пʼятницю, 4 грудня 2020 р.

У що обходяться громаді політичні ігри?


 Давайте згадаємо попередні вибори, в грудні 2017 року, депутатів до селищної ради після створення об’єднаної територіальної громади. Найбільше їх було обрано від Аграрної партії України та «Батьківщини». Але не було більшості у раді. І перше засідання обранців показало, що без обєднання в коаліцію, дієвої роботи ради не буде.

І компромісом обєднання стало введення в штатний розпис посаду третього заступника. І що головне, на цю посаду повинна бути кандидатура від політичної партії «Батьківщина». Тож довго не думали, чи потрібна ця посада. Бюджет мав захмарні кошти.

І проголосувавши за введення третього заступника, та ще за І. Чаленко яка очолювала районну партійну організацію «Батьківщина», протистояння в раді вгамувалося.

Але у що обійшлося громаді те призначення. Більше 700 тис. грн. витрат на оплату праці. Чи виправдана була ця посада? Як на мою думку ні. 

І ось завтра, четвер 26 листопада. Перше сесійне засідання новообраних депутатів. І основні питання це затвердження штатного розпису виконавчих органів ради, обрання секретаря ради, заступників, старост. 

Чи буде протистояння, чи вже домовилися, покаже завтрашній день.

Кандидатури на посади, а їх вносить селищний голова, В. Саверська-Лихошва не побажала обговорити з громадськістю.

Я письмово вніс пропозицію на секретаря ради Л.Долю. Як на мене, вона найбільше підходить на цю посаду. Професійно грамотна, має досвід роботи в державних органах, комунікабельна і це сприяло б організації роботи постійних комісій ради. Та і проекти рішень були б підготовлені якісно.

Поговорюють, що внесуть кандидатуру М. Гайдая. Скажу відверто це не клуб пенсіонерів. Та і з Долею його не порівняти.

Скільки буде заступників мені невідомо. Але старих необхідно замінити. Особливо 

О. Кального, який своєю непрофесійною діяльністю створив проблеми для КП «Господар» та і дієвої активності від його не бачив. І здавалося, що ще і робить на шкоду.

Чув, що з гуманітарних питань внесуть кандидатуру О. Філоненка. Як на мене, це не кандидатура. Є у нас багато професійно грамотних, чесних і культурних людей в сфері освіти.

Як бачимо, кандидати, лідери політичних партій «Рідний дім» та «Слуга народу» які обрані за списком. Чи голосували б за їх особисто – це питання.

Але як бачимо і тут запахло політичними іграми. В громаді є молоді, грамотні, ініціативні громадяни. 

Тож маю надію на депутатів не вести політичні ігри, а як скоріше і грамотно обрати секретаря ради, заступників селищного голови та старост. І як скоріше приступити до вирішення питань які стосуються життєдіяльності об’єднаної територіальної громади.



25 листопада 2020 року

Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів» В. Остапець


Немає коментарів:

Дописати коментар