену Дмитрию Фирташу обвинениях. Бизнесмена обвиняют в даче взятки индийскому правительству. Фирташа могут экстрадировать в США уже в мае этого года.

    ВідповістиВидалити
  11. Шановні браття, ви хочете зрадити "Небесну сотню"? Якого біса вони полягли, коли ми змінюємо одну банду на іншу? Рабів до раю не пускають, тому не ставайте знову на коліна. Три бездарних опозиціонера весь час танцювали на майдані, коли Президент грабував нашу країну. Все це продовжувалося до того моменту, коли браві хлопці з Правого Сектора не почали конкретні дії. Згадайте слова опозиції: ПРОВОКАТОРИ. І коли такі дії почали відразу давати результати, то опозиція оголошує територією майдану вулицю Грушевського. Скажіть мені, будь-ласка, за весь час переговорів хтось з представників Правого Сектору (надалі ПС), Народної Самооборони і Майдану брав участь в них? Когось сьогодні з них запрошували на всілякі погоджувальні ради стосовно прийнятих законів у Верховній Раді? Хтось сьогодні в Верховній Раді сказав "ДЯКУЮ" загиблим і скаліченим ГЕРОЯМ? Я вважаю, що ні в якому разі бездарних опозиціонерів, котрі вже були при владі в 2004-2010-ому році, ні в якому разі не потрібно допускати

    ВідповістиВидалити
  12. 2 мая 2014, 21:31 (мск) | Политика | 24tv.ua
    Автомайдан пожаловал к Турчинову домой, требуя активных действий на востоке
    Автомайдан пожаловал к Турчинову домой. Хотели пообщаться с исполняющим обязанности президента. Активисты отметили, что хотят более активных действий от власти на востоке страны.

    Александр Турчинов к активистам не вышел, но организаторы акции на этом не остановились. Они пообещали оставить возле дома автомобиль с плакатом Турчинов, Восток не ждет, поговори с нами и оставили свой ​​номер телефона.

    Добавим, что ряд общественных организаций уже неоднократно выражали свое недовольство бездействием властей в связи с событиями на востоке Украины.

    ВідповістиВидалити

  13. Бывший глава Одесской ОГА Владимир Немировский, отправленный 6 мая в отставку, обвинил в организации кровавой бойни в Одессе 2 мая народного депутата Александра Дубового, который является главой штаба Юлии Тимошенко в Одесской области.

    Об этом он заявил журналистам 6 мая, передает корреспондент Укринформа.

    "Народный депутат Украины от фракции "Батьківщина" Дубовой Александр - человек, который, по моему мнению, вёл подрывную деятельность. Милиция саботировала работу относительно сепаратизма. СБУ знала, что в здании находилось оружие и неизвестное вещество. Это всё креатура Александра Дубового", - заявил Немировский.

    Кроме того, Немировский назвал Дубового "смотрящим". По его словам, он подкупал местных силовиков, в результате чего у руководства области не было на них влияния. Его целью была дестабилизация обстановки для срыва президентских выборов.

    Дубовой отрицает все обвинения и обещает подать на Немировского в суд 7 мая.

    ВідповістиВидалити
  14. Гриценко назвал имя главного диверсанта, действующего на территории Украины



    Антитеррористическая операция, которая проводится на Востоке Украины, полностью легитимна.

    Об этом в эфире канала «Украина» заявил народный депутат, кандидат в Президенты Анатолий Гриценко, передает УНН.

    По словам Анатолия Гриценко, «фактически сейчас антитеррористическая операция началась, а не продолжилась».

    «В начале этой недели я приехал на Восток и видел, скорее, имитацию, а не антитеррористическую операцию. Когда захваченные помещения никто не перекрывал, не отключал там воду, свет, туда подносилась еда. Сейчас, с большим опозданием, власти начали показывать, что с оружием в руках страна будет защищать себя от диверсантов и террористов. Я не знаю ни одной такой страны в мире, которая позволила бы на своей территории действовать диверсантам из ПЗРК. Это недопустимо», - говорит он.

    По мнению А.Гриценко, относительно того, что касается легитимности антитеррористической операции на Востоке, «все абсолютно правильно, в соответствии с законом об антитеррористической деятельности».

    «Он предусматривает использование подразделений и частей других силовых структур, если не хватает средств СБУ. Включая пограничников, Национальную Гвардию, Внутренние Войска, подразделения Вооруженных Сил. Законность полная. Все эти крики из Кремля - это истерика. На самом деле, главный диверсант - это Путин», - заявил народный депутат.

    Он говорит, что существуют тактики противодействия вооруженным людям, которые прикрываются обычными людьми.



    «Я, как офицер, утверждаю, что это нарушение правил, узаконенных международными конвенциями по ведению вооруженной войны. Но если они действуют так, очевидно, следует изучить опыт, который применялся на Балканах, где тоже прикрывались гражданскими лицами и детьми. В таком случае, участникам АТО давали сигнал (например, сигнальная ракета вверх) - и через 30 секунд должен быть открыт огонь. Это делали для того, чтобы люди понимали, что их используют, как щит. Они бежали, и неприкрытыми оставались диверсанты и террористы».

    ВідповістиВидалити
  15. Тарас Чорновіл сказав:

    На 9 травня Тимошенко з Росією планують диверсії


    Громадська палата Росії хоче запропонувати Раді Європи перенести президентські вибори в Україні до стабілізації тут обстановки.

    По-перше, ні в кого не викликає сумніву, що це стовідсоткове втручання у внутрішні справи нашої держави.

    По-друге, бачимо перекладання ситуації з хворої голови на здорову. Росія сама її дестабілізує, організовує та здійснює конфлікти і пробує це все використати.

    По-третє, є й український фактор. Ще два тижні тому я говорив: в українській владі є серйозна група, яка працює на Росію. Подивіться, хто зараз керує країною? Заступник Тимошенко по партії Турчинов має під собою всі силові функції. У руках ще одного її зама - Яценюка - формально сконцентрована вся влада. А ще вірнопідданий Юлії Володимирівни - міністр внутрішніх справ Аваков. Там ще багато осіб, які так чи інакше зав'язані на неї.

    Тимошенко сьогодні виконує роль, яка в радянські часи називалася Генеральний секретар ЦК КПРС. Не маючи посади, керує країною. Єдина непідконтрольна їй силова структура - СБУ. Тому бачимо, скільки на її адресу йде випадів, як підставляють та здають їхніх людей.

    Сьогодні російська влада показує своє обурення діями української. Мовляв, вони не задоволені Турчиновим, який оголосив Антитерористичну операцію. Але водночас вимагають, щоб ця влада залишилася максимально довго. Це підтверджується не лише позицією Громадської палати, а й відвертим зривом АТО з українського боку. Проводять не операцію, а розкидування окремих військових груп на знищення, бо вони виступають без підкріплення та прикриття. Крім того, їм забороняють знищувати супротивників та блокпости, де немає мирного населення. Ця імітація коштує життів українських силовиків.

    От що сталося в Одесі? Затриманих під тиском людей російських диверсантів випускають на волю. І тих, хто були з автоматами. Міліціонери, яких зафіксували фотокамери, стояли із червоними пов'язками, як і росіяни. Так вони "підписалися", що є учасниками путчу. Їх ніхто навіть не відсторонив від виконання обов'язків. А Тимошенко ще й похвалила. Значить на 9 травня українське керівництво спільно з Росією планують диверсії. Це називається двома словами - державна зрада. Роблять все, щоб президентських виборів не було. Щоб вони відбулися, Тимошенко, Турчинов, Аваков і ще низка осіб мають бути ізольовані від суспільства та влади. В який спосіб - не має значення.

    Однак поки що цього не відбувається. Тому йдеться про поступову здачу України Росії. Планують довести ситуацію до того, щоб почалася громадянська війна. Тому після 9 травня нарощуватимуться криваві події.

    ВідповістиВидалити
  16. Политолог: Тимошенко не даст Украине слезть с "газовой иглы"


    Россия имеет большее влияние на Юлию Тимошенко, чем на Петра Порошенко.

    Об этом в комментарии Gazeta.ua сказал политолог Владимир Цибулько.

    "Потому что основной бизнес Тимошенко — в России. Это газ. Поэтому до сих пор действуют контракты, подписанные ею. А бизнес Порошенко там не является стратегическим. Это мелкие услуги, которые не имеют критического влияния на российский рынок и их бюджет, как то газовые инструменты. Тот же "Рошен" имеет две фабрики в России. Американские и российские кампании там значительно мощнее его", - отметил он.

    По словам эксперта, проблема Тимошенко заключается еще и в том, что "Батьківщина" является партией не производителей, а импортеров.

    "Это Партия регионов была основным лоббистом экспортеров. А Тимошенко — наоборот, сколько бы там не прибивались Васадзе, Веревский или Жеваго. Она вообще считается королевой импортеров", - пояснил Цибулько.

    Политолог называет опасным влияние России на Тимошенко, потому что она не позволит Украине слезть с "газовой иглы".

    "Пока она будет при власти, наше государство будет привязано к российскому газу. Но если на президентских выборах победит Порошенко, как производитель, будет заинтересован в стимуле экспорта. Он занимается тем, что создает новые бизнесы, — заходит на новые объекты и полностью их переоборудует. А со стороны Тимошенко мы такого не видели, даже не слышали о таких намерениях. Ее методы — ввести, продать и не заводить здесь дополнительные предприятия", - добавил он.

    Напомним, екс-премьер Юлия Тимошенко заявила о том, что Петр Порошенко зависим от России, потому что его "Севастопольский ремонтный завод" получил заказ от РФ на более чем 130 миллионов долларов.

    ВідповістиВидалити
  17. Эксперт: Тимошенко договаривается с Порошенко

    Второй претендент на президентский пост, Юлия Тимошенко, договаривается о своем политическом будущем с лидером президентской гонки Петром Порошенко. Об этом свидетельствует не только информация из штаба Ю.Тимошенко, но и ее резкое изменение предвыборной риторики по отношению к самому П.Порошенко, сообщил УНН политический аналитик Павел Нусс.

    По его словам, в своем предвыборном турне по Украине Тимошенко неоднократно занималась откровенной антиагитацией против Порошенко, зато эта технология не сработала, а наоборот, уменьшила рейтинговые показатели на очередном опросе самой Тимошенко.

    «То есть, базовый электорат Тимошенко на сегодняшний день составляет не более 6-8% избирателей, и последние социологические опросы продемонстрировали рецессию, а не рост этих показателей. Только 10% опрошенных (25-29 апреля) готовы поддержать Тимошенко, тогда как за ее главного конкурента — 33,3 процента избирателей. Эти показатели могут изменяться, но учитывая нетрадиционную кампанию Тимошенко, она только теряет сторонников, поэтому и было принято решение об изменении политтехнологической группы. Сейчас Тимошенко пользуется услугами израильского политконсультанта Таля Зильберштейна, который, наверное, и принял решение об изменении риторики Тимошенко по отношению к ее конкурентам», — заметил эксперт.

    «В своем выступлении в г.Килия Одесской области Тимошенко несколько раз заметно изменила не только свою риторику, но и самое главное, отношение к важности выборов президента», — отметил Нусс и напомнил, что Тимошенко заявляла: «Пока у нас нет всенародно избранного президента, с нами просто не разговаривают на равных. А нам нужно это сделать. С президентом России нужно говорить, понимая нашу силу».

    По мнению аналитика, изменение риторики свидетельствует о стремлении Ю.Тимошенко к переговорам относительно своего политического будущего.

    «Тимошенко договаривается с Порошенко о должности премьер-министра Украины после победы второго в обмен на снятие своей кандидатуры с выборов уже до первого тура. На мой взгляд, этому послужил ультиматум западных партнеров к Тимошенко относительно ее будущего и провальная избирательная кампания в Украине. Учитывая фактор Яценюка, который получил гарантии от Порошенко по сохранению Арсения Петровича в кабинете правительства, сам Петр Алексеевич отвергнет или уже отверг предложение Тимошенко, ведь политический союз между ними невозможен по тем причинам, что оба политика представляют различные геополитические векторы, и западному политикуму необходимо удержать Яценюка», — отметил он.

    В свою очередь, Нусс убежден, что политические лидеры определились во время внутриполитического кризиса и на конференции в Мюнхене в январе-феврале текущего года.

    «Между Виталием Кличко, Арсением Яценюком и Петром Порошенко были достигнуты политические договоренности во время проведения Мюнхенской конференции в начале февраля. Там были определены новые политические лидеры, в список которых не включили Тимошенко по определенным причинам (газовое соглашение с Путиным 2009 г.). Вывод один. У Юлии Владимировны нет никаких шансов на победу, поэтому ранее она презентовала переворот в случае своего поражения. Это скорее всего было эмоциональное выступление по Фрейду, зато она использует единственный возможный шанс — договариваться», — подчеркнул Павел Нусс.

    ВідповістиВидалити
  18. Тимошенко на межі політичної катастрофи


    Петра Порошенка на наступних президентських виборах підтримують 33% українців, Юлію Тимошенко – 9,5%. Такими є їхні рейтинги станом на середину квітня. Опитування проводив консорціум авторитетних фірм: КМІСу, центр Разумкова, СОЦИСу та "Рейтингу".

    Тимошенко не має жодних шансів перемогти на наступних виборах. Інтрига тепер в іншому – чи зможе Порошенко виграти вже в першому турі. Згідно з тим же опитуванням, за нього готові проголосувати 48,5% виборців, які точно прийдуть на вибори 25 травня і вже визначилися із кандидатом.

    Багато соратників Тимошенко відмовляли її від участі в кампанії. Переконували пересидіти, підлікуватися і поновити активну політичну діяльність вже на наступних дострокових парламентських виборах. Очевидно ж, що постреволюційне українське суспільство ставиться до лідери "Батьківщини" з великою пересторогою. Але жага влади виявилася в Тимошенко сильнішою за здоровий глузд та обґрунтовані аргументи.

    В результаті вона ці вибори з тріском програє. Якщо Тимошенко вийде до другого туру, то там перевага Порошенка буде ще більшою, а результат лідерки "Батьківщини" - ганебний як для претендентки на вищі державні посади – всього 12,5%.

    Відповідно, подальша політична кар'єра Тимошенко виглядає дуже непевною або ж і приреченою. Значна частина активу "Батьківщини" та її виборців почнуть поступово переорієнтовуватися на Арсенія Яценюка, можливо частково на Петра Порошенка. Те, що залишиться від партії, навряд чи здобуде щось суттєве на наступних парламентських виборах.

    У Тимошенко є три способи запобігти цьому сценарію.

    Перший, позитивний – зняти свою кандидатуру на користь Порошенка. Це можна презентувати як бажання єдності, заощадження бюджетних коштів на другому турі, якнайшвидше завершення виборів в умовах складної зовнішньополітичної та економічної ситуації. Логічних аргументів можна знайти багато. Лише такий крок збереже для неї шанси на подальше політичне життя.

    Другий, надзвичайно негативний – спробувати зірвати вибори. Теоретично це можливо, адже "Батьківщина" нині фактично при владі. Але це шлях в нікуди і гра на руку Росії. З моральної точки зору це буде державною зрадою і означатиме швидку політичну смерть Тимошенко.

    Третій, найкращий для неї та всіх загалом варіант – знятися з виборів і піти з політики взагалі. Це було би по-європейськи і дуже патріотично. Тимошенко слід нарешті дати співгромадянам спокій, припинити багаторічні намагання завоювати політичний олімп. Покаятися за минуле і з чистою совістю відпочивати. Писати мемуари, купувати "луї вітон", читати лекції. Справді, вона могла би робити багато цікавих і безпечних для українського суспільства справ.

    Зараз Тимошенко намагається вирулити за рахунок Донбасу, постати миротворцем, нібито про щось домовитися з сепаратистами. Проте миротворчість ця можлива там лише за сприяння Ахметова і дозволу Путіна. Чого вони хочуть навзамін, всі ми добре знаємо. Українці навряд чи купляться і на цей спектакль – але природні для Тимошенко підкилимні ігри з Кремлем візьмуть до уваги. Вона знову робить не те, що мала би.

    ВідповістиВидалити