середу, 22 квітня 2020 р.

Про тиждень минулий, шістнадцятий.

         Що ж, минув черговий шістнадцятий тиждень цього року. Карантин робить свою справу, і наче б то, які можуть бути події, але все таки щось та й відбувається. Особливо місцева влада поза людські очі проявляє певну активність, але про все по черзі.
 «Частотнік» і мужички.  На минулому тижні припинилося обмеження подачі води в водо мережі Варви. Після кількаденної колотнечі в соцмережах, можливо і після інших колотнеч, але чомусь відсутність подачі води по годинам припинилася. Яка справжня причина того всього мені особисто невідомо, чи й справді подіяла критика на директора підприємства, чи відразу як по команді перестали поливати городи, мені достеменно не відомо. Але до перерахованих можливих причин змін в роботі мережі водопостачання варто додати ще одну – промовляння та прописання чарівного слова заклинання.
Це слово «частотнік», пишу як в оригіналі. Так, саме це слово з’являлося в дописі Щербатюка в соц. мережі, а також в його ж коментарі стосовно подачі води в газеті. Важко зрозуміти сенс дописів та коментарів і яким чином частотнік вплинув на подачу води, а не ті рєбята, які той частотнік крутили. Нас вчергове хочуть переконати, постійно вживаючи це слово, що то не вони щось там крутили та обмежували подачу води, а то все частотнік. І якщо на кожному кроці промовляти це слово, тоді вода і з’явиться, або якщо вона і не з’явиться принаймні не буде колотнечі з приводу її відсутності. Так що шановні варвинчани, якщо у вас немає води – промовляйте заклинання, і вас попустить.

Про дороги та все таке інше. 16 квітня відбулося засідання виконкому Варвинської селищної ради, про що ви можете дізнатися за оцим ось посиланням:
 Можна по різному виставляти пріоритети, і дивитись через цю призму на той перелік питань, і які з них важливіші, а які не дуже, але найцікавішим та найактуальнішим варто назвати питання доріг. Можна сказати що дуже важливим питанням є затвердження Бюджетного регламенту, але це повна маячня. Бо коли виконком затверджує документ, яким має послуговуватися селищна рада, це просто важко прокоментувати. З точки зору логіки та конструкції місцевого самоврядування такі дії є проявом ідіотизму та повного не розуміння що таке самоврядування та як воно має реалізовуватися.
Але повернемося до доріг. А дорогами трохи і цікавилися люди в коментарях. Пропонувалося от такий перелік, який ви можете побачити на відповідному зображенні скріншоту з матеріалів проекту рішення.

Як ми могли прочитати в коментарях чиновників пропонується ремонт лише центральних вулиць, більше того, що коштів на ці потреби обмаль. Але після засідання виконкому вже пройшло достатньо часу, а копії рішення так і не можна побачити, що ж там все таки наголосували на виконкомі, які ж там насправді дороги центральні чи спеціально центральні?
Окрім доріг люди цікавилися і матеріальними допомогами і дарованими квартирами. І це природньо, це право громадянина на самоврядування та інформацію, тим більше, що це стосується бюджетних коштів. Але коли ви пропагандон, то вас це тільки дивує та обурює, а чиновники просто мовчать, бо що говорити? Бо коли будь хто проаналізує мат допомогу і там почнуть з’являтися якісь закономірності, про наших і не наших, про потрібних людей та не дуже і так далі, тоді і вирине все на поверхню, а кому воно треба? Саме тому і пропагандони відразу реагують на запитання, бо така в них робота, треба відпрацьовувати кошти.
Ставок «Україна». Ну і насамкінець варто звернути увагу на допис в соц. мережі стосовно теперішнього стану відомого у Варві та колись популярного місця відпочинку у варвинчан, особливо риболовлі, як ставок «Україна». Цей ставок було утворено в «жирні», по тим часам можливо і справді жирні особливо для когось, колгоспні часи застою. Назва його мабуть повторює назву колгоспу, який його створив. Цей ставок розміщується в долині річки Скородної, лівої притоки Удаю в її середній частині течії. Ця річка в свій час була надзвичайно зарегульована та піддалася значному господарському втручанню людини. І те, що ми зараз бачимо на світлині, тобто практично повну відсутність води в річковій долині або на дні ставка, як кому зручніше, це закономірний наслідок діяльності людини, тобто нас з вами. Хтось скаже так то снігу не було, та то там десь гребля протікає і так далі. Безперечно, можна і далі говорити та думати, що воно саме, і далі ховати голову в пісок, роздавати та розгрібати землю на гектари, особливо схили ярів, які ніколи не оралися, та розорювати їх. Можна зрештою довго і нудно корчувати берізки та кленки на узліссях та садити все більше кукурудзи, врожайність якої чомусь знижується від відсутності вологи протягом сезону і так далі. Тобто можна довго нудно ґвалтувати природу, заплющувати на це очі, говорити що нічого не відбувається і все добре, але в кінці кінців результат буде отакий. Добре, що поки що в нас немає піщаних буревіїв, як до прикладу на півночі нашої області. Але за таких обставин це лише питання часу, це питання кількох років, а ви далі корчуйте або паліть, це теж до речі дуже гарний шлях до піщаних буревіїв.
Але ж повернемось до самого допису. Цей допис робився двічі. Перший був видалений, і це також доволі показово.


Був видалений із-за коментаря, настільки я зрозумів, в якому один з варвинчан пов’язав стан ставка «Україна» з іншим ставком у Варві – 1-ю дамбою, пам’ятаєте такий? Більше того звернув увагу на відповідальність теперішньої влади і на те, що для влади важливим є питання її преміювання, а не якихось ставків. І я повністю згоден з цим у дописувача Ярослав-Ярослав, тільки з чим я тут не погоджусь, що для збереження ставків туди треба закачувати воду. Це безперечно дурня, тому що це ніяким чином не вирішить питання обезводнення. Так само такого питання не вирішать всякі руслоочисні роботи, які так люблять проводити теперішні чинуші та наші з вами обранці. Бо в мене чесно кажучи була з’явилася така думка порадити нашим славним чиновникам почати руслоочисні роботи на ставку «Україна», може б знайшли там воду, а може там і пісок є дармовий, на якому можна підлататись. Але ж дуракам цього тільки треба, щось путнє вони робити не будуть, щоб ти їм не порадив, а таку дурничку відразу побіжать робити. Так ось, шановні саме в цьому випадку я повторю себе ж, дебіли при владі вбивають, і коли ви дивитесь на цю світлину, на якій видно дно, то завжди пам’ятайте цю тезу. Бо це не «воно саме», це таке врядування, це так виставлені пріоритети. І якщо ви замість того щоб зберігати та примножувати ліс, думаєте лише про свої премії, а той ліс палите, корчуєте та садите кукурудзу, бо гроші дадуть на пай, то отримуйте отвєтку так би мовити.
На цьому завершую цей допис, більше цікавих подій в поле мого зору не потрапило, а що буде далі побачимо.
22.04.2020

Павленко Дмитро

Немає коментарів:

Дописати коментар