середу, 2 грудня 2020 р.

Останній акорд депутатів.


 11 листопада відбулася позачергова сесія селищної ради. Що ж так змусило селищного голову В.Саверську-Лихошву провести таке термінове засідання?

Скажу відверто. Непрофесійність, незнання законодавства України. Селищний голова проробивши на посаді десять років так і не освоїла Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні». Їй робилися зауваження, що виконавчі органи у разі їх створення є юридичними особами. Так прописано у вище зазначеному Законі. А саме. В частині першій статті 11 Закону зазначено, що виконавчими органами сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад є їх виконавчі органи, відділи, управління та інші створювані радами виконавчі органи. А в частині першій статті 16 цього Закону зазначено, що органи місцевого самоврядування є юридичними особами і наділяються цим та іншими законами власними повноваженнями, в межах яких діють самостійно і несуть відповідальність за свою діяльність відповідно до закону. 

Здавалось, що не зрозуміло. Створюй, реєструй і дій. А ні. Це ж каже громадськість. А ось своя команда, «спеціалістів» з вищою освітою, другої думки. Більше того, питання реєстрації фінансового відділу, як юридична особа, прописана в рішенні ради від 22.01.2018 року. Але пройшло майже два роки бездіяльності, після створення фінансового відділу, а тепер проснулися. Присутній на сесії Д. Павленко нагадав депутатам, що вже раніше таке рішення про реєстрацію фінансового відділу прийнято. Це свідчить про безконтрольність і відповідальність посадових осіб за прийняті раніше рішення. І це стосується в першу чергу секретаря ради Л.Лущик.

Здивуванням для мене було і розгляд моєї заяви від 18 серпня. Адже за підписом селищного голови В. Саверської-Лихошви від 16 вересня я отримав письмову відповідь про її розгляд. Чи вона забула про це. Але, нехай і розглядають. Може все таки вникнуть в суть піднятих мною питань, зазначених в заяві, щодо протиправних рішень виконавчого комітету. А саме: встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, норм вивезення побутових відходів, поливного сезону. Проте, нікому з депутатів воно не потрібно. Чи то холодний вітер підганяв час скорішого завершення засідання комісії, яка проходила на подвірї селищної ради. Чи нерозуміння депутатами цих питань. Але після зачитування проекту рішення, невідомо чомусь начальником відділу економічного розвитку, житлово-комунального господарства, містобудування і архітектури О. Нечай, депутати дружно і мовчки підняли руки. Цим самим вона засвідчила свою некомпетентність перед депутатами, що буде доведено в майбутньому. 

Я в котре нагадую про прийняття виконавчим комітетом протиправних рішень. І неприйняття радою рішення про їх скасування в майбутньому негативно вплине на фінансово- господарську діяльність КП «Господар». І це підтвердиться в найближчий час рішеннями Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Антимонопольним комітетом України до яких я звернувся з відповідними заявами.

Тож на останньому акорді, під диригуванням В.Саверської-Лихошви, депутати не стали на захист своїх виборців та комунального підприємства. Як завжди повірили диригенту та «спеціалістам» з вищою освітою її команди.

В чім протиправність рішень я викладу в наступному дописі. 


22 листопада 2020 року Остапець В.П.


Немає коментарів:

Дописати коментар