вівторок, 1 грудня 2020 р.

У виборі старост має брати участь громада


         Нещодавно я вже висловлював свою думку про кількість заступників селищного голови. І ми тут обговорювали це питання. Хоча селищний голова не дуже зважає на наше обговорення та думки, адже вже пропонує для призначення трьох заступників. 

Поряд з питанням призначення заступників селищного голови одним з основних питань першої сесії, особливо для мешканців сіл, буде затвердження  кандидатів на посаду старост у селах Варвинської ОТГ.

Відповідно до статті 54-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" староста затверджується Варвинською селищною радою на строк її повноважень за пропозицією селищного голови. Староста обирається на 5 років, є членом виконавчого комітету громади , представляє в ньому інтереси жителів села, фактично староста має бути лідером села та мати авторитет серед громади.

На мою думку, в роботі старости визначальною є підтримка мешканців села, адже від цього залежить ефективність його роботи, тому врахування  думки громади при затвердженні кандидатур на посаду старост, як на мене, є важливим та логічним чинником. Зважаючи на це сьогодні я звернувся до Варвинської селищної ради з пропозицією врахувати думку громадян при внесенні кандидатур старост на розгляд сесії селищної ради шляхом проведення загальних зборів чи громадських слухань громадян в усіх селах Варвинського району.



І як повідомляє "Сарафанне радіо" деякі села вже почали збір підписів на підтримку тих кандидатів, які на думку мешканців сіл найкраще відповідають їх вимогам. Можливо в умовах пандемії це ще кращий метод вираження позиції громади того чи іншого села.

А яка Ваша думка з цього питання, давайте обговорювати, а потім відстоювати інтереси громади і в сесійній залі. 


Смаглюк С.М.

17. 11.2020


Немає коментарів:

Дописати коментар